Onleesbaar? Lees deze nieuwsbrief online
Logo Kortenberg
E-Loket Meldpunt

Nieuwsbrief gemeente Kortenberg 26 mei 2023
Nieuws
Sluitingsdag administratieve diensten op 29 mei
De administratieve diensten van gemeente en Welzijnshuis, de Bib en de politiehuizen van Kortenberg en Herent zijn gesloten op maandag 29 mei 2023 vanwege pinkstermaandag. Ook het recyclagepark in Kortenberg is gesloten.

Lees meer
Zomer op stelten 2023
Hoera, het is zomer! Genieten van de zon, lange dagen, tijd voor elkaar en leuke vrijetijdsactiviteiten. Ook deze zomer valt er weer heel wat te beleven, dicht bij huis.

Lees meer
Opening petanquehal Colomba
Op zaterdag 3 juni wordt de nieuwe petanquehal ingehuldigd op de Colombasite in Kortenberg. Van 15 tot 17 u. is vrij bezoek van de petanquehal mogelijk.

Lees meer
Vijf jaar De Kapstok
In juni blaast tweedehandswinkel De Kapstok zijn vijfde kaarsje uit! De Kapstok laat dit niet ongemerkt voorbijgaan en organiseert daarom een maand vol feestelijkheden om dit jubileum te vieren.

Lees meer
Verkeersmaatregelen kermis Kortenberg
Van zaterdag 3 juni tot en met maandag 5 juni vindt de zomerkermis in Kortenberg plaats. Daarom zullen er van donderdag 1 juni (15 u.) tot dinsdag 6 juni (9 u.) verschillende verkeersmaatregelen zijn op en rond het Dr. V. De Walsplein.

Lees meer
Verkeersmaatregelen Memorial Philippe Van Coningsloo op 4 juni 2023
Op zondag 4 juni is er de doortocht van de wielerwedstrijd 'Memorial Philippe Van Coningsloo' in de gemeente Kortenberg. Het zal van 12 tot 15 u. verboden zijn om in enkele straten stil te staan en te parkeren.

Lees meer
Verkeersmaatregelen wijkconcert Vrededal op 3 juni 2023
Op zaterdag 3 juni wordt er in Vrededal een wijkconcert georganiseerd. Daarom wordt het gedeelte van de straat tussen huisnummers 13 en 21 volledig parkeer- en verkeersvrij gemaakt tussen 17 en 22 u. 

Lees meer
Verkeersmaatregelen wijkconcert Zonnewoud op 3 juni 2023
Op zaterdag 3 juni wordt er in het Zonnewoud een wijkconcert georganiseerd. Daarom zal tussen 14 en 21 u. het kruispunt van de Donkerstraat met de Eikenstraat en Elzenstraat volledig parkeer- en verkeersvrij gemaakt. 

Lees meer
Tiener-dj's gezocht voor 'ZAPfest' op woensdag 28 juni
Voor de muzikale beats op ZAPfest is de Jeugddienst op zoek naar tiener-dj's! Ben jij tussen de 12 en 16 jaar en heb jij zin om van 'ZAPfest' een feestje te maken? Neem dan contact op met de Jeugdienst via jeugd@kortenberg.be.

Lees meer
Herdenkingszuilen op de begraafplaatsen
Op de vier gemeentelijke begraafplaatsen werden er herdenkingszuilen geplaatst waarop een naamplaatje kan worden aangebracht voor overleden familieleden van wie het graf ontruimd werd. Een naamplaatje kost 75 euro en vermeldt naam, voornaam, ...

Lees meer
Moet elk wespennest verdelgd worden?
Een wespennest dat geen hinder oplevert voor jezelf, je gezin of je huisdier(en) kan je best ongemoeid laten. De wesp vangt namelijk enorm veel insecten in onze (moes)tuin. Ook vervelende huisvliegen en muggen staan op het menu van onze wespen.

Lees meer
Vacatures gemeente en Welzijnshuis
Het gemeentebestuur en het Welzijnshuis zijn op zoek naar: Administratief Medewerker Omgeving, Maatschappelijk Werkers, Projectwerker Kansarmoede & Ontwikkeling en Deskundigen Energie en Oekraïne. Solliciteren kan tot woensdag 14 juni.

Lees meer
Zitdag belastingen: dinsdag 20 juni
In de Raadzaal van het Administratief Centrum wordt op dinsdag 20 juni een zitdag op afspraak georganiseerd door de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën.

Lees meer
Eerste jaar middelbaar = 1 maand gratis met De Lijn
Start je kind na de vakantie in het eerste middelbaar? Vraag dan een gratis probeerabonnement van De Lijn aan. De bus- en tramchauffeurs nemen met plezier de rol van mama/papa taxi van je over.

Lees meer
Houd steeds het kruispunt vrij!
Politie HerKo en de gemeente Kortenberg ondervinden dat de regels met betrekking tot stilstaan en parkeren niet steeds gerespecteerd worden. Graag verduidelijken we de regel rond stilstaan en parkeren op een kruispunt aan de hand van een voorbeeld.

Lees meer
Verdachte drugssituatie? Meld het nu anoniem!
Vermoed je het bestaan van een cannabisplantage, drugslabo of drugsafval? Je kan dit anoniem melden!

Lees meer
Meer nieuws
Activiteiten
Digipunt op zaterdag 3 juni 2023
za 3 juni 2023
Doet je computer of smartphone niet wat je verwacht? Is het je niet duidelijk hoe je nu juist die app installeert? Of hoe je moet inloggen? Wil je via internet een reis boeken maar weet je niet goed h...
Lees meer
Zomer op stelten: Kermis Kortenberg
za 3 juni 2023, zo 4 juni 2023, ma 5 juni 2023
Lees meer
Cultuur Kortbij: Technopolis’ wetenschapsshow ‘Rond Bo(llen)'
zo 4 juni 2023
Bo verzamelt álles wat bolvormig is. Bo’s ultieme droom? De zon, de allergrootste bol in ons zonnestelsel, aan de collectie toevoegen! Ben jij benieuwd of Bo deze missie met succes afrondt? Reken al m...
Lees meer
Meer activiteiten