Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
Nieuwsbrief 17 september 2024
Terrassen op de Markt schuiven in het weekend stuk op
De gemeente wil samen met Bruisend Centrum Boxtel zorgen voor een prettig, aangenaam en levendig centrum. Een betere, eenduidigere en veiligere afscheiding tussen de terrassen op de Markt en de stroken voor het (fiets)verkeer en de voetgangers kan daarbij helpen. Op de Markt start daarom komend weekend (20 september) een pilot. 

Lees verder
Herken online fraude met Ewout Genemans
Op dinsdag 1 oktober nodigen wij je uit om gezamenlijk de landelijke livestream van Veilig Online van DigiWegwijs te bekijken. Deze wordt gepresenteerd door tv-presentator Ewout Genemans. Tijdens deze avond leer je hoe je online fraude kunt herkennen en voorkomen. Ontdek hoe criminelen kunstmatige intelligentie gebruiken om fraude te plegen en hoe je dit kunt voorkomen.

De livestream kun je gezamenlijk kijken in de bibliotheek van Boxtel (Burgakker 4). Na afloop van de uitzending is er gelegenheid om vragen te stellen aan wijkagent Femke Slaats. 

Lees verder
Kom langs bij het Klimaatfestival Groener Gras!

Van maandag 23 tot en met zondag 29 september 2024 organiseert de gemeente Boxtel voor de tweede keer het Klimaatfestival Groener Gras. Deze week vol activiteiten staat geheel in het teken van duurzaamheid, groen en leefbaarheid. 

Lees verder
Met taal doe je mee!
Het Taalhuis ondersteunt ouders en andere volwassenen bij beter lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of telefoon. Op een manier die bij hun past, zoals het bezoeken van de Kletskamer of een cursus. Je vindt het Taalhuis in de bibliotheek van Boxtel (Burgakker 4). Iedere maandag is het inloopspreekuur van 10.00 tot 12.00 uur. 

Lees verder
Uitnodiging Voorstellingen
Dit najaar worden er weer gratis toegankelijke voorstellingen georganiseerd. Dit om meer aandacht te vragen voor het omgaan met psychische kwetsbaarheden, stigma's bespreekbaar maken en het bewustzijn hiervan vergroten. We krijgen er tenslotte allemaal mee te maken in ons leven: zelf of één van je naasten. De vraag is alleen, wanneer en in welke vorm? 

Lees verder
Wil jij ook een boomspiegel?
Vaak vallen ze niet eens op: boomspiegels in jouw straat. Dit zijn kleine stukjes grond rond de stam van een boom. Sinds kort zijn we gestart met een project waarbij je als inwoner jouw eigen boomspiegel kunt adopteren. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook goed voor de biodiversiteit en klimaatbestendigheid van onze gemeente. En natuurlijk wordt de straat hier ook fleuriger en groener van.

Lees verder
Evenementen­kalender
Bekijk al onze evenementen
Wegwerkzaamheden in Boxtel

Op deze pagina van onze website vind je actuele informatie over alle wegwerkzaamheden in onze gemeente.
Bekendmakingen

Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten