Nieuwsbrief gemeente Edam-Volendam 21/06/2023Bekijk de webversie
Nieuwsbrief 21/06/2023
Fort bij Edam verrijkt met anjerbed

Sinds kort heeft het bestuur van de Stichting Fort bij Edam een anjerbed laten aanleggen. In Nederland heeft de witte anjer een nauwe band met het Koningshuis. Prins Bernhard droeg al sinds zijn studententijd een witte anjer. Als symbool van verzet werd op 29 juni 1940, de verjaardag van Prins Bernhard, deze bloem massaal demonstratief gedragen door de Nederlanders.
 

De witte anjer is het symbool geworden van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Sinds 2004 is deze witte bloem ook blijvend verbonden aan veteranen en de Nederlandse Veteranendag; als symbool van verzet en als teken van respect en waardering voor veteranen. Een mooi symbool dus voor een bijzondere plek als het Fort bij Edam.

Informatie over plaatsen Woonunits De Deimpts

Op 28 februari 2023 heeft het college van B&W ingestemd met het advies om de tijdelijke wooneenheden, die via de veiligheidsregio zijn ingekocht, te plaatsen achter het voormalig politiebureau aan de Deimpt. Het besluit tot het plaatsen van de wooneenheden heeft geleid tot veel weerstand vanuit de omgeving. Vanaf eind april is er regelmatig overleg geweest met de omwonenden.
 

Hier vindt u de raadsinformatiebrief die verstuurd is naar de leden van de gemeenteraad van Edam-Volendam. Daarin staat actuele informatie rondom deze kwestie en de uitkomst van de gesprekken.

Kappen van bomen in Edam en Volendam
Uit onderzoek is gebleken dat bij zes bomen de veiligheid niet te garanderen is en de bomen niet meer te redden zijn. Daarom kappen wij de bomen deze week op verschillende locaties.
Lees meer
Bomen snoeien parkeerplaats Grote Kerk in Edam

Donderdag 22 juni sneoien wij een aantal grote bomen op de parkeerplaats van de Grote Kerk in Edam.

Er is met borden al aangegeven dat daar niet kan worden geparkeerd.

Wegwerkzaamheden
Op onze site vind je een overzicht van actuele werkzaamheden.
Aanmelden nieuwsbrief wegwerkzaamheden
Nieuws Gemeenteraad
Raadsstukken, agenda's en de mogelijkheid om de komende Raadspleinvergadering live te volgen: alle informatie over de Gemeenteraad.
Vacatures
Via de website werkenbij.edam-volendam.nl solliciteer je direct op een functie binnen de gemeente Edam-Volendam.
Op deze website, vind je alle informatie over de sollicitatieprocedure, arbeidsvoorwaarden, onze missie, kernwaarden en identiteit.
 
Collectes in juni
Deze e-mail is verstuurd aan newsletter@newslettercollector.com.• Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u Nieuwsbrief@edam-volendam.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing