Weet je nog?

Ach vroeger. Dat waren nog eens tijden! Toen het pas zo stormde werd ik ineens licht melancholisch en verlangde ik terug naar de tijd dat ik een jaar op negen was. Wanneer het toentertijd eens flink waaide (en de stormen nog geen naam hadden) waren mijn zus en ik door het dolle heen.
Lees de hele column ...

Heb jij een oorlogsschat?

Het Gemeentearchief Gennep organiseert in samenwerking met het Regionaal Historisch Centrum Limburg een zoektocht naar Limburgse oorlogsschatten. Belangstellenden kunnen op vrijdag 14 februari van 14.00 uur tot 17.00 uur terecht in de kenniskeuken op de benedenverdieping van de Bibliotheek in Gennep. Meer weten?

Iets kapot? Weggooien is zonde!

Op de derde zaterdag van de maand wordt, van 09.00 tot 12.00 uur, het Repair Café georganiseerd in het Doehuis. Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om (samen) repareren. In het Doehuis is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Weggooien is zonde! Meer weten?

Iris Hond bij Schouwburg Cuijk

Wat betekent thuis als een eigen huis niet vanzelfsprekend is? Bij de bijzonder begaafde klassieke pianiste Iris Hond zijn muziek en haar persoonlijke verhaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Haar bewogen levensgeschiedenis motiveert haar om mensen via muziek met elkaar in verbinding te brengen. Meer weten?

Camaretten Festival bij de Weijer

De finalisten trekken langs theaters, poppodia en bibliotheekzalen om hun prijswinnende show aan jou te laten zien. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt. Meer weten?

Freestyle voetbal in dansvorm 

Nasser el Jackson Schouwburg Cuijk‘Ball’ is een avondvullende crossover tussen freestyle voetbal en dans. Choreograaf Guilherme Miotto werkte samen met Nasser el Jackson. Als kleine jongen raakt de in Tilburg-Noord opgroeiende Nasser verslingerd aan de bal. Soms zijn ze wel acht uur per dag samen, hij en de bal, altijd op straat. Meer weten?

Winterwandeling voor Voedselbank

“Een gezonde, warme maaltijd is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom organiseren we onze koude winterwandeling op 16 februari aanstaande voor de voedselbank Land van Cuijk. Met uw deelname kan de organisatie van de Rotary één gezin een voedselpakket schenken, waarmee ze van twee warme maaltijden kunnen genieten. Meer weten?