Nieuwsbrief handicap + studie
www.handicap-studie.nl

Agenda

10 mei 2017

Studiebijeenkomst toetsing en examinering

16 mei 2017

Basistraining studeren met psychische klachten

13 juni 2017

Regiobijeenkomst instroom & privacy in Groningen

15 juni 2017

Regiobijeenkomst instroom & privacy in Breda

15 juni 2017

Verdiepende training begeleiden studenten met psychische klachten

22 juni 2017

Regiobijeenkomst instroom & privacy in Amsterdam

Contact

Expertisecentrum handicap + studie

Postbus 1585
5200 BP 's Hertogenbosch

T: 073 6800783
E: algemeen@handicap-studie.nl

Volg ons

LinkedIn
Twitter
Facebook

Nieuwsflits april 2017

In deze nieuwsbrief leest u alles over de aankomende activiteiten van Expertisecentrum handicap + studie en nieuwtjes over studeren met een functiebeperking.

Stem op ons project Goed voorbereid afstuderen!

Expertisecentrum handicap + studie vindt het belangrijk dat jongeren beter voorbereid worden op hun werkende toekomst tijdens hun studie. Samen met Emma at Work en de Bart de Graaff Foundation bedachten wij daarom het project 'Goed voorbereid afstuderen'. Beoordeel ons project (met een 10 natuurlijk;-), zodat het financieel mogelijk wordt om het uit te gaan voeren! Bedankt! 
Lees meer

Studiebijeenkomst toetsing en examinering op 10 mei 2017


Vanwege de grote belangstelling voor de bijeenkomst over toetsing en examinering afgelopen januari bij Hogeschool Windesheim, organiseert handicap + studie deze nogmaals voor professionals van hogescholen en universiteiten in heel Nederland. Op 10 mei a.s. vindt de bijeenkomst plaats in ’s-Hertogenbosch van 9.30 - 15.30 uur.
Lees meer

Thema instroom & privacy centraal bij regiobijeenkomsten juni


Het aantal studenten dat uitvalt in het eerste jaar van het hoger onderwijs is hoog, met name onder de groep studenten met een beperking. Voor deze studenten is de overgang van het vo/mbo naar het ho erg groot, en voordat ze hulp zoeken is het vaak al te laat om het eerste jaar goed te doorlopen. Met vertraging en (mogelijk) uitval tot gevolg. Wat kunnen hoger onderwijsinstellingen doen om de aansluiting te versterken en toch de privacy te respecteren? De bijeenkomsten over instroom & privacy vinden plaats op:
  • 13 juni 2017 (10.00 - 14.00 uur) - Hanzehogeschool Groningen
  • 15 juni 2017 (10.00 - 14.00 uur) - NHTV Breda
  • 22 juni 2017 (10.00 - 14.00 uur) - UvA Amsterdam
Lees meer

Klik hier voor de verslagen van de regiobijeenkomsten over flexibilisering maart 2017

Aandacht voor zelfmoordpreventie

Op 30 maart jl. vond er bij Expertisecentrum handicap + studie een speciale filmvertoning plaats van de documentaire 'In het hoofd van mijn zusje'. Deze film is gemaakt met het doel om suïcidale gedachten en psychische klachten onder jonge mensen meer bespreekbaar te maken. Decanen, coaches, studieadviseurs en ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) woonden de middag bij. Regisseur Ingrid Kamerling en Stichting 113 gaven na afloop van de film informatie over hoe je als professional in het onderwijs om kunt gaan met deze problematiek.
Lees meer

Een duurzame baan voor 1000 specialisten met autisme

Samen met ITvitae (Expertise Centrum voor Autisme en ICT) leidt Tridata (Instituut voor toegepaste statistiek en data-analyse) slimme academici met autisme op tot Data Scientists & Big Data Analists. In een voormalig klooster aan de rand van Amersfoort krijgen geselecteerde kandidaten een intensief programma van zes maanden. 
Lees meer

Congres vereniging hogescholen

Op 8 april jl. vond het jaarcongres van de Vereniging Hogescholen plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Handicap + studie was aanwezig en doet kort verslag van de aan studeren met een beperking rakende thema’s die aan bod kwamen. Er was onder andere aandacht voor langstudeerders en flexibilisering. En demissionair minister Bussemaker deed een aantal opvallende uitspraken!
Lees meer

Verslag expertmeeting VN-verdrag

Het VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een handicap (IVRPH) is in 2016 in werking getreden. Artikel 24 van dit verdrag legt uit dat het recht op onderwijs geldt als een recht op inclusief onderwijs. Welke gevolgen dit artikel heeft voor het Nederlandse onderwijs(recht) is nog niet helemaal uitgekristalliseerd. Handicap + studie was aanwezig op de expertmeeting die In1school op 27 maart 2017 organiseerde over dit onderwerp.
Lees meer

Verslag conferentie UDL: It’s time to talk about the ‘why’

Hoe kun je er als onderwijsprofessional voor zorgen dat hoger onderwijs toegankelijk wordt voor alle studenten? Hoe werk je samen om een betere leeromgeving te creëren die recht doet aan de diversiteit van alle studenten? Expertisecentrum handicap + studie en UDL Nederland reisden af naar Dublin om verbinding te leggen met internationale partners uit Europa en de Verenigde Staten, Canada en Israël.
Lees meer

Leerwerkplekken productie en organisatie bij Stichting 5D


Stichting 5D staat voor toegankelijk theater maken, voor en door mensen met en zonder een beperking. 5D biedt stages en leerwerkplekken aan jongeren met een (on)zichtbare handicap of beperking. Voor het nieuwe seizoen zijn er nog enkele leerwerkplekken waarbij het gaat om het organiseren van een symposium.
Lees meer

Peerbuddy's voor studenten met chronische aandoening


De overstap van kinderarts naar een medisch specialist op 18-jarige leeftijd verloopt niet altijd gemakkelijk. Soms valt de overstap ook samen met het starten van een vervolgopleiding in een andere stad. Contact met iemand die uit eigen ervaring weet wat iemand te wachten staat kan dan helpen. Wijs jongeren met een chronische aandoening op de mogelijkheid van een peerbuddy!
Lees meer

Het roer om! De kwestie 18-/18+ nu eens echt oplossen


Als jongeren 18 jaar worden stopt de Jeugdzorg. Daar moeten zij op tijd en goed op worden voorbereid. Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN) bracht een inspiratiemagazine uit met inzichten uit de praktijk.
Lees meer

Diversen

Informatiemiddag van Impuls & Woortblind voor mensen met AD(H)D, dyslexie en dyscalculie op 13 mei in Nijkerk
Lees meer

SchildFest: cultureel festival voor blinden en slechtzienden op 10 juni
Lees meer

Theatervoorstelling over de worstelingen met een beperking op 28 april in Amsterdam
Lees meer

Het maken van een studieplanning in enkele eenvoudige stappen: filmpje
Lees meer

Interview met handicap + studie op www.scholieren.com
Lees meer

NHTV-studenten organiseren benefietgala ten bate van handicap + studie
Lees meer

Nieuw in dienst bij Expertisecentrum handicap + studie: Nanne Roos Vonk
Lees meer

Twitter en Facebook

Meer nieuws over studeren met een handicap? 'Like' dan onze facebookpagina handicap + studie of volg ons op Twitter via @handicapstudie.
Copyright © 2017, Expertisecentrum handicap + studie

Afmelden maillijst    Profiel wijzigen






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Expertisecentrum handicap + studie · Stationsplein 14 · 's-Hertogenbosch, Noord Brabant 5200 BP · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp