Nieuwsbrief van gemeente Gooise MerenGeen afbeeldingen? Bekijk de webversie
Logo Gooise Meren
13 juni 2024

Verkiezingen Europees Parlement; goede opkomst in Gooise Meren 

De opkomst bij de Verkiezingen voor het Europees Parlement lag donderdag 6 juni in Gooise Meren een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde. Onze gemeente deed het met een opkomstpercentage van 58,84% heel goed. In heel Nederland was de opkomst 46,8 procent. Hieronder vindt u het overzicht van de partijen waarop inwoners van Gooise Meren stemden. Een overzicht van de uitslagen van de Verkiezingen voor het Europees Parlement vindt u op www.kiesraad.nl
 

Verkiezingen Europees Parlement 6 juni 2024
Aantal uitgebrachte stemmen per partij gemeente Gooise Meren

GROENLINKS/PvdA              5523
VVD                                      4768
CDA-Europese Volkspartij    1966
Forum voor Democratie         516
D66                                      3857
Partij vd Dieren                    1086
50PLUS                                  171
PVV                                      2635
JA21                                       202
NL PLAN EU                            29
ChristenUnie                          265
SGP                                        113
BBB                                        678
Meer Directe Democratie        93
SP                                          290
vandeRegio                               4
Volt Nederland                    2574
BVNL                                       97
NSC                                       774
Piratenpartij - De Groenen      88
Totaal                                 25729
Blanco                                     26
Ongeldig                                 47
Opkomst                           58,84%

Standaard 3 vlaggen op plein gemeentehuis

Het college van burgemeester en wethouders heeft een nieuw vlaggenprotocol vastgesteld. Met dit vlaggenprotocol is het voor iedereen duidelijk wanneer de gemeente welke vlag uithangt, en waarom. Het protocol heeft tot gevolg dat de Oekraïense vlag die sinds februari 2022 op het plein voor het gemeentehuis hangt, gestreken wordt.

Lokale vlaginstructies
Het landelijke vlaggenprotocol van de Rijksoverheid is leidend voor de gemeenten. Gooise Meren heeft die aangevuld met dagen die van betekenis zijn, zoals Veteranendag, Coming Out Day, Dag van Europa, Dag van de rechten van het kind, Dag van de mensenrechten en Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Deze dagen zijn opgenomen in het vlaggenprotocol van de gemeente Gooise Meren. Meer lezen? Ga dan naar onze website 

Feestelijke huldiging rugbyers ‘t Gooi voor behalen Nationale titel 

Op zaterdag 15 juni worden de spelers van rugbyclub ’t Gooi uit Naarden, begeleiders en aanhang feestelijk gehuldigd bij/in het oude stadhuis van Naarden in de Markstraat in Naarden-Vesting. In mei sleepten de rugbyers voor de 5e keer in de clubgeschiedenis de landstitel in de wacht. Op het Nationaal Rugbycentrum in Amsterdam wisten de Naarders het team van Haagsche in de play-off finale met 22-12 te verslaan. Een prestatie van formaat, die het gemeentebestuur van Gooise Meren niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. 

Festiviteiten
De festiviteiten starten rond 13.45 uur met livemuziek door Muziekvendel Nardinc. In het stadhuis vindt daarna een korte bijeenkomst plaats voor genodigden. Gevolgd door de traditionele bordesscene op de trappen van het stadhuis.

Marktstraat Naarden-Vesting afgesloten
Vanwege de feestelijkheden is de Markstraat in de Vesting van 13.30 tot uiterlijk 15.30 uur met hekken afgesloten voor doorgaand verkeer. De straat is dicht vanaf de kruising met de Cattenhagestraat tot en met de kruising Turfpoortstraat/Gansoordstraat. Aangrenzende straten blijven gewoon open. De gemeente zet bij de afzettingen verkeersregelaars in. Zodra de feestelijkheden ten einde zijn, wordt  de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.  

Hey het is oké

Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische problemen. Daarom is er sinds 2023 de Week van de Mentale Gezondheid. De ‘Hey het is oké’-campagne richt zich op jongeren van 16 tot 25 jaar met beginnende mentale klachten. Heb je beginnende mentale klachten, zoals prestatiedruk of eenzaamheid? Praat erover, want praten lucht op!

Kijk voor meer informatie over wat je kunt kan doen om mentaal fit te blijven of wat te doen als het even minder gaat op de website www.heyhetisoke.nl. Hier zijn ook verhalen en tips van anderen met dezelfde ervaring te vinden.

Stop fietsendiefstal en gebruik een tweede slot!

Het aantal fietsen dat wordt gestolen binnen de gemeente blijft hoog. Met name elektrische fietsen zijn hierbij in trek. Zorg dat u geen slachtoffer wordt van deze vorm van criminaliteit. Zet uw fiets dus goed op slot!  Het klinkt simpel, maar in de praktijk staat maar zo’n 10 % van de fietsen goed op slot. Gebruik ook altijd een tweede slot. Als u de fiets niet aan een fietsenrek vastzet, zorg er dan voor dat het slot niet vlak bij de grond hangt. Een dief kan de harde ondergrond gebruiken om het slot te forceren. Probeer het slot daarom zo hoog mogelijk vast te maken.

Vacatures 

Op zoek naar waardevol werk met maatschappelijke betekenis? Kom dan werken bij de gemeente Gooise Meren! We willen het verschil maken en zijn hartelijk, betrouwbaar en ondernemend in ons doen en denken. Samen met onze inwoners maken we het mogelijk
dat onze gemeente een aantrekkelijke woon- en werkomgeving blijft.

Kijk voor onze vacatures op Werkenbijgooisemeren.nl
 

Wat gebeurt er in uw buurt? 

Wilt u op de hoogte blijven van de aangevraagde en verleende vergunningen, bestemmingsplannen of andere bekendmakingen in uw buurt: