Nieuwsbrief van gemeente Gooise MerenGeen afbeeldingen? Bekijk de webversie
Logo Gooise Meren
11 april  2024
Nieuw jeugdbeleid voor Gooise Meren

De gemeenteraad heeft het Jeugdbeleidsplan ‘Bouwstenen voor een kansrijke toekomst’ vastgesteld. Met dit plan willen we ervoor zorgen dat alle kinderen in Gooise Meren een goede kans krijgen om op te groeien. We willen dat ze gelukkig zijn en zich goed kunnen ontwikkelen. Het plan legt uit wat ‘kansrijk opgroeien’ betekent en wat we nu al doen. Maar ook wat we in de toekomst nog meer kunnen doen om alle kinderen in onze gemeente te helpen.  
 
Het plan is niet zomaar bedacht; kinderen, jongeren en professionals hebben allemaal meegedacht. Daarom willen we iedereen die heeft geholpen enorm bedanken! Samen maken we de toekomst voor onze kinderen nog mooier!  

U kunt het plan inzien op onze website.
 

Is uw paspoort of ID-kaart nog geldig? Verleng op tijd!  

Heeft u reisplannen voor de meivakantie, een lang hemelvaart- of pinksterweekend? Controleer dan nu of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is en verleng op tijd. Dat voorkomt een hoop vakantiestress! 

Start online
De aanvraag start u heel gemakkelijk via onze website gooisemeren.nl. U maakt daar ook een afspraak voor het inleveren van uw pasfoto en het zetten van uw vingerafdruk. Ook maakt u online de keuze ‘zelf afhalen in het gemeentehuis’ of ‘gratis laten bezorgen’. 

Veldonderzoek beschermde dieren half april van start

Wist u dat bij het isoleren van uw spouwmuur of dak dieren zoals huismussen, gierzwaluwen of vleermuizen kunnen worden gedood? Dat is niet nodig! U kunt namelijk natuurvriendelijk isoleren! Daarbij kunnen de dieren wegvliegen voordat wordt geïsoleerd en krijgen ze vervangende verblijfplaatsen. Zo bespaart u energie én beschermt u de natuur.

Gemeente laat veldonderzoek doen
De gemeente laat onderzoeken welke soorten dieren er wonen en rusten in de gebouwen in onze gemeente. Zodat we hiermee rekening kunnen houden en er natuurvriendelijk geïsoleerd kan worden. U kunt de onderzoekers de komende maanden aantreffen in onze gemeente.

 

Meer  Informatie over natuurvriendelijk isoleren vindt u op natuurvriendelijkisoleren.nl(
Heeft u nog vragen? neem dan contact op met de stadsecoloog van de gemeente, via telefoon 035 207 00 00 (maandag tot en met donderdag, tussen 9.00 en 10.00 uur).
 

Herstel monument 'De Suikertaart' op de Oude Begraafplaats Naarden 

De voormalige grafkapel, Monument De Suikertaart op de Oude Begraafplaats in Naarden, wordt gerestaureerd. Het monument is sinds 2013 bedekt met een zwart zeil, vanwege schade door slecht weer. Deze zomer krijgt het monument tijdelijk een doorzichtige, glazen kap. Deze kap beschermt De Suikertaart tegen weer en wind, maar zorgt ook dat de restauratie zichtbaar wordt. Dit initiatief maakt deel uit van een groter restauratieproject. Het doel hiervan is om het monument te behouden en de historische waarde van de begraafplaats te eren. Kijk voor alle informatie over dit project op gooisemeren.nl
 

Duurzaam en circulair bouwen: kansen voor samenwerking

Er gaat veel veranderen in de (lokale) bouw. Nieuwe spelregels, inkoopcontracten, financiering, leveringsketens, materialen en ontwerp. Laat u niet verrassen: doe kennis op en bouw aan nieuwe samenwerkingen en netwerken!
Gemeenten in het Gooi, de Rabobank en Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren organiseren een Minimaster Circulaire Bouw voor ondernemers en overheid. De start is op 14 mei. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Samen Sneller Duurzaam.  

 


 

Vacatures 

Op zoek naar waardevol werk met maatschappelijke betekenis? Kom dan werken bij de gemeente Gooise Meren! We willen het verschil maken en zijn hartelijk, betrouwbaar en ondernemend in ons doen en denken. Samen met onze inwoners maken we het mogelijk
dat onze gemeente een aantrekkelijke woon- en werkomgeving blijft.

Kijk voor onze vacatures op Werkenbijgooisemeren.nl
 

Wat gebeurt er in uw buurt? 

Wilt u op de hoogte blijven van de aangevraagde en verleende vergunningen, bestemmingsplannen of andere bekendmakingen in uw buurt: