Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
Gemeente Groningen
 
Nieuwsbrief gemeente Groningen
 
 
15 september 2023
 
 
 
Verf inleveren en refurbishen tijdens Week van het Afval 2023
Vrijdag 13 oktober start de Week van het Afval 2023. We hebben weer een divers programma. Een paar tips: Kun je een huis een duurzame make-over geven? Studenten van het Alfa College gingen met Maaike Starreveld op onderzoek. Of het lukt zie je iedere werkdag op OOG TV. Heb je nog volle of half lege blikken verf in de kast staan? Lever ze gedurende de week in op enkele weekmarkten. Van oude verf kunnen we nieuwe verf maken. Leer tijdens een workshop hoe je een meubelstuk kunt refurbishen.

Refurbishen is een duur woord voor opknappen. Of doe mee aan een afvalvrije wandeling in de binnenstad. Kijk voor het hele programma, data en tijden op de website van Haal Alles uit je Afval. De Week van het Afval komt voort uit het streven van de gemeente om volledig afvalvrij te zijn in 2030. Groningers helpen en inspireren elkaar daarom een week lang om de hoeveelheid afval die we met zijn allen maken, verder terug te brengen.

Sport050 lanceert nieuwe website
Het doel van het nieuwe online platform Sport050.NL is om inwoners van Groningen te enthousiasmeren voor sport en bewegen en ze wegwijs te maken in het Groningse sportaanbod. Op de website vinden bezoekers onder andere een overzicht van het sportaanbod, sportclubs en sportinitiatieven binnen de gemeente. Ook de sportlocaties hebben een prominente plek, net als alle informatie over de diverse projecten, nieuwbouw of financieringsregelingen die met sport en bewegen te maken hebben. Benieuwd naar de nieuwe website? Neem een kijkje op de website van Sport050.

Gemeente Groningen tekent regenboogconvenant met ministerie van OCW 
De gemeente Groningen blijft zich de komende jaren gericht inzetten voor de emancipatie en acceptatie van lhbtiq+ inwoners. Op 29 september ondertekende wethouder Molema op een bijeenkomst in Ede hierover een intentieverklaring met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Net als 54 andere Regenboogsteden krijgt Groningen een financiële bijdrage van dit ministerie om het lokale lhbtiq+ emancipatiebeleid te versterken. 

Kosteloos aanpassen van geslacht op identiteitsbewijs nu mogelijk in Groningen
Vanaf 1 oktober kunnen inwoners van onze gemeente de kosten voor het aanpassen van het geslacht op een identiteitsdocument vergoed krijgen. Het gaat om de kosten van vervanging van identiteits-documenten (een paspoort, ID-kaart en/of rijbewijs). Ook de kosten van een deskundigheidsverklaring worden vergoed. Voor een wijziging van vermelding van geslacht is een dergelijke verklaring nodig. Inwoners die de kosten in 2023 al zelf hebben gemaakt, kunnen deze met terugwerkende kracht alsnog terug krijgen. Deze inwoners worden actief benaderd om hen te informeren over deze mogelijkheid. Lees het artikel verder op onze website.

Nieuwe kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester zijn begonnen
Woensdag 4 oktober zijn kinderburgemeester Jorn en loco-kinderburgemeester Ise tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd door burgemeester Koen Schuiling. Wij wensen ze veel succes tijdens hun ambtstermijn. Voor meer info over de kinderburgemeester ga naar naar onze website.  
 
 
 
 
Snel naar:
- website gemeenteraad
- wijken en dorpen
- bekendmakingen en regelingen
- contact opnemen

Sociale media
Volg ons ook op de socials. We zitten op X, Facebook, Instagram en LinkedIn.

Neem ook een abonnement op een nieuwsbrief voor jouw buurt
Naast 'Nieuwsbrief gemeente Groningen' verstuurt de gemeente ook wekelijks Nieuwsbrief Centrum, - Oude Wijken, - West, - Oost, - Zuid, - Haren en - Ten Boer. Met nieuws voor jouw wijk of dorp, aangevuld met nieuws voor de hele gemeente. Neem een abonnement. Op onze website lees je hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Foto: Stella Dekker

 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op Facebook Gemeente Groningen op X Gemeente Groningen op LinkedIn
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met iWink Mailer   |   Doorsturen   |   Printen
Â