Nieuwsbrief handicap + studie
www.handicap-studie.nl

Agenda

30 maart 2017

Filmmiddag documentaire suïcide: In het hoofd van mijn zusje

11 april 2017

Start blended cursus Toegankelijk onderwijs geven aan studenten+

10 mei 2017

Studiebijeenkomst toetsing en examinering

16 mei 2017

Basistraining studeren met psychische klachten

15 juni 2017

Verdiepende training begeleiden studenten met psychische klachten

Contact

Expertisecentrum handicap + studie

Postbus 1585
5200 BP 's Hertogenbosch

T: 073 6800783
E: algemeen@handicap-studie.nl

Volg ons

LinkedIn
Twitter
Facebook

Nieuwsflits maart 2017

In deze nieuwsbrief leest u alles over de aankomende activiteiten van Expertisecentrum handicap + studie en nieuwtjes over studeren met een functiebeperking.

Tips uitwisselen over toegankelijk en inclusief onderwijs

Een bijdrage leveren aan toegankelijk en inclusief onderwijs? Veel docenten doen dit al. In de afgelopen maanden schreef handicap + studie samen met studenten en docenten een compacte handreiking met tips voor docenten. En in 2017 wil handicap + studie een online omgeving voor docenten inrichten waar tips voor toegankelijk en inclusief onderwijs gedeeld kunnen worden. Op dit moment wordt de belangstelling daarvoor gepeild.
Lees meer

Recht doen aan diversiteit. Aan de slag met de FlexScan

Met flexibel onderwijs kunnen instellingen inspelen op de diversiteit binnen een studentenpopulatie. De FlexScan is een instrument om de ervaren én gewenste flexibiliteit van het onderwijs in kaart te brengen. De FlexScan meet de beleving van de verschillende betrokkenen (management, docenten, studenten en het werkveld). Deelnemers aan de regiobijeenkomsten flexibel onderwijs in maart 2017 maakten al kennis met de FlexScan. Een aantal presentaties van de regiobijeenkomsten staat online, de verslagen volgen binnenkort.
Lees meer

Studiebijeenkomst toetsing en examinering op 10 mei


Vanwege de grote belangstelling voor de bijeenkomst over toetsing en examinering in januari bij Hogeschool Windesheim, organiseert handicap + studie deze nogmaals voor professionals van hogescholen en universiteiten in heel Nederland. Op 10 mei vindt de bijeenkomst plaats in ’s-Hertogenbosch van 9.30 - 15.30 uur.
Lees meer

Gelijke kansen door aandacht voor verschillen

Dit voorjaar nam Expertisecentrum handicap + studie deel aan een studiereis van ECHO naar de University of California Los Angeles (UCLA). UCLA organiseert al 40 jaar programma’s voor jongeren voor wie het niet vanzelfsprekend is om te gaan studeren (underserved students). Resultaat is dat een kwart van de UCLA-studenten inmiddels uit gezinnen komt, waar nog nooit gestudeerd werd. Ook studenten met een beperking vinden hun weg naar de universiteit. Marian de Groot van handicap + studie was mee op deze studiereis en doet verslag.
Lees meer

Studeren met een functiebeperking aan de TU Delft: studenten vertellen

Hoe is het om te studeren aan de TU Delft met autisme, ADD, ADHD, dyslexie, een loopbeperking of artritis? Wat kan er allemaal? Bekijk de filmpjes waarin studenten vertellen over hun ervaringen.
Lees meer

Dealen met psychische kwetsbaarheid tijdens de opleiding

Uit onderzoek van de Landelijke Studenten Vakbond naar studie en psychische klachten bleek dat de helft van de studenten wel eens last heeft van psychische klachten. De redactie van Ervaringswijzer.nl was nieuwsgierig naar wat mensen met een psychische beperking in de praktijk aan belemmeringen tegenkomen en hoe ze hier mee omgaan. De ervaringen van tien mensen zijn verzameld om anderen te inspireren die een studie willen gaan doen of tijdens hun studie tegen obstakels aanlopen.
Lees meer

Wat zijn redelijke aanpassingen in het Vlaamse onderwijs?

Unia - het Interfederaal Gelijkekansencentrum in België - maakt in een vernieuwde brochure duidelijk waar leerlingen en studenten met een handicap recht op hebben. En wat redelijke aanpassingen zijn in het onderwijs in Vlaanderen. Unia wil daarmee scholen, hogescholen en universiteiten inspireren.
Lees meer

Diversen

Vacatures voor mensen met een Wajong-uitkering
Lees meer

Uitspraak College Rechten van de Mens: vo-school trof voldoende maatregelen voor leerling met dyslexie
Lees meer

Regeling vergoeding schade door te late pgb-uitbetaling loopt tot 1 mei
Lees meer

Toolkit 'Ga in gesprek' over studeren en autisme
Lees meer

Better Together Conference by Dedicon 28th June 2017
Lees meer

Huub Dekkers nieuwe algemeen directeur CINOP
Lees meer

Twitter en Facebook

Meer nieuws over studeren met een handicap? 'Like' dan onze facebookpagina handicap + studie of volg ons op Twitter via @handicapstudie.
Copyright © 2017, Expertisecentrum handicap + studie

Afmelden maillijst    Profiel wijzigen






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Expertisecentrum handicap + studie · Stationsplein 14 · 's-Hertogenbosch, Noord Brabant 5200 BP · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp