Onleesbaar? Lees deze nieuwsbrief online
Logo Kortenberg
E-Loket Meldpunt

Nieuwsbrief Gemeente Kortenberg 8 maart 2024
Nieuws
Gemeente Kortenberg brengt de festivals naar jouw wijk
In mei en juni 2024 wil Gemeente Kortenberg de start van de festivalperiode naar jou toe brengen in de vorm van WIJkconcerten!

Lees meer
Aanleg asfalt in Kerselarenstraat, Kouterstraat en Kaasweg in week van 25 maart 2024
De werken aan het kruispunt Kouterstraat-Kerselarenstraat en in de Kerselarenstraat zijn reeds goed gevorderd. De aannemer heeft voorzien om in de week van 25-29 maart het asfalt aan te leggen in zowel Kouterstraat, Kaasweg als de Kerselarenstraat.

Lees meer
Geplande noodkap bomen Park van de Oude Abdij van 11 tot 14 maart 2024
Tussen 11 en 14 maart zullen er in het Park van de Oude Abdij 16 bomen gekapt moeten worden. Deze bomen zijn onherstelbaar aangetast, waardoor het risico op vallend hout te groot is. Voor elke gekapte boom zal minstens één nieuwe boom geplant worden.

Lees meer
Reinigen kolken en veegbeurt Leuvensesteenweg (N2) op 11 maart 2024
Het gemeentebestuur wil graag een proper handelscentrum waar het aangenaam winkelen is. Daarom wordt op maandag 11 maart de Leuvensesteenweg schoongeveegd en worden de rioolkolken gereinigd.

Lees meer
Snelheid in wijk Den Tomme verlaagd naar 30 km/u
Het gemeentebestuur van Kortenberg heeft in samenspraak met de gemeente Bertem besloten om de snelheid in wijk Den Tomme te verlagen van 50 naar 30 km/u. Door de smalle straten, hellingen en vele opritten is een hogere snelheid niet wenselijk.

Lees meer
Dorpskernvernieuwing Kwerps: Kouterstraat vanaf 12 maart niet bereikbaar via Processieweg
Binnenkort zal er in het kader van de dorpskernvernieuwing Kwerps gewerkt worden aan de voetpaden ter hoogte van de Processieweg. Dit betekent dat de Kouterstraat vanaf dinsdag 12 maart een week lang niet toegankelijk zal zijn via de Processieweg.

Lees meer
Soep met babbeltjes
Zin in een babbel en een tas soep? Kom dan naar het gezellige ontmoetingsmoment ‘Soep met babbeltjes’ en zet je namiddag smaakvol in!

Lees meer
Vrijwillige voorzitters en bijzitters gezocht voor stembureaus
Op zondag 9 juni 2024 vinden de Europese, federale en Vlaamse verkiezingen plaats. Ben je 18 jaar of ouder, inwoner van de gemeente Kortenberg en stemgerechtigd, dan kan je je opgeven als vrijwillige voorzitter of bijzitter.

Lees meer
Week van de Vrijwilliger: bedankt, vrijwilligers!
Dankjewel vrijwilligers van Gemeente Kortenberg, de verenigingen en besturen, Bib, mantelzorgers, buurthelpers, … en iedereen die een steentje bijdraagt aan een solidaire gemeente!

Lees meer
Huis van het Kind zoekt pampers voor opstart pamperbank
Huis van het Kind Kortenberg is op zoek naar pampers voor de opstart van een pamperbank. Je kunt je overschot aan pampers binnenbrengen op verschillende inzamelpunten in Kortenberg en er zo kwetsbare gezinnen mee helpen.

Lees meer
Online infosessies 'duurzame tuin'
Volg op dinsdag 12 maart of donderdag 14 maart een online infosessie waarin tuincoach Wim jou advies geeft om een groenere, duurzamere en meer klimaatbewuste tuin te creëren.

Lees meer
Check je chip!
Een speelse kitten in huis? Of een hond als speelkameraad? Fijn! Maar vergeet je dier niet te chippen, want dat is verplicht.

Lees meer
De Kapstok gesloten van 9 tot en met 12 maart 2024
Tweedehandswinkel De Kapstok zal gesloten zijn van zaterdag 9 maart tot en met dinsdag 12 maart. Vanaf woensdag 13 maart ben je opnieuw welkom om een kijkje te nemen naar de lentecollectie.

Lees meer
Politiehuizen HerKo uitzonderlijk gesloten op maandag 11 maart 2024
Op maandag 11 maart 2024 zullen de politiehuizen HerKo (zowel in Kortenberg als in Herent) uitzonderlijk gesloten zijn. De politiezone HerKo is van 8 tot 17 u. telefonisch bereikbaar via het nummer 016 85 34 00.

Lees meer
Meer nieuws
Activiteiten
Vrijwilligerscafé: leer de vrijwilligerswerkingen kennen!
di 12 maart 2024
Op dinsdag 12 maart organiseert het Welzijnshuis een vrijwilligerscafé als afsluiter van de Week van de Vrijwilliger. Hier krijgen huidige en toekomstige vrijwilligers de kans om elkaar te ontmoeten i...
Lees meer
Kookatelier: Fancy high tea
vr 15 maart 2024
‘t Kookatelier: Fancy High Tea Het Welzijnshuis Kortenberg organiseert met ’t Kookatelier verschillende workshops en kooksessies. Een etagère vol lekkers, meestal een mengeling van zoet en hartig:...
Lees meer
België, Quo Vadis? Waarheen na 2024?
vr 15 maart 2024
Lezing door Dave Sinardet 2024 wordt een politiek scharnierjaar. Voor het eerst vinden tijdens hetzelfde jaar verkiezingen plaats voor álle bestuursniveaus: gemeenten, provincies, regio's, België en E...
Lees meer
Paaseitjesraap
za 30 maart 2024
Op zaterdag 30 maart heeft de gemeente Kortenberg een afspraak met de paashaas. Kinderen uit Kortenberg van 2,5 tot 12 jaar kunnen die dag op zoek gaan naar verstopte eitjes in het Park van de Oude Ab...
Lees meer
Meer activiteiten