Nieuwsbrief gemeente Edam-Volendam 17/05/2023Bekijk de webversie
Nieuwsbrief 17/05/2023
Integrale samenwerking cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit
Eind april hebben politie Purmerend en de burgemeesters van de gemeenten Purmerend, Waterland, Edam-Volendam en Landsmeer een intentieovereenkomst getekend. Deze intentieovereenkomst vormt de basis voor een samenwerking op het gebied van digitale veiligheid. Zij trekken vanaf nu samen op in de preventieve aanpak van cybercrime en digitale criminaliteit. 
Lees meer
Integrale controle op bedrijventerrein Volendam
Op woensdag 10 mei is er weer een veiligheidscontrole gehouden op een bedrijventerrein Volendam. Er zijn 35 bedrijfspanden gecontroleerd.
Lees meer
De stenen winkel, het fietssexamen en Doortrappen
Het is geen verrassing dat heel wat winkels het de afgelopen jaren moeilijk hebben gehad. Lockdowns en online shoppen hebben hun sporen nagelaten. Om lokale winkels te steunen en hun kracht te vieren, was het vorige week de 'Week van de Stenen Winkel'. Stenen winkels maken de gemeente waar we wonen een stukje mooier. Lekker samen op pad, producten zien, verrast worden door een goed advies. Het kan allemaal bij de winkels in jouw buurt. Wethouder Angelique Bootsman (economische zaken & toerisme) steunt deze actie: ‘Blijf lokaal en koop als dat kan (zoveel mogelijk) lokaal!’

Verkeerssexamen
Ook was wethouder Bootsman bij de start van het praktijk fietsexamen op de Deimpt in Volendam. Het startsignaal werd dit keer gegeven door Robert Mühren, de spits van FC Volendam. Aan het fietsexamen deden meer dan 250 kinderen mee uit het basisonderwijs. 

Doortrappen
Wethouder Kees Schilder (verkeer & vervoer) fietste verleden week mee met het landelijke initiatief Doortrappen. Dit werd georganiseerd door Oude Meesters Edam-Volendam en de gemeente. Oude Meesters is een seniorenproject van het CBW en de gemeente.
Blauwe Vlag voor de haven van Volendam
De gemeente Edam-Volendam heeft donderdag 11 mei in Wassenaar opnieuw de ‘Blauwe Vlag’ ontvangen voor haar haven.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. 
Lees meer
Omgevingsvergunningen/ verordeningen
Wegwerkzaamheden
Op onze site vind je een overzicht van actuele werkzaamheden.
Aanmelden nieuwsbrief wegwerkzaamheden
Nieuws Gemeenteraad
Raadsstukken, agenda's en de mogelijkheid om de komende Raadspleinvergadering live te volgen: alle informatie over de Gemeenteraad.
Vacatures
Via de website werkenbij.edam-volendam.nl solliciteer je direct op een functie binnen de gemeente Edam-Volendam.
Op deze website, vind je alle informatie over de sollicitatieprocedure, arbeidsvoorwaarden, onze missie, kernwaarden en identiteit.
 
Collectes in mei
Deze e-mail is verstuurd aan newsletter@newslettercollector.com.• Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u Nieuwsbrief@edam-volendam.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing