Nieuwsbrief handicap + studie
www.handicap-studie.nl

Agenda

28 juni 2016

Congres Universal Design for Learning – License to Learn (UDLL). A European perspective on UDL

15 september 2016

Studiemiddag dyslexie en dyscalculie

27 september 2016

Training Toetsing en examinering

29 september 2016

Regiobijeenkomst Studeren met psychische klachten in Leiden

3 oktober 2016

Online cursus Toegankelijk onderwijs geven aan studenten+

4 oktober 2016

Regiobijeenkomst Studeren met psychische klachten in Deventer

6 oktober 2016

Regiobijeenkomst Studeren met psychische klachten in Eindhoven

8 november 2016

Basistraining Studeren met psychische klachten

12 december 2016

Congres Bouwen en binden

Contact

Expertisecentrum handicap + studie

Postbus 1585
5200 BP 's Hertogenbosch

T: 073 6800783
E: algemeen@handicap-studie.nl

Volg ons

LinkedIn
Twitter
Facebook

Nieuwsflits juni 2016

In deze nieuwsbrief leest u alles over de aankomende activiteiten van Expertisecentrum handicap + studie en nieuwtjes over studeren met een functiebeperking.

Handicap + studie in gesprek met bestuurders over diversiteitsbeleid en studeren met een beperking

Expertisecentrum handicap + studie heeft de afgelopen tijd met bestuurders van verschillende hogescholen en universiteiten gesproken over beleid studeren met een beperking en diversiteitsbeleid. Doel is om ‘studeren met een functiebeperking’ te agenderen in het diversiteitsbeleid van onderwijsinstellingen, zodat ook studenten met een functiebeperking kunnen profiteren van daarin opgenomen voorzieningen en maatregelen.
Lees meer

Zuyd Hogeschool tevreden over projectleiding handicap + studie!

Expertisecentrum handicap + studie verzorgt bij Zuyd Hogeschool de projectleiding rond de implementatie van het beleid studeren met een functiebeperking. Mare de Groot - hoofd Dienst Studentzaken - vertelt waarom en wat dat oplevert. Zij is positief over handicap + studie als partij met verstand van zaken en een goed netwerk!
Lees meer

De student+ duurzaam naar werk! Tips voor studenten+, werkgevers en opleidingen

Er zijn drie folders gemaakt door handicap + studie met concrete informatie en tips voor toeleiding naar werk. Voor opleidingen betreft het informatie over hoe zij studenten met een functiebeperking behulpzaam kunnen zijn bij het vinden van een stage of baan. Voor werkgevers gaat het om tips over stages en werk bieden aan (bijna) afgestudeerde jongeren met een beperking. Voor studenten met een functiebeperking gaat het om informatie die hen kan helpen bij het vinden van een stageplaats of baan.
Lees meer

Vacatures voor stageplaatsen en werk voor studenten met functiebeperking

Expertisecentrum handicap + studie wordt regelmatig benaderd door bedrijven die open staan voor mensen met een functiebeperking. Er is een speciale pagina ingericht waar vacatures te vinden zijn van bedrijven die op zoek zijn naar studenten met een functiebeperking.
Lees meer

Wees niet bang om studenten met een beperking welkom te heten

In een interview in het blad Op weg met de ander (jaargang 36, nummer 3, juni 2016) vertelt Marian de Groot - directeur van Expertisecentrum handicap + studie - over de groeiende aandacht voor studenten met een functiebeperking in het hoger onderwijs. Drie op de tien studenten heeft een beperking.
Lees meer

Monitor beleidsmaatregelen en de impact voor studenten met een beperking

De monitor beleidsmaatregelen - over de ontwikkelingen in studiekeuze, studiegedrag en studiefinanciering in het jaar 2015 - is in opdracht van OCW uitgevoerd door ResearchNed. Op 2 juni 2016 vond n.a.v. de onderzoeksresultaten overleg plaats op uitnodiging van het Ministerie OCW met vertegenwoordigers van universiteiten en hogescholen en Expertisecentrum handicap + studie. De vraag was hoe we aankijken tegen de positie van studenten met een beperking, de daling van de instroom, welke belemmeringen we zien en welke oplossingen.
Lees meer

Tien vragen over bindend studieadvies

De onderwijsrechters van het College van beroep voor het hoger onderwijs (CBHO) hebben met hun vonnissen voor opschudding in het hoger onderwijs gezorgd. Allerlei hogescholen en universiteiten bleken het bindend studieadvies (bsa) niet goed toe te passen, meldde het HOP  een paar weken geleden. De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft besloten per direct te stoppen met het bindend studieadvies in het tweede studiejaar. De Universiteit van Leiden zette eind mei ook al een streep door het experiment met het bindend studieadvies.
Lees meer

Dyslexie: (hoe) bestaat het?

In een blog schrijven associate lector Anneke Smits en hogeschool hoofddocent Erna van Koeven van Windesheim een kritische beschouwing op de commotie rond dyslexieverklaringen: "Wat is er toch aan de hand met dyslexie? De uitbraak ervan lijkt welhaast epidemische vormen aan te nemen. Hoge percentages kinderen en jongeren lopen rond met een dyslexieverklaring op zak. Deze hoge percentages lijken omgekeerd evenredig aan de mate waarin de stoornis nog serieus genomen wordt."
Lees meer

Jimmy's: een netwerk voor en door jongeren

Fanny Koerts is mede-initiatiefnemer van Jimmy’s. Dat is een netwerk waar jongeren terecht kunnen met al hun vragen. Jimmy’s wordt gerund door jonge mensen, en als het nodig is, is er een netwerk van experts om jongeren verder te helpen. Handicap + studie ziet in het werk van Fanny Koerts een sterke link met studentenparticipatie op hoger onderwijsinstellingen en ging hierover met haar in gesprek.
Lees meer

Nieuw E-magazine Samen voor meer Banen helpt werkgevers bij invulling Banenafspraak

Inspirerende interviews, handige tools en praktische informatie zijn nu te vinden in het nieuwe digitale magazine ‘Samen voor meer banen.’ Dit magazine is door de aanjaagteams voor de Banenafspraak van overheid en marktsector gezamenlijk gemaakt. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ontving symbolisch het eerste exemplaar uit handen van Hans Spigt en Aart van der Gaag, ‘boegbeelden’ van de aanjaagteams om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen.
Lees meer

Winnaar Philips Innovation Award 2016 helpt doven en slechthorenden beter communiceren

Studentenstart-up Ava, een mobiele tekstverwerker voor mensen met gehoorverlies, heeft de Philips Innovation Award 2016 gewonnen. De app van Ava laat doven en slechthorenden in minder dan een seconde zien wat andere mensen in een ruimte zeggen. Hiervoor neemt de app geluid op met iedere aanwezige telefoon.
Lees meer

Glossy over ADHD

Het doel van het ADHD lifestylemagazine is om mensen te informeren over het onderwerp ADHD op een manier die aanspreekt, maar ook op een manier die het onderwerp recht doet. De drie pijlers van het magazine zijn kennis, humor en emotie.
Lees meer

Twitter en Facebook

Meer nieuws over studeren met een handicap? 'Like' dan onze facebookpagina handicap + studie of volg ons op Twitter via @handicapstudie.
Copyright © 2013, Expertisecentrum handicap + studie

Afmelden maillijst    Profiel wijzigen






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Expertisecentrum handicap + studie · Stationsplein 14 · 's-Hertogenbosch, Noord Brabant 5200 BP · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp