Nieuwsbrief Art.1 Midden Nederland / Februari 2018
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie

DONDERDAGAVOND 22/02: COLLEGE OVER HOUDBAARHEID VAN DEMOCRATIE

 

Art.1 Midden Nederland (Art.1 MN) nodigt u graag uit voor het college 'Houdbaarheid van democratie' door Willibrord de Graaf op donderdag 22 februari a.s. in de grote zaal van De Kargadoor (Oudegracht 36, Utrecht). Willibrord is voormalig universitair hoofddocent aan de afdeling Algemene Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Zijn onderwijs en onderzoek betroffen de problemen van uitsluiting en insluiting in de multiculturele samenleving en de verzorgingsstaat. Ook is hij voorzitter van het bestuur van Art.1 Midden Nederland. 

De zaal gaat open om 19.30 uur en het college start om 20.00 uur. Toegang is gratis. Aanmelden is wenselijk via het Facebook-evenement of per mail

lees meer>

NIEUW: TRAINING ISLAMOFOBIE VOOR JONGEREN


Wat verstaan wij onder islamofobie? Wat zijn de kenmerken hiervan? En hoe uit zich dit in Nederland? Dit zijn enkele vragen die centraal staan in de training ‘Islamofobie en discriminatie’, georganiseerd door Art.1 MN. In het najaar van 2017 vonden er twee trainingen plaats voor respectievelijk de studenten van Hogeschool Utrecht en een groep moslimjongeren verbonden aan de buurtcentrum Oase.

lees meer>

WITTE SCHOOL ONTMOET ZWARTE SCHOOL


Utrechtse kinderen van een witte school uit de wijk Tuindorp gaan op bezoek bij kinderen van een zwarte school in de wijk Overvecht. Omdat de scholen samen leven en samen werken belangrijk vinden. In tien minuten lopen de kinderen van openbare basisschool Tuindorp naar openbare basisschool Overvecht. Hand in hand van de ene naar de andere kant van de kloof. De kloof tussen arm en rijk, wit en zwart, hoger en lager opgeleid. Kansarm en kansrijk.

lees meer>

 

Graag nodigen we u uit voor de vertoning van de film ‘Ik alleen in de klas’ op woensdag 7 maart a.s. in filmtheater De Lieve Vrouw Filmtheater in Amersfoort. De film zal worden ingeleid en u kunt deelnemen aan het nagesprek met o.a. regisseur Karin Junger en jongeren uit de film. U bent vanaf 18.00 uur welkom, het programma start om 18.30 uur. Toegang is gratis. Aanmelden is wenselijk via het Facebook-evenement of per mail. Deze vertoning wordt organiseert door Art.1 Midden Nederland (Art.1 MN) in samenwerking met De Familie Film & TV en De Lieve Vrouw.

lees meer>

UITNODIGING DI. 20/03 SYMPOSIUM 'CULTUURSENSITIEF WERKEN'


De dynamiek van onze samenleving is steeds in beweging. De multiculturele samenleving groeit snel. Daarom worden er steeds hogere competenties en nieuwe vaardigheden verwacht van hulpverleners, experts, professionals en vrijwilligers als het gaat om cultuursensitief werken. Daarom organiseert Art.1 Midden Nederland (Art.1 MN) voor deze mensen op dinsdag 20 maart a.s. het symposium 'Cultuursensitief werken' met diverse workshops. Deelname is gratis, maar er is beperkt plaats.

lees meer>

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

TV spot maakerwerkvan.nu
Campagne 'Maak er werk van': Nederland telt 1,7 miljoen mensen met een arbeidshandicap. Geef ze een warm welkom op de arbeidsmarkt www.maakerwerkvan.nu

TOLERANTIEPRIJS 2018: KANDIDATEN GEZOCHT!


De gemeente reikt elk jaar de Tolerantieprijs uit. De prijs is voor mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Met activiteiten die mensen verbinden op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie. Vanaf dit jaar is Art.1 MN organisator van de uitreiking van Tolerantieprijs van Gemeente Utrecht en vanaf nu kunnen kandidaten worden aangemeld!

lees meer>
MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING

AGENDA

22/02/2018 College ‘Houdbaarheid van democratie’
07/03/2018 Ik alleen in de klas – film & gesprek
08/03/2018 Internationale Vrouwendag
20/03/2018 Symposium ‘Cultuursensitief werken’
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN

VACATURES

Stagiair(e) communicatie
 
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2018 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by MailChimp