bekijk webversie
Nieuwsbrief 4 november 2021
Beste lezer,

In deze nieuwsbrief leest u het belangrijkste nieuws van de afgelopen week. 

Met vriendelijke groet, 
Team communicatie
Gemeente Ermelo
Lijn
In deze nieuwsbrief
Lijn
Extra maatregelen tegen corona
Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt snel toe. Het kabinet neemt extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen. Daarom is vanaf 6 november op meer plekken een coronatoegangsbewijs en mondkapje verplicht. De basisregels zijn extra belangrijk om jezelf en anderen te beschermen.
Lees meer >
Start boostervaccinatie
In december start de GGD met booster-vaccinaties. Mensen krijgen dan een extra vaccinatie bovenop de corona-vaccinaties die zij eerder kregen. Dit beschermt meer tegen ernstig ziek worden en ziekenhuisopnames. De vaccinatie wordt eerst gegeven aan 80-plussers en volwassen inwoners van zorginstellingen. Daarna volgen de 60-plussers en zorgmedewerkers. Lees meer >
Vanaf 8 november kunt u via WhatsApp een bericht naar de gemeente sturen. Gebruik hiervoor ons gewone telefoonnummer (0341) 56 73 21. WhatsApp is vooral geschikt als u korte en duidelijke vragen heeft. Als uw vraag wat uitgebreider is, dan kunt u beter met ons bellen. Wij lezen en beantwoorden WhatsApp-berichten op de tijden dat we ook telefonisch bereikbaar zijn.
Lees meer >
Start werkzaamheden Markt
Vanaf 8 november starten werkzaamheden aan de Markt. De werkzaamheden bestaan uit het bouwrijp maken van het parkeerterrein voor de PLUS. We verwachten hiermee half december klaar te zijn. Tijdens deze werkzaamheden is de Plus gewoon open. Zodra het terrein bouwrijp is, start de nieuwbouw van PLUS en Action. Lees meer >
Pas op voor overstekend wild
In deze tijd zijn er veel aanrijdingen met overstekend wild, zoals reeën, edelherten en wilde zwijnen. Vooral de Flevoweg, Leuvenumseweg, Putterweg en Drieërweg staan bekend om overstekend wild. Maar ook op de Spijkweg, de Horsterweg en andere wegen in Ermelo is het oppassen. Wat moet u wél en juist niét doen bij een aanrijding?
De groevenbeekse hei groeit steeds meer dicht met boompjes en struiken. Deze zijn nu nog klein maar als we niets doen, verandert dit populaire natuurgebied in een bos. Ook veel bijzondere planten en diersoorten verdwijnen dan. Daarom stropen we op zaterdag 20 november de mouwen op: in kleine groepjes verwijderen we boompjes en struikjes op de hei! Er is genoeg ruimte om met uw buren, vrienden, collega's of gezin mee te doen.
Lees meer en meld u aan >
09
NOV
Weekmarkt
Elke dinsdag is er een weekmarkt op het Raadhuisplein, van 08.00 tot 12.30 uur.
09
NOV
Spreekuur burgemeester
Elke dinsdag houdt de burgemeester spreekuur van 16.30 tot 17.30 uur. Wij plannen graag een afspraak voor u in.
08
NOV
Commissie Omgevingskwaliteit
De commissie omgevingskwaliteit vergadert van 09.00 tot 12.00 uur, in zaal Speuld van het gemeentehuis. Wilt u er graag bij zijn als de commissie een bouwplan bij u in de buurt behandelt? U bent welkom! Vanaf vrijdag 5 november staat de agenda online.
Lees ook:
Waar werken we aan de weg in Ermelo
Lever grof tuinafval in met uw afvalpas
Oude theaterlampen De Dialooog naar Curaçao
Wij zoeken een senior handhaver openbare ruimte
Wij zoeken een stagiair communicatie of bestuurskunde bij de overheid
Gemeentehuis
Raadhuisplein 2
3851 NT Ermelo

Postbus 500
3850 AM Ermelo
Contact
Telefoon 0341 56 73 21
Email gemeente@ermelo.nl
Website www.ermelo.nl
Volg ons op
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Afmelden nieuwsbrief
Gegevens wijzigen

 .