Onleesbaar? Lees deze nieuwsbrief online
Logo Kortenberg
E-Loket Meldpunt

Nieuwsbrief gemeente Kortenberg 3 maart 2023
Nieuws
Brussels Airport nodigt omwonenden uit voor digitale informatiesessie over milieueffectrapport op woensdag 8 maart 2023
Ten laatste in 2024 zal Brussels Airport zijn omgevingsvergunning van het Vlaams Gewest vernieuwen. Naar aanleiding van de hervergunning wil Brussels Airport in dialoog gaan met de omgeving over een betere en duurzame toekomst.

Lees meer
Droom en denk mee over de toekomst van Kortenberg
In 2012 kwamen Kortenbergenaren een dag lang samen om te dromen over de vraag: in welke omgeving willen we onze (klein)kinderen zien opgroeien? Het resultaat was het Charter voor de toekomst van Kortenberg. Na tien jaar willen we dit opnieuw doen.

Lees meer
Reinigen kolken en veegbeurt Leuvensesteenweg op 6 maart 2023
Het gemeentebestuur wil graag een proper handelscentrum waar het aangenaam winkelen is. Daarom wordt op maandag 6 maart de Leuvensesteenweg schoongeveegd en worden de rioolkolken gereinigd.

Lees meer
Eindfase onderhoudswerken betonplaten Leuvensesteenweg vanaf 6 maart 2023
Vanaf maandag 6 maart zullen er in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken plaatsvinden op de Leuvensesteenweg tussen de rotonde (Wijnegemhofstraat-Zavelstraat) en het kruispunt met de Schoonaardestraat-Kouterstraat.

Lees meer
Update: Werken kruispunt Leuvensesteenweg-Stationstraat verlengd tot en met 10 maart
Door omstandigheden zijn de werken aan het kruispunt Leuvensesteenweg met de Stationstraat-Karterstraat verlengd tot en met vrijdag 10 maart 2023. 

Lees meer
Een speelstraat organiseren?
De plannen voor de grote vakantie krijgen stilaan vorm. Laat kinderen nog meer naar hartenlust spelen en bouw je eigen straat om tot een speelstraat!

Lees meer
Geen excuses, laat een screeningsmammografie nemen
Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. In het kader van het Bevolkingsonderzoek worden alle vrouwen van 50 tot en met 69 jaar aangespoord om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen.

Lees meer
Vacatures bij het Welzijnshuis: Deskundige Energie en Deskundige Oekraïne
Het Welzijnshuis Kortenberg is op zoek naar een Deskundige Energie en Deskundige Oekraïne. Solliciteren kan tot en met maandag 20 maart 2023

Lees meer
Vacature bij het gemeentebestuur: Mobiliteitsambtenaar
Het gemeentebestuur van Kortenberg is op zoek naar een Mobiliteitsambtenaar. Solliciteren kan tot en met maandag 20 maart 2023.

Lees meer
Vacature politie HerKo: Medewerker Logistiek
De politiezone HerKo is op zoek naar een Medewerker Logistiek. Solliciteren kan tot en met maandag 27 maart 2023 

Lees meer
De Mijn VerbouwLening niet langer renteloos
Met de Mijn VerbouwLening kan je tot 60.000 euro aanvragen voor het financieren van renovaties die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie.

Lees meer
Plan-eet: (h)app tegen voedselverspilling
Met de gloednieuwe 'Plan-eet' app maak je niet alleen een inschatting van wat je dagelijks weggooit van voedsel. Je vindt er ook tips en tricks, de beste bewaarmethodes en heerlijke recepten

Lees meer
Meer nieuws
Activiteiten
Vrijwilligerscafé: wees van harte welkom om de vrijwilligerswerkingen te leren kennen!
di 7 maart 2023
Op dinsdag 7 maart organiseert het Welzijnshuis een vrijwilligerscafé als afsluiter van de Week van de Vrijwilliger. Hier krijgen huidige en toekomstige vrijwilligers de kans om elkaar te ontmoeten in...
Lees meer
Droom- en denkdag toekomst van Kortenberg 2023
za 11 maart 2023
Wil jij samen met andere inwoners positief en constructief ideeën uitwisselen? Dan verwachten we je op zaterdag 11 maart in OC Berkenhof. Heel de dag gaan we samen dromen, denken en praten over hoe K...
Lees meer
Meer activiteiten