Nieuwsbrief van gemeente Gooise MerenGeen afbeeldingen? Bekijk de webversie
Logo Gooise Meren
8 december 2022
Bussum op IJs van 9 december t/m 8 januari

Schaatspret in Bussum 

Vrijdag 9 december gaat Bussum op IJs weer open en kan de schaatspret beginnen! De schaatsbaan ligt t/m zondag 8 januari 2023 op het plein voor het gemeentehuis in Bussum. Naast vrij schaatsen zijn er activiteiten als ijshockey, curling, discoschaatsen, kabouterschaatsen, schoolschaatsen en schaatslessen voor kinderen.
Meer informatie over de activiteiten, toegangsprijzen en openingstijden van Bussum op IJs vindt u op de website bussumopijs.nl.

Niet parkeren op parkeerterrein bij gemeentehuis 
Tot en met woensdag 11 januari 2023, 9.00 uur, kunt u niet parkeren op het terrein voor het gemeentehuis. Er zijn verschillende parkeergarages in de buurt, zoals parkeergarage Brediusdam of parkeergarage De Olmen. Meer informatie over parkeren en bereikbaarheid gemeentehuis>>
 

Vrijwilligers, bedankt! 

Op 7 december was het Nationale Vrijwilligersdag.  
Dagelijks zetten vrijwilligers zich met passie en bevlogenheid in om samen gemeente Gooise Meren nóg een stukje mooier te maken. Op www.gooisemeren-bedankt.nl komen een aantal van deze vrijwillilgers in beeld.

Tegoedbon 2 gratis oliebollen 
Zet u zich ook in als vrijwilliger? Op initiatief van de vrijwilligerscentrale van Versa is er een leuk bedankje voor u bedacht. U kunt op 10 en 17 december, op vertoon van deze bon (print of op uw telefoon) gratis 2 heerlijke oliebollen ophalen bij de locaties:

  • Bakkerij Tettero Naarden en Muiderberg
  • Oliebollenkraam Julianaplein Bussum
Meer informatie en tegoedbon

Een goed gesprek begint met iemand écht zien

Sinds eind november staan er in Gooise Meren bankjes, die ruimte bieden voor een goed gesprek. De bankjes zijn te herkennen aan het plaatje met de tekst 'Een goed gesprek begint met iemand écht zien.' Het 1K Z1E J3-logo en een QR-code zijn onderdeel van de landelijke campagne van Stichting 113-zelfmoordpreventie.  

Initiatiefneemster uit Gooise Meren
Tess Voorma uit Gooise Meren nam het initiatief om deze plaatjes samen met de gemeente te plaatsen. Tess weet uit eigen ervaring hoe groot het taboe is om te zeggen dat je het leven niet meer ziet zitten. En hoe belangrijk het is om echt gezien en gehoord te worden. Tess: “Echte interesse en echte aandacht verzachten, je bent even niet helemaal alleen.” De bordjes van 113 roepen op om het gesprek wél aan te gaan. “Ik dacht zelf dat ik de uitzondering was bij wie het niet goed ging. Maar dat is niet zo. Met mij gaat het nu goed en nu wil ik anderen laten weten dat er meer hoop is dan je denkt. Je staat niet alleen.” 
>>Meer informatie op IK ZIE J3

Vuurwerkvrije zones Gooise Meren

In Nederland mag alleen vuurwerk worden afgestoken tussen 31 december 2022 18.00 uur en 1 januari 2023 02.00 uur. In Gooise Meren zijn er tijdens de jaarwisseling 2022-2023 vuurwerkvrije zones. In deze gebieden is er tijdens de jaarwisseling een verbod op het afsteken van vuurwerk. Met de vuurwerkvrije zones wil de gemeente mensen en dieren beschermen en overlast en schade voorkomen.
Overlast van vuurwerk meldt u bij de politie. Bel 0900 8844. 
 

De aangewezen zones zijn:

•    De geitenweide, langs het Jac. P. Thijssepark te Naarden
•    Het hertenkamp Naarden, langs de Alexanderlaan te Naarden
•    De kinderboerderij de Pluimgraaf, langs de Korte bedekte weg te Naarden
•    De kinderboerderij ‘t Mouwtje, langs de Huizerweg te Bussum
•    Hertenkamp Bussum langs de Plantsoenweg te Bussum
 

Vuurwerkvrije zone Keverdijk

Tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur is het verboden vuurwerk af te steken in de directe omgeving van het winkelcentrum Keverdijk in Naarden.

Straten (delen) die binnen de vuurwerkvrije zone vallen zijn:

  • Majoor Kampsstraat
  • Franse Pad
  • Kolonel Falbastraat
  • Hans Bentinckstraat
  • Evert de Bruijnstraat
  • Ten Boschstraat
  • Kolonel Verveerstraat

Meer informatie vindt u ook op onze website

Donkere dagen: maak het ze niet te makkelijk  

Woninginbrekers zijn niet zo selectief als mensen soms denken. In ieder huis is er wel wat te halen en ze kijken er vooral naar hoe makkelijk ze binnen kunnen komen, zeker nu het vroeger donker is buiten. Gaat u van huis weg? Wees dan extra alert en doe de deuren goed op slot, doe de ramen dicht en laat een lichtje aan. Zorg voor een bewoonde indruk, laat bijvoorbeeld de koffiekopjes staan.

Hier vindt u meer preventietips

9 december = Paarse vrijdag 

Elk jaar op de tweede vrijdag in december is het Paarse vrijdag. Op deze dag dragen scholieren en studenten de kleur paars op school om zo te laten zien dat ze LHBTI's  steunen. Want 1 op de 3 scholieren durft niet op school uit de kast te komen.

Paarse vrijdagkrant
Speciaal voor deze dag is er de ‘Paarse vrijdagkrant’ voor scholieren in Gooise Meren. In de krant staan artikelen en interviews over en met leerlingen. Burgemeester Han ter Heegde verricht vrijdagochtend de openingshandeling in het Goois Lyceum in Bussum. Meer informatie is te vinden op paarsevrijdag.nl  en via paarsevrijdagkrant.nl

Foto
Michele Margot Photo
Nieuw: Plattegronden

Repair café Bussum

Op zaterdag 10 december van 10.00-13.00 uur is er weer een Repaircafé in het Denksportcentrum, Nieuwe Englaan 6, Bussum. Kom gezellig langs met uw te repareren spulletjes en gun ze een tweede ronde!
 

Energiebespaartips in het Repair café
In het Repair café kun je ook advies en energiebespaartips krijgen van de energiecoaches van WattNu.

Vacatures 

Op zoek naar waardevol werk met maatschappelijke betekenis? Kom dan werken bij de gemeente Gooise Meren! We willen het verschil maken en zijn hartelijk, betrouwbaar en ondernemend in ons doen en denken. Samen met onze inwoners maken we het mogelijk dat onze gemeente een aantrekkelijke woon- en werkomgeving blijft.

Kijk voor onze vacatures op Werkenbijgooisemeren.nl
 

Bekendmakingen

Wilt u weten welke vergunningen zijn aangevraagd of afgegeven? Kijk dan op overheid.nl/berichten uit uw buurt.
U vindt hier eenvoudig besluiten over uw buurt zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Op de website overheid.nl staan alle bekendmakingen en offiiciele publicaties van de overheid gepubliceerd.

Donderdag 22 december sluit het gemeentehuis om 14.00 uur  

Op donderdag 22 december sluit het gemeentehuis om 14.00 uur vanwege een personeelsbijeenkomst.