Nieuwsbrief van gemeente Gooise MerenGeen afbeeldingen? Bekijk de webversie
Logo Gooise Meren
6 juni 2024
Heeft u al gestemd? Het kan nog tot 21.00 uur!

Vandaag, donderdag 6 juni kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van het Europees Parlement. De stembureaus zijn nog tot 21.00 uur open. Op uw stempas staat het stembureau dat het dichtst bij uw woonadres ligt maar u mag zelf kiezen op welk stembureau in Gooise Meren u gaat stemmen. Neem uw stempas én uw identiteitsbewijs mee!  Een overzicht van alle stembureaus vindt u op onze website gooisemeren.nl/verkiezingen.

Laat uw stem niet verloren gaan
Met uw stem kunt u direct invloed uitoefenen op de beslissingen van het Europees Parlement. U stemt op een kandidaat van een van de Nederlandse partijen die aan de Europese verkiezingen deelnemen. De Europese verkiezingen zijn uw kans om uw stem uit te brengen over de toekomst van Europa. Wilt u meer weten over deze verkiezingen kijk dan op www.kiesraad.nl of op gooisemeren.nl/verkiezingen.

Uitslagen
Niet alle lidstaten stemmen op delfde dag. In sommige landen zijn deze verkiezingen op zondag. Daarom is de uitslag van de Verkiezingen voor het Europees Parlement pas maandag 10 juni aan het einde van de dag bekend.

Het is de Week van de Jonge Mantelzorger

Van 1 tot 7 juni 2024 is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Wist u dat 1 op 4 jongeren een mantelzorger is? Zij zorgen voor een ouder, broer, zus, familielid of vriend(in). U kent vast ook wel een jonge mantelzorger. Denk bijvoorbeeld aan een jongere die voor iemand zorgt die langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. Mantelzorger zijn is niet gemakkelijk. Hen vragen hoe het gaat, doet meer dan u denkt. 

Meer weten over mantelzorgondersteuning in gemeente Gooise Meren? Bekijk de website www.mantelzorggv.nl.

150 jaar spoor in Bussum

Op 8 juni vieren de gemeenten Gooise Meren, Hilversum, Baarn, Amersfoort, het Spoorwegmuseum, NS en ProRail het 150-jarig bestaan van de Oosterspoorlijn. Op 10 juni 1874 reed de eerste trein over de pas aangelegde Oosterspoorweg. Die spoorweg was de treinverbinding van Amsterdam met het oosten van het land (en met Duitsland). 

Foto-expositie op perron 
Op het perron van station Naarden Bussum kunt u de foto-expositie over 150 jaar Spoor in Bussum zien. De expositie wordt op zaterdag 8 juni om 15.00 uur geopend met een feestelijke bijeenkomst aan de achterzijde van het station. Meer informatie vindt u op de website van de Historische Kring Bussum

Vakantieplannen? Verleng op tijd uw paspoort of ID-kaart!

Heeft u al plannen voor de zomervakantie? Misschien blijft u lekker in Nederland, maar als u naar het buitenland reist, check dan nú of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is. Zorg ervoor dat u op tijd een afspraak maakt om uw paspoort of ID- kaart te verlengen of een paspoort of ID-kaart voor uw kind aan te vragen. Het is druk bij de aanvragen en de wachttijd kan daardoor oplopen.Op tijd een afspraak maken voorkomt een hoop vakantiestress! 

Start uw aanvraag online
Een paspoort of ID-kaart aanvragen start u eenvoudig online op onze website gooisemeren.nl. Daar ziet u ook wat u mee moet nemen naar uw afspraak bij de balie in het gemeentehuis. 

Check ook alle informatie over het land waar u naar toe reist. Sommige landen eisen dat uw reisdocument nog minstens 3 maanden geldig is na de aankomstdatum. Meer informatie vindt u op nederlandwereldwijd.nl

Buitenspeeldag woensdag 12 juni

Woensdag 12 juni is het de Nationale Buitenspeeldag. Al 30 jaar, sinds 1994, wordt deze de 2e woensdag in juni georganiseerd in Nederland. Op deze dag maken we van Nederland een grote speelplek. Kinderen worden gestimuleerd om buiten te gaan spelen en te sporten.

Organisaties maar ook ouders organiseren activiteiten in de buurt of hun straat om zoveel mogelijk kinderen van deze Buitenspeeldag te laten genieten. Een klein evenement aanmelden voor 12 juni is nu niet meer mogelijk, maar buiten spelen kan altijd. We wensen alle kinderen een gezellige middag buiten! Meer informatie over de Nationale Buitenspeeldag vindt u op de website van Jantje Beton

Vacatures 

Op zoek naar waardevol werk met maatschappelijke betekenis? Kom dan werken bij de gemeente Gooise Meren! We willen het verschil maken en zijn hartelijk, betrouwbaar en ondernemend in ons doen en denken. Samen met onze inwoners maken we het mogelijk
dat onze gemeente een aantrekkelijke woon- en werkomgeving blijft.

Kijk voor onze vacatures op Werkenbijgooisemeren.nl
 

Wat gebeurt er in uw buurt? 

Wilt u op de hoogte blijven van de aangevraagde en verleende vergunningen, bestemmingsplannen of andere bekendmakingen in uw buurt: