Onleesbaar? Lees deze nieuwsbrief online
Logo Kortenberg
E-Loket Meldpunt

Nieuwsbrief Gemeente Kortenberg 8 mei 2024
Nieuws
Verkiezingen op zondag 9 juni: Stemmen met een volmacht
Kan je op zondag 9 juni niet gaan stemmen? Dan heb je twee mogelijkheden: ofwel geef je een volmacht aan iemand anders, in het andere geval zal bekeken worden of je reden verantwoord is wanneer je geen volmacht kunt geven.

Lees meer
Verplicht snoeien van hagen naast voetpaden, buurt- en voetwegen
Volgens de bestuurlijke politieverordening van Kortenberg zijn eigenaars van bomen, beplantingen, ... langs de openbare weg verplicht om ervoor te zorgen dat deze het verkeer niet kunnen belemmeren.

Lees meer
Wegeniswerken Frans Mombaersstraat vanaf 13 mei 2024: straat tijdelijk afgesloten
Vanaf maandag 13 mei 2024 vinden er werken plaats in de Frans Mombaersstraat, in het deel tussen huisnummer 62c (vlak aan de Petersmolen) tot en met het kruispunt met de Vangramberenstraat. De straat zal tijdens de werken helemaal afgesloten zijn.

Lees meer
Soep met babbeltjes 'on tour'!
Met ‘Soep met babbeltjes on tour’ brengen we mensen uit dezelfde buurt samen en verlagen we de drempel naar gemeentelijke dienstverlening. Kom gewoon samen met je buur/buren naar onze bakfiets en breng je eigen kop mee!

Lees meer
Verkeersmaatregelen straatfeest Vrebos op 18 mei 2024
Op zaterdag 18 mei wordt er een straatfeest georganiseerd in wijk Vrebos. Daarom zal in het gedeelte van de Hoekstraat tussen de Grensstraat en de Lozendaalstraat de toegang verboden zijn in beide richtingen van 17 mei (10 u.) tot 19 mei (9 u.).

Lees meer
Verkeersmaatregelen WIJkconcert Hof van Parcé op 18 mei 2024
Op zaterdag 18 mei wordt er in het Hof van Parcé een WIJkconcert georganiseerd. Daarom zal het Hof van Parcé vanaf huisnummer 4 (richting huisnummer 6) volledig parkeer- en verkeersvrij gemaakt worden tussen 17 en 22 u. 

Lees meer
Zevende editie Straatvinken: samen brengen we de verkeerssituatie in Kortenberg in kaart
Om gezonder en vlotter verkeer te promoten nodigen de Universiteit Antwerpen (UA), HIVA – KU Leuven en de Ringland Academie je uit om op donderdag 16 mei tussen 17 en 18 u. het verkeer in Kortenberg te tellen.

Lees meer
Warme dagen? Wees voorbereid en zorg voor anderen
Extreme warmte kan minder prettige gevolgen hebben voor kwetsbare personen, bijvoorbeeld ouderen of chronisch zieken. Geef hen daarom extra aandacht: ga op warme dagen eens kijken of ze zich goed voelen en voldoende vocht binnenkrijgen.

Lees meer
Verplicht online inschrijven voor het huren van een sociale woning
Sinds kort kan je uitsluitend online inschrijven als je een sociale woning wilt huren in Vlaanderen. Ben je al kandidaat-huurder en sta je op een wachtlijst voor een sociale woning, dan heb je een brief ontvangen.

Lees meer
Tips om internetoplichting te voorkomen
Wees je er van bewust dat het internet ook mogelijkheden biedt voor oplichters om iemands identiteit of geld te stelen. Daarom enkele tips om internetoplichting tegen te gaan.

Lees meer
Meer nieuws
Activiteiten
Zesjarig jubileum tweedehandswinkel De Kapstok
ma 13 mei 2024 tot za 18 mei 2024
In mei blaast tweedehandswinkel De Kapstok zijn zesde kaarsje uit! De Kapstok laat dit niet ongemerkt voorbijgaan en organiseert daarom een week vol feestelijkheden om dit jubileum te vieren. Op maand...
Lees meer
Dorpsrestaurant Kortenberg: verwenmoment moeder- en vaderdag
di 14 mei 2024, di 11 juni 2024
Ter gelegenheid van moederdag en vaderdag, is er voor iedereen die aanwezig is op de maaltijd van het dorpsrestaurant een verwenmoment gepland aansluitend op het middagmaal. Op dinsdag 14 mei, tijdens...
Lees meer
Soep met babbeltjes On Tour! - Kortenberg
wo 15 mei 2024
In acht Kortenbergse buurten bieden wij een gezellige babbel en heerlijke gratis soep aan. Met ‘soep met babbeltjes’ brengen we mensen uit dezelfde buurt samen en verlagen we de drempel naar gemeentel...
Lees meer
SingSong
do 16 mei 2024
Een muziekvoorstelling voor iedereen die graag zingt en/of Nederlands aan het leren is.Tom Clement sprak en tekende meer dan 60 mensen die vanuit heel de wereld naar België kwamen. Zijn twee belangrij...
Lees meer
Meer activiteiten