Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
Gemeente Groningen
 
Nieuwsbrief gemeente Groningen
 
 
26 januari 2024
 
 
 
Mantelzorgkaart 2024
Zorg je intensief en al langere tijd voor je partner, ouder, kind of andere naaste? Dan ben je mantelzorger. Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven. Maar als de zorg lang duurt kan dit veel energie en tijd kosten. Daarom  is het belangrijk dat je als mantelzorger ook goed voor jezelf zorgt. Tijd neemt voor jezelf, leuke activiteiten onderneemt en andere mensen ontmoet.

De gemeente Groningen biedt daarom een mantelzorgkaart aan. Als blijk van waardering voor de aandacht en zorg die je als mantelzorger geeft. Met de coupons van deze kaart kun je leuke dingen doen om even te ontspannen.

De mantelzorgkaart kun je aanvragen via de website van Steunpunt Mantelzorg van Humanitas. Daarnaast kun je bij Steunpunt Mantelzorg ook terecht voor informatie, advies, een luisterend oor, vrijwilligershulp, respijtzorg (vervangende mantelzorg / adempauze), themabijeenkomsten, cursussen, contact met andere mantelzorgers en praktische hulp.

Landelijk Noodfonds Energie
Heb je een inkomen dat lager is dan bruto 3.200 euro (alleenstaande) of 4.480 euro (samenwonend) per maand? Heb je een eigen energiecontract bij een energieleverancier? En is je rekening voor gas en stroom hoger dan 8 tot 10% van je bruto maandinkomen? Dan kom je misschien in aanmerking voor financiële steun van het landelijk noodfonds.

Het landelijk Noodfonds Energie geeft steun aan huishoudens voor een deel van de energierekening voor een periode van zes maanden. Ga naar noodfondsenergie.nl of bel de Noodfondslijn via 085 – 088 11 11. Op werkdagen bereikbaar van 8:30 – 17:00 uur.

Dit fonds is een particulier fonds opgericht door energieleveranciers en een aantal maatschappelijke organisaties en ondersteund door de landelijke overheid. Het is geen regeling van de gemeente.

Informatiebijeenkomsten De Nieuwe Poort
De Oosterpoort is een onmisbaar en geliefd podium voor artiesten en publiek. Maar het gebouw is niet toekomstbestendig. Daarom werken de gemeente Groningen en SPOT aan de plannen voor een opvolger van De Oosterpoort, onder de werktitel De Nieuwe Poort. De komende weken vinden er in de stad en regio informatiebijeenkomsten plaats over De Nieuwe Poort.

Tijdens deze gratis toegankelijke bijeenkomsten krijg je een beeld van de plannen. Ook kun je je stem achterlaten op platform De Stem van Groningen. Lees meer, meld je aan voor één van de bijeenkomsten of laat je stem achter.

Agenda Landelijk Gebied voor mens, dier, plant en aarde
Het landelijk gebied staat onder druk. Het staat voor grote uitdagingen op het gebied van natuur, klimaatverandering, voedselzekerheid en waterkwaliteit.

Het gemeentebestuur vindt dat er meer aandacht nodig is voor kringlooplandbouw, kortere voedselketens, het verbeteren van het aantal plant- en diersoorten, klimaatverandering en het verbeteren van dierenwelzijn. Ons doel is een aantrekkelijk landelijk gebied waar mens, dier, plant en aarde elkaar aanvullen en versterken.

Daarom hebben we een Agenda Landelijk Gebied gemaakt. Hierin schrijven we wat de gemeente Groningen belangrijk vindt en wat we willen doen. We bespreken deze agenda met de provincie en het Rijk en met boeren en natuurorganisaties. Lees meer over de Agenda Landelijk Gebied op onze website.

Stadjerspas en SPOT Groningen bundelen krachten
Stadjerspas en SPOT Groningen stellen samen driehonderd bonnen beschikbaar voor Stadjerspashouders. Voor een bedrag van 5 euro kunnen pashouders met deze bonnen een voorstelling of concert naar keuze bijwonen bij SPOT Groningen. De actie dient als proef voor mensen die graag naar het theater willen, maar voor wie een bezoek anders wellicht niet mogelijk is.

De start van de proef is tevens de start van het jubileumjaar van Stadjerspas. Al 25 jaar lang zet Stadjerspas zich in voor de toegankelijkheid van voorzieningen in de regio. Het jubileumjaar wordt het hele jaar door gevierd met verschillende activiteiten voor pashouders. Bonnen kunnen door pashouders vanaf 14 februari worden aangevraagd via de website van Stadjerspas.
 
 
 
 
Snel naar:
- website gemeenteraad
- wijken en dorpen
- bekendmakingen en regelingen
- contact opnemen

Sociale media
Volg ons ook op de socials. We zitten op X, Facebook, Instagram en LinkedIn.

Neem ook een abonnement op een nieuwsbrief voor jouw buurt
Naast 'Nieuwsbrief gemeente Groningen' verstuurt de gemeente ook wekelijks Nieuwsbrief Centrum, - Oude Wijken, - West, - Oost, - Zuid, - Haren en - Ten Boer. Met nieuws voor jouw wijk of dorp, aangevuld met nieuws voor de hele gemeente. Neem een abonnement. Op onze website lees je hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Foto: Stella Dekker

 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op Facebook Gemeente Groningen op X Gemeente Groningen op LinkedIn
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met iWink Mailer   |   Doorsturen   |   Printen
Â