Nieuwsbrief van gemeente Gooise MerenGeen afbeeldingen? Bekijk de webversie
Logo Gooise Meren
30 mei 2024
Kom naar de opening van het STIP!


Op vrijdag 7 juni 2024 openen we om 14.00 uur het tweede Steun- en Informatiepunt (STIP) in Gooise Meren. Dit is te vinden in de Bibliotheek Gooi+ aan het Wilhelminaplantsoen in Bussum. Tijdens de opening, van 14.00-15.00 uur, is er voor iedereen gratis koffie of thee met een gezond tussendoortje. 

Wat doet het STIP?
Het STIP is er om u op weg te helpen naar een gezonde en positieve leefstijl. Tijdens het wekelijks inloopspreekuur geven zorgprofessionals gratis en begrijpelijk advies. Zij weten waar u het beste,  passende hulp kunt vinden. Het STIP is een samenwerking van de gemeente, cultuur-, zorg- en sportorganisaties.

Inloopspreekuur op elke dinsdag
Heeft u vragen over (mentale) gezondheid, sport, bewegen, cultuur of welzijn, dan kunt gewoon binnenlopen. Het inloopspreekuur van het STIP in Bussum is elke dinsdag tussen 14.00 en 15.00 uur in de bibliotheek geopend. 

Gezocht: groene vrijwilligers Gooise Meren!

 
Bent u een inwoner van Gooise Meren en wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor duurzaamheid? Dan bent u van harte uitgenodigd om langs te komen bij het duurzaamheidscafé. Hier kunnen bezoekers kennismaken met verschillende organisaties die op dit gebied actief zijn in Gooise Meren. Het café is open op donderdag 30 mei, van 19.00 tot 21.00 uur in De Plataan in Naarden. We hopen veel ‘groene vrijwilligers’ te werven op deze avond. 

Het duurzaamheidscafé is een samenwerking van Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren, Versa Vrijwilligerscentrale en energiecoöperatie Wattnu. Meer informatie vindt u hier

Open dag brandweer op 1 juni


Op zaterdag 1 juni van 10.00 tot 16.00 uur is er een open dag bij de brandweerkazerne in Bussum. Adres: Brinklaan 140, hoek Gooibergstraat. Er zijn leuke demonstraties van bijvoorbeeld de nieuwe natuurbrandauto, de ladderwagen en het droneteam. Kijk voor meer informatie over de open dag op de Facebookpagina brandweerpost Bussum

Afsluiting Gooibergstraat
Om de open dag mogelijk te maken is de Gooibergstraat vanaf de spoorwegovergang tot de Brinklaan op 1 juni afgesloten van 9.00 tot 17.00 uur. Het verkeer kan omrijden via de Brinklaan, Herenstraat en Struikheiweg.

Weggooien? Mooi niet!
Repair Cafés in de maand juni


Heeft u kapotte kleding, meubels, elektrische apparaten of speelgoed? Breng het naar een Repair Café in onze gemeente! Hier zijn reparateurs aanwezig die veel weten van het repareren van deze spullen. In juni kunt u op de volgende data terecht bij de Repair Cafés:
  • Repair Café Naarden: zaterdag 1 juni in de Plataan, Majoor Kampsstraat 3 in Naarden van 10.00 tot 12.00 uur
  • Repair Café Bussum: zaterdag 8 juni in Denksportcentrum Bussum, Nieuwe Englaan 6 in Bussum van 10.00 tot 13.00 uur
  • Repair Café Muiden: zaterdag 29 juni in het Kwetternest, C. Huygenslaan 1a in Muiden van 10.00 tot 12.00 uur

"Ban de Peuk" opruimacties 1 en 2 juni

Onze gemeente scoort niet goed als het gaat om fijn zwerfafval. Vooral sigarettenpeuken zijn hier een voorbeeld van. Deze zijn schadelijk voor het milieu. Daarom organiseren we een aantal opruimacties in onze gemeente. Helpt u ook mee? 
  • Zaterdag 1 juni: 11.00-12.00 uur, door Troeptrimmen Bussum vanaf perron 1 op het station Naarden-Bussum.  
  • Zaterdag 1 juni: 15.00-16.00 uur, door Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij vanaf Trev's Soep op de Kapelstraat 17A, Bussum. 
  • Zondag 2 juni: 9.30-10.30 uur door Troeptrimmen Naarden-Vesting vanaf de Utrechtse Poort, Ruijsdaelplein 6, Naarden.
  • Zondag 2 juni: 11.00-12.00, door Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij vanaf de McDonalds op Veerplein 1, Bussum. 

Bakkie voor een Zakkie 

Aan het eind van elke actie trakteert Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij op een consumptie bij deelnemende horecazaken; een Bakkie voor een Zakkie.  

Plannen voor wind- en zonne-energie gemeente Diemen


Gemeente Diemen wil meer duurzame energie opwekken. Diemen wil ruimte bieden aan 4 windmolens van maximaal 145 meter hoog. Naast de 4 plekken voor windmolens zijn ook plekken aangewezen voor zonnepanelen. Dit is bij de Gooiseweg, de Spoordriehoek en langs de snelwegen A1 en A9.

Inspreken bij de gemeenteraad
Ook inwoners van Gooise Meren kunnen hun mening geven op een speciale vergadering van de Diemense gemeenteraad op 11 juni. Insprekers moeten zich aanmelden bij de griffie via een e-mail naar raadsgriffier@diemen.nl of telefonisch 020 214 48 88.  Meer lezen? Kijk op www.diemen.nl/res.

Gemeente Amsterdam maakt mogelijke locaties windenergie bekend


De komende jaren wil de gemeente Amsterdam veel investeren in de opwek van duurzame energie. Hierbij is windenergie nodig om deze ambitie te halen. Gemeente Amsterdam heeft met veel zorg voor mens, natuur en milieu locaties gekozen waar één of meer windturbines mogelijk zijn.

Uw mening is belangrijk 
Omdat sommige locaties zich vlak bij de gemeentegrens van gemeente Gooise Meren bevinden is ook uw mening belangrijk. Wilt u meer lezen over het ontwerp-Programma Windenergie Amsterdam 2030 of uw mening geven? Kijk op de website van de gemeente Amsterdam

Vacatures 

Op zoek naar waardevol werk met maatschappelijke betekenis? Kom dan werken bij de gemeente Gooise Meren! We willen het verschil maken en zijn hartelijk, betrouwbaar en ondernemend in ons doen en denken. Samen met onze inwoners maken we het mogelijk
dat onze gemeente een aantrekkelijke woon- en werkomgeving blijft.

Kijk voor onze vacatures op Werkenbijgooisemeren.nl
 

Wat gebeurt er in uw buurt? 

Wilt u op de hoogte blijven van de aangevraagde en verleende vergunningen, bestemmingsplannen of andere bekendmakingen in uw buurt: