Kennisplatform Energie
Bekijk deze email in je browser

Daken op st(r)oom

Het programma Dakenstroom van Casade is op stoom. In 2020 en de eerste maanden van 2021 zijn 185 woningen in 'fase I' van de Brabantse corporatie voorzien van nieuwe no-regret daken, welke maximaal zijn vol gelegd met zonnepanelen. Met die zonnepanelen is iets bijzonders aan de hand: ze zijn eigendom van 'Zonnecoöperatie Dakenstroom' en leveren voordeel op voor de huurders van Casade die lid zijn van deze coöperatie.  

Enkhuizense wijk aardgasvrij

De Gommerwijk in Enkhuizen wordt aardgasvrij door de aanleg van een zeerlagetemperatuurwarmtenet. Het initiatief hiervoor is genomen door de bewoners zelf, die de coöperatie Buurtwarmte Enkhuizen hebben opgericht om hun wijk te verduurzamen. Een lokale bollenteler gaat de warmte leveren, dat wordt nog aangevuld met warmte uit aquathermie. 

Individueel of collectief?

Wendy Koops is huiseigenaar in de Amsterdamse wijk Banne Noord. Dat is niet alleen een zogeheten ‘ontwikkelbuurt’, het is ook een van de eerste wijken die van ‘van gas los’ gaat. Maar hoe? En wat betekent dat voor de buurt en vooral voor haar als huiseigenaar? In deze blog volgen we haar zoektocht. 

Future Energy for Society

September 2022 start Fontys Eindhoven met Future Energy for Society. In deze minor gaan 3e jaar HBO-studenten op zoek naar oplossingen voor de energietransitie – juist ook vanuit het sociale perspectief. Geïnteresseerd om samen te werken? Neem dan contact op via futureenergy@fontys.nl  

Praat Mee Café Energie+

Energie+ heeft een doel: opbouwwerkers bewust maken van hun rol in de energietransitie en hen vertrouwd maken alle aspecten van de transitie. Om nieuwe gezichten te vinden zijn we het zeer laagdrempelige en gratis online 'Praat mee café' gestart. Afgelopen dinsdag 22 maart was de eerste editie. Een laagdrempelig online uurtje voor mensen uit het opbouwwerk die interesse hebben in de energietransitie. Velen merken in hun werk dat energiearmoede doordringt in de huishoudens van hun cliënten. Het besef rijst dat ook zij hier "iets mee moeten". Dan wil je meer weten van die energietransitie! Evamarije Smit zit elke dinsdag klaar, van 16 tot 17 uur. Schroom niet en sluit een keer aan. Je kunt onderstaande link gebruiken en graag delen in je netwerk. 
https://us06web.zoom.us/j/86488484313?pwd=aEZCY0JHV3FQKzRHRGhCRUZFc2Fjdz09

Partners van Energie+
Twitter
LinkedIn
Website
Redactie: Yvette Vierhout | energieplus@aeneas.nl | www.energieplus.nl | Veemarktkade 8, 5222 AE 's-Hertogenbosch | 073-2051010. Je ontvangt deze nieuwsbrief als lid van Energie+ omdat je je hebt aangemeld of omdat hij is doorgezonden door iemand die graag wil dat je er kennis van neemt.

Copyright ©2020 Energie+, alle rechten voorbehouden.

Wil je je e-mailinstellingen wijzigen?Pas hier je voorkeuren aan of schrijf je uit