Onleesbaar? Lees deze nieuwsbrief online
Logo Kortenberg
E-Loket Meldpunt

Nieuwsbrief Gemeente Kortenberg 17 mei 2024
Nieuws
Zomer op stelten: een zomer lang leuke, actieve en gezellige activiteiten
Hoera, het is zomer! Genieten van de zon, lange dagen, tijd voor elkaar en leuke vrijetijdsactiviteiten. Ook deze zomer valt er weer heel wat te beleven, dicht bij huis.

Lees meer
Vernieuwing fietspaden Frans Mombaersstraat tussen Heuve en rotonde vanaf 27 mei 2024
In de week van maandag 27 mei zal er gestart worden met wegeniswerken in de Frans Mombaersstraat in het gedeelte tussen Heuve en de rotonde op de Mechelsesteenweg. Er worden nieuwe fietspaden en een nieuwe toplaag asfalt aangelegd.

Lees meer
Verkeersmaatregelen kermis Kortenberg
Van zaterdag 25 mei tot en met maandag 27 mei vindt de zomerkermis van Kortenberg plaats. Daarom zal van donderdag 23 mei (5 u.) tot dinsdag 28 mei (12 u.) het Dr. V. De Walsplein verkeers- en parkeervrij worden gemaakt.

Lees meer
Blokstraat (Everberg) enkele uren afgesloten op 24 mei 2024
Voor herstellingswerken aan het dak van een woning zal de Blokstraat ter hoogte van huisnummer 1 enkele uren afgesloten worden op vrijdag 24 mei. Er wordt een omleiding ingesteld via de Twee Leeuwenstraat en de Annonciadenstraat.

Lees meer
Verkiezingen op zondag 9 juni - Stemplicht: wie moet er stemmen?
Op zondag 9 juni vinden de regionale, federale en Europese verkiezingen plaats. In Kortenberg moet je stemmen als je Belg bent, op 1 april 2024 gedomicilieerd was in Kortenberg en énkel voor de Europese verkiezingen als je 16 jaar of ouder bent.

Lees meer
Transport van minder mobiele personen op 9 juni 2024
Voor de verkiezingen van 9 juni 2024 kunnen minder mobiele personen transport reserveren van en naar de stemlocaties. Het is belangrijk tijdig te reserveren, aangezien de capaciteit beperkt is.

Lees meer
Sluitingsdag administratieve diensten op 20 mei
De administratieve diensten van Gemeente Kortenberg, de Bib en de politiehuizen van Kortenberg en Herent zijn gesloten op maandag 20 mei (pinkstermaandag)

Lees meer
Bijenwerkgroep: kom erbij!
De bijenwerkgroep in Kortenberg is op zoek naar enkele enthousiaste inwoners die actie willen ondernemen voor meer bijen in de gemeente. Met deze werkgroep willen we acties uit het bijenactieplan vorm geven.

Lees meer
Eerste jaar middelbaar = 1 maand gratis met De Lijn
Start je kind na de vakantie in het eerste middelbaar? Vraag dan een gratis probeerabonnement van De Lijn aan. De bus- en tramchauffeurs nemen met plezier de rol van mama/papa taxi van je over.

Lees meer
Wees niet gek, doe de tekencheck!
Buiten zijn en bewegen in de natuur is leuk en bovenal gezond. Maar of je nu gaat wandelen, sporten, tuinieren of picknicken... het is belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s van tekenbeten.

Lees meer
Burgeronderzoek naar omgevingsgeluid: vul voor 31 mei de Grote Geluidsbevraging in
Omgevingsgeluid is overal om ons heen. Wat doet omgevingsgeluid met ons welzijn en onze gezondheid? Elke burger kan de Grote Geluidsbevraging invullen om je ervaringen met geluid op de plaats waar je woont, te delen.

Lees meer
Start waakzaamheidsfase Vlaams Warmteactieplan
Om tijdig te waarschuwen voor warmteperiodes met een reële impact op de volksgezondheid werd op woensdag 15 mei de waakzaamheidsfase van het Vlaams Warmteactieplan opgestart.

Lees meer
Inbraakpreventietip in de kijker: bewakingscamera’s
Camera’s aan of in de woning kunnen potentiële inbrekers afschrikken. Plaats je camera’s aan je woning met de bedoeling misdrijven te voorkomen of op te sporen, dan moeten deze camera’s geregistreerd worden op aangiftecamera.be.

Lees meer
Meer nieuws
Activiteiten
Soep met babbeltjes On Tour! - Erps-Kwerps
wo 22 mei 2024
In acht Kortenbergse buurten bieden wij een gezellige babbel en heerlijke gratis soep aan. Met ‘soep met babbeltjes’ brengen we mensen uit dezelfde buurt samen en verlagen we de drempel naar gemeentel...
Lees meer
Week van de Opvoeding: Gezinsmarkt
wo 22 mei 2024
De Week van de Opvoeding wordt elk jaar georganiseerd van 16 tot 23 mei. Dit jaar gaat de Week van de Opvoeding over verbinding: verbinding tussen organisaties die profesionneel rond opvoeding werken...
Lees meer
Smul- en babbelmoment Berkenhof - cheesecake
do 23 mei 2024
Elke maand organiseert het Dienstencentrum een smulmoment aan een zeer democratische prijs. Kom gezellig bijpraten en leer nieuwe mensen uit de buurt kennen bij een heerlijk tasje koffie en iets lekkers.
Lees meer
Zomerkermis Kortenberg 2024
za 25 mei 2024, zo 26 mei 2024, ma 27 mei 2024
De kermis houdt halt in Kortenberg. Kom langs en laat je verrassen! Een ritje op de draaimolen, vissen aan het eendjeskraam, een leuke prijs winnen door doelwitten te raken aan het schietkraam of ball...
Lees meer
Kringlooptuindag, de straffe editie 2024
zo 26 mei 2024
Mis de Kringlooptuindag, de straffe editie 2024 op zondag 26 mei niet. De Kringlooptuindag met plantenbeurs is doorheen de jaren uitgegroeid tot een belevingshappening rond duurzaam, ecologisch leven...
Lees meer
Meer activiteiten