Nieuwsbrief handicap + studie
www.handicap-studie.nl

Agenda

12 december 2016

Congres Bouwen en binden

31 januari 2017

Basistraining studeren met een functiebeperking

9 februari 2017

Training Studeren met autisme (ASS) en AD(H)D

20 februari 2017

Studiebijeenkomst Talent centraal. Diagnose vereist?

14 maart 2017

Verdiepende training studeren met een functiebeperking

11 april 2017

Start blended cursus Toegankelijk onderwijs geven aan studenten+

16 mei 2017

Basistraining studeren met psychische klachten

15 juni 2017

Verdiepende training begeleiden studenten met psychische klachten

Contact

Expertisecentrum handicap + studie

Postbus 1585
5200 BP 's Hertogenbosch

T: 073 6800783
E: algemeen@handicap-studie.nl

Volg ons

LinkedIn
Twitter
Facebook

Nieuwsflits november 2016

In deze nieuwsbrief leest u alles over de aankomende activiteiten van Expertisecentrum handicap + studie en nieuwtjes over studeren met een functiebeperking.

Prinses Laurentien spreekt op congres Expertisecentrum handicap + studie!

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden houdt op maandagochtend 12 december een toespraak op het jubileumcongres van Expertisecentrum handicap + studie in Cursus- en Vergadercentrum Domstad Utrecht. Het expertisecentrum staat tijdens het congres stil bij belangrijke mijlpalen die de afgelopen 70 jaar zijn bereikt.
Lees meer

Studeren met psychische problemen

Handicap + studie kijkt terug op geslaagde regiobijeenkomsten over studeren met psychische klachten afgelopen najaar. Er was onder andere aandacht voor de samenwerking tussen onderwijs en hulpverlening en er was ruimte voor uitwisseling. Gezamenlijk werd gewerkt aan een 5-punten-plan voor verbeterde begeleiding van studenten. Tijdens één van de workshops tijdens ons congres op 12 december a.s. werken we verder aan dit actieplan!
Lees meer

Kamerbrief studenten met een beperking

Op 28 oktober 2016 stuurde de Minister OCW een brief naar de Tweede Kamer met een inventarisatie van knelpunten en ondersteuningsmogelijkheden voor studenten met een functiebeperking! Ook komt aan de orde wat de minister voor studenten met een beperking heeft gedaan en nog wil gaan doen.
Lees meer

16 punten voor volwaardige deelname van mensen met een beperking

Het College voor de Rechten van de Mens heeft geïnventariseerd op welke terreinen mensen met een beperking veel knelpunten ervaren. Uit de inventarisatie blijkt dat zij vaak belemmeringen ervaren bij onderwijs, werk en zelfstandig wonen. Daarnaast is de toegankelijkheid vaak niet goed geregeld, waardoor mensen met een beperking niet zelfstandig aan de maatschappij kunnen deelnemen. Het College heeft daarom deze onderwerpen als speerpunten aangewezen.
Lees meer

Altijd uitgaan van de KRACHT van jongeren met een chronische aandoening

Het Fonds Nuts Ohra-programma Zorg én Perspectief wil de verschillen tussen jongeren met een chronische aandoening en hun gezonde leeftijdsgenoten verkleinen. Het programma heeft vijf thema's: sport, school, werk, zorg en kracht. Bij elk thema hoort een filmpje waarin een jongere vertelt over eigen ervaringen. Duidelijk wordt dat meer aandacht nodig is voor sociale participatie door jongeren met een chronische aandoening.
Lees meer

Talent Versterkt: duurzame plaatsing afgestudeerden met een beperking

De Rabobank heeft het initiatief genomen om – te beginnen in Utrecht – de Coöperatie Talent Versterkt op te richten. Doel is om gezamenlijk voorwaarden te creëren voor duurzame plaatsing van jongeren met een beperking met een hbo- of universitair diploma. Op 27 oktober 2016 was de oprichtingsbijeenkomst, waar handicap + studie ook een bijdrage aan leverde.
Lees meer

Studenten lijden onder keuzestress en prestatiedruk

Op NRC.nl een artikel dat ingaat op de resultaten van een onderzoek van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), dat werd uitgevoerd met het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Er is een tekort aan psychologen voor studenten in het hoger onderwijs, vooral bij hogescholen. De wachttijden gaan omhoog, terwijl de behoefte aan psychische hulp groeit.
Lees meer

Wij Staan Op! Groep jongvolwassenen zet zich in voor inclusieve maatschappij

Wij Staan Op! is een beweging van tien jongvolwassenen met een beperking. Zij zetten zich in voor het verbeteren van de positie van mensen met een beperking.
Lees meer
 

Diversen

Stageplaatsen en vacatures, o.a. bij DAS
Lees meer

Informatie-avond over de overgang van middelbare school naar hoger onderwijs op 29 november 2016 voor jongeren met autisme, ADHD of dyslexie
Lees meer

Honderden reacties na stage-oproep Sam
Lees meer

 

Twitter en Facebook

Meer nieuws over studeren met een handicap? 'Like' dan onze facebookpagina handicap + studie of volg ons op Twitter via @handicapstudie.
Copyright © 2013, Expertisecentrum handicap + studie

Afmelden maillijst    Profiel wijzigen






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Expertisecentrum handicap + studie · Stationsplein 14 · 's-Hertogenbosch, Noord Brabant 5200 BP · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp