Onleesbaar? Lees deze nieuwsbrief online
Logo Kortenberg
E-Loket Meldpunt

Nieuwsbrief gemeente Kortenberg 21 april 2023
Nieuws
Trage wegen-beleidsplan Kortenberg
Na de inventarisatie van de trage wegen, is het beleidsplan voor Kortenberg klaar! Zo werd een wensbeeld van ons netwerk van trage wegen ontwikkeld. Meer weten? Kom naar het infomoment op 3 mei.

Lees meer
Voortaan rechtstreekse link naar e-loket en nummer 1722 via app 112 BE
De app 112 BE is een belangrijke aanvullende manier om de noodcentrale te bereiken. Via de app krijgt de noodcentrale onmiddellijk je locatie te zien en kunnen ze je in geval van nood gemakkelijker terugvinden.

Lees meer
Rioleringswerken Frans Mombaersstraat vanaf 24 april 2023
Vanaf maandag 24 april vinden er rioleringswerken in opdracht van Aquafin plaats in de Frans Mombaersstraat. Ter hoogte van huisnummer 97 zal er een versmalling van de rijbaan met voorrangsregeling en een parkeerverbod van toepassing zijn.

Lees meer
Verkeersmaatregelen Flurkse feesten en Trailberg
Op vrijdag 28 en zaterdag 29 april worden de Flurkse feesten en Trailberg georganiseerd. Er zullen enkele verkeersmaatregelen van toepassing zijn voor beide evenementen. 

Lees meer
Alcoholperimeter 'Infinity' op 29 april 2023
Op zaterdag 29 april wordt 'Infinity' georganiseerd in GC Colomba. Daarom zal er vanaf zaterdag 29 april 19 u. tot zondag 30 april 8 u. een verbod worden ingesteld om alcoholhoudende dranken te verbruiken of te verkopen.

Lees meer
Vacatures bij het gemeentebestuur en het Welzijnshuis: Deskundige Evenementen & Cultuur, Maatschappelijk Werker Tewerkstelling en Activering en Projectwerker Kansarmoede & Ontwikkelingssamenwerking
Het gemeentebestuur en het Welzijnshuis Kortenberg zijn op zoek naar een Deskundige Evenementen & Cultuur, Maatschappelijk Werker Tewerkstelling & Activering en Projectwerker Kansarmoede & Ontwikkelingssamenwerking. Solliciteren kan tot begin mei.

Lees meer
Politie HerKo zoekt vrijwillige diefstalpreventieadviseurs
Om nog beter tegemoet te kunnen komen aan alle aanvragen van inwoners over de mogelijkheden om hun woning beter te beveiligen tegen inbraak, is de politiezone Herent-Kortenberg op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers.

Lees meer
Asbest, wat een nest!
Vlaanderen streeft naar een asbestveilige leefomgeving tegen 2040. Ga je een gebouw of woning, gebouwd voor 2001, slopen of renoveren? Bekijk bij welke instanties je terecht kan om asbest veilig en correct te (laten) verwijderen.

Lees meer
Meer nieuws
Activiteiten
Erfgoeddag Kortenberg 2023 'Beestig'
zo 23 april 2023
Dit jaar werkt Erfgoeddag rond het thema 'Beestig'! Op de expo in het Erfgoedhuis Kortenberg zie je hoe de tradities en het omgaan met dieren doorheen de jaren geëvolueerd is in Kortenberg en omstreke...
Lees meer
Senioren dansnamiddag 2023
do 27 april 2023, do 25 mei 2023, do 27 juli 2023
De senioren dansnamiddagen gaan terug van start vanaf januari. Elke laatste donderdag van de maand kan je gezellig samen genieten van dans en muziek.
Lees meer
Cultuur Kortbij: Baby Pärt
zo 30 april 2023
Klankennest herinterpreteert de muziek van Arvo Pärt in beweging en klank en betrekt zowel de allerjongsten als volwassenen mee in hun spel. In een unieke, beeldende en bewegende opstelling nodigen e...
Lees meer
Atelier in beeld: Kortenberg
za 6 mei 2023, zo 7 mei 2023
Tijdens het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 mei openen meer dan 2000 kunstenaars de deuren van bijna 1500 ateliers in Vlaanderen en Brussel. Alle ateliers zijn dan gratis en zonder reservatie te be...
Lees meer
Kringlooptuindag 2023, 'De Straffe Editie'
zo 7 mei 2023
De gemeentelijke milieudienst organiseert samen met de kringlooptuinkrachten én de dienst Ondernemen op zondag 7 mei van 10 tot 17 u. in het Park van de Oude Abdij te Kortenberg de Kringlooptuindag, '...
Lees meer
Meer activiteiten