Nieuwsbrief Educatie februari 2017   Online versie
Nieuwsbrief Educatie
februari 2017
Dit jaar starten we met een geheel vernieuwde Nieuwsbrief Educatie voor de regio Eemland. Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van wat het Team Educatie van de Bibliotheek Eemland u te bieden heeft: producten en diensten voor het onderwijs en tips en advies voor medewerkers. Wanneer u deze nieuwsbrief doorstuurt, kan iemand die deze nieuwsbrief nog niet ontvangt zich via onderstaande knop aanmelden.
 
Het Scholenaanbod van de Bibliotheek Eemland
Jeugdspecialisten zijn al druk bezig met het nieuwe Scholenaanbod dat in maart verschijnt. Een tipje van de sluier:
  • Veel aanbod op het gebied van Mediavaardigheden in samenwerking met het Medialab
  • Een nieuw Leesprogramma, met als thema: Humor!
 
De Nationale Voorleesdagen!

Met voorstellingen in de Bibliotheek voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar
 
23 scholen strijden in de regioronde
De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen uit groep 7 en 8. Uit de regio Eemland hebben zich 23 scholen aangemeld voor de regioronde. De Eemlandfinale is 7 maart in Theater de Lieve Vrouw.

De Voorleeskampioen van de regio zal doorgaan naar de provinciale finale in april. We hopen natuurlijk op een winnaar die deel zal nemen aan de landelijk finale eind mei. De strijd gaat dan om de titel 'De Nationale Voorleeskampioen'.
gaat 1 maart van start
Iedereen tussen de 6 en 12 jaar kan meedoen aan de Nederlandse Kinderjury. Alle kinderen die hun stem uitgebrengen, vormen samen de Nederlandse Kinderjury 2017. Door mee te doen laten ze zien wat hun favoriete boek is!
Alle stemmen samen beslissen welke boeken uit 2016 de prijs winnen. Er zijn twee leeftijdsgroepen, die elk hun eigen winnaar kiezen:
  • 6 t/m 9 jaar (groep 3 t/m 5)
  • 10 t/m 12 jaar (groep 6 t/m 8)
 
Voorleestips van Jacques Vriens
 
Boekentips
Kleuters/onderbouw:
Een jongetje (ik-figuur) opent een boek over dinosaurussen en beleeft een geweldig avontuur. Als hij zijn ouders en zussen over zijn belevenissen bij de dino’s vertelt, moeten ze lachen. Dino’s bestaan toch niet meer?
Toneellezen ook voor de lagere Avi-niveau’s: De honing en de honingin.
Door de rollen te verdelen kunnen twee, drie of vier kinderen steeds een stukje tekst voorlezen.
De serie Tijgerlezen is ontwikkeld voor lezers van 5 tot 9 jaar. De boeken in deze serie voldoen aan de belangrijkste criteria van kinderen: ze zijn spannend of grappig, en hebben altijd veel illustraties in kleur. Tijgerlezenboeken zijn niet ingedeeld volgens technische leesniveau’s, maar kinderen kiezen zelf het boek waar ze aan toe zijn.
Middenbouw/Bovenbouw
Het voetbalteam van Ramon verliest alleen maar. Als zijn vader over twee weken komt kijken, wil Ramon per se winnen. Dan hoort hij van zijn oma over zombies, die helpen als je in nood zit. Ramon wil een zombie! Vanaf ca. 7 jaar.
Jaap (11) heeft nauwelijks iets te eten in de oorlogswinter van 1944-1945, net als veel kinderen in het westen van Nederland. Samen met zijn zus en broertje vertrekt hij met vele andere kinderen per schip naar Friesland.
Zo’n 180 ontvoerde dertienjarige kinderen wonen in kamp Borealis (Noorderlicht) in een afgelegen deel van Alaska om na een wereldramp de aarde opnieuw te gaan bevolken. Vanaf ca. 12 jaar.
 
Wat vind je van deze e-mail?
Bibliotheek Eemland - Eemplein 71 - 3800 BC / 3812 EA - Amersfoort
Manage profile - Unsubscribe