NIEUWSBRIEF

Februari 2020
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie

JUBILEUMVIERING - Art.1 MN bestaat 10 jaar! 


Wij vieren feest ter ere van ons 10-jarig bestaan. Wij willen je van harte uitnodigen om dit met ons te vieren op dinsdag 24 maart 2020 van 13.30 tot 17.00 uur. 

Tijdens het eerste gedeelte van de bijeenkomst zullen wij stilstaan bij de gebeurtenissen van de afgelopen tien jaar. Hierin zullen wij een eerbetoon wijden aan de bijdrage van onze voormalige directeur Mieke Janssen aan de anti-discriminatiebeweging. Vervolgens zullen we samen met prof. dr. Gloria Wekker een vooruitblik werpen op de toekomst van ons werkveld.

Binnenkort ontvang je een volledig programma en de locatie. Hiervoor hebben we nog een aantal verrassingen voor je! Houd onze Facebook-pagina in de gaten voor de laatste updates!

UTRECHTSE DIVERSITEITSPRIJS 2020: KANDIDATEN GEZOCHT! 


Zet jij je met jouw bedrijf of organisatie op een creatieve manier in voor een verdraagzaam Utrecht? Of ken jij een initiatiefgroep die mensen verbindt op het gebied van cultuur, sport, onderwijs of economie? Doe dan mee met de Utrechtse Diversiteitsprijs en maak kans op €5.000,-!

Vanaf nu kunnen kandidaten voor de Diversiteitsprijs 2020 worden voordragen. Dit kan tot en met maandag 16 maart via een online formulier. In tegenstelling tot andere jaren maken ook nieuwe en jonge initiatieven kans op de prijs. Voor meer informatie over de criteria en procedure kan je terecht op de website van Art.1 Midden Nederland.

Vorig jaar won het project De Emigratie Generatie de prijs, die toen nog Tolerantieprijs heette.In dit project gaan migrantenouderen met kinderen in gesprek. Dit speelt in op de nieuwsgierigheid van kinderen en de behoefte van migrantenouderen om hun leven te delen.

VOORAL MEISJES EN HOMO'S ZIJN DOELWIT VAN ONLINE PESTERS 

 

Het CBS heeft onderzoek gedaan naar online pesten. 1 op de 20 jongeren heeft er last van. Homo- en biseksuele jongeren zijn twee keer zo vaak de dupe. Meisjes overkomt het ook vaker dan jongens. Een gastles over online pesten op jouw school? Stuur ons een bericht!

lees meer>

SLECHTZIENDE TREINREIZIGER KRIJGT APP VAN NS
 


Blinden en slechtzienden kunnen via de app NS Spoorwijzer achterhalen of hun trein volgens de dienstregeling rijdt. De app toont reisinformatie in groot lettertype op de smartphone en kan voorlezen wat er op de borden boven de perrons staat.

lees meer>

MELDINGEN OVER LIED CORONAVIRUS VAN RADIO 10 


De afgelopen dagen ontvangen wij veel meldingen over het liedje van Radio 10 dat stigmatiserende en kwetsende teksten bevat over mensen van Chinese afkomst en het coronavirus. Op onze website kan je lezen wat wij met deze meldingen doen.

lees meer>

Melden helpt! 


Melder Joyce zag op Netflix de categorie ‘halvegaren en buitenbeentjes’ voorbij komen, waaronder bijvoorbeeld een serie over iemand met autisme stond. Joyce plaatste erover een bericht op Twitter waar veel reacties op kwamen. Wij konden ons voorstellen dat dit als kwetsend wordt ervaren en dat dergelijk woordgebruik stigmatiserend werkt. Naar aanleiding van dit bericht hebben we Netflix gebeld en hen erop aangesproken. Daarnaast hebben we een oproep gedaan aan iedereen om melding te maken via de Netflix-App want hoe meer meldingen er worden gedaan, hoe eerder het wordt opgepakt. Vijf dagen later meldde Netflix via Twitter dat het genre is aangepast!

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

'MYSTERYSTUDENTS' GAAN UTRECHTSE BEDRIJVEN BETRAPPEN DIE MBO-STUDENTEN MET EEN MIGRATIEACHTERGROND DISCRIMINEREN

De Gemeente Utrecht wil speciale ‘mysterystudents’ inzetten om bedrijven te betrappen die werkzoekenden discrimineren. Mbo-studenten met een migratieachtergrond moeten zo makkelijker aan een stageplek kunnen komen.

lees meer>

EDUCATIE GEVEN OVER HET SLAVERNIJ- EN KOLONIALE VERLEDEN: WAT WERKT?



Steeds meer scholen besteden aandacht aan het slavernij- en koloniale verleden van Nederland. Hoe kan die educatie het beste gedaan worden? KIS zocht het uit en vond praktische tips om de educatie nόg meer impact mee te geven.


lees meer>

MBO-ERS GEZOCHT!


In 2020 zetten we samen met de Nationale Jeugdraad (NJR) en Gemeente Utrecht een nieuwe
campagne op om het Utrechts mbo, de studenten en samenwerkingspartners, positief onder
de aandacht te brengen. Dit wordt gedaan door echte verhalen van jongeren op het mbo een stem en gezicht te geven: dit zijn rolmodellen. 

Ben jij/ken jij een mbo-er die zijn/haar passie volgt? Ambitieus is in toekomstvisie en persoonlijke ontwikkeling? Een inspirerend verhaal heeft? Bekijk de vacature HIER en stuur ons een bericht! 
 
MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING

AGENDA


14/02/2020 Meet Up Soest: Beste reizigers 
01/03/2020 Internationale dag voor vrouwen van kleur
08/03/2020 Internationale Vrouwendag
21/03/2020 Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie
24/03/2020 Jubileumviering Art.1 MN
 
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN

VACATURES


Er zijn momenteel geen vacatures.
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2020 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp