Ontvang je deze e-mail in een vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.
Chuggington doe-dagen: 15 t/m 23 oktober

De vaste kijkers van RTL Telekids kennen ze wel, de treinen van Chuggington. In de populaire tv-serie beleven de treinen Koko, Wilson en Brewster allerlei avonturen. Van 15 t/m 23 oktober staan deze treinen centraal tijdens de Chuggington doe-dagen.

De naam zegt het al, tijdens de ‘Chuggington doe-dagen’ is er van alles te doen voor onze jonge bezoekers. Je kan met hoofdrolspeler Wilson op de foto, op een groot speelkleed kan er eindeloos worden gebouwd en gespeeld met Chuggington Stack Track treinen en rails. Bouw mee aan de levensgrote puzzel of de mega knikkerbaan en doe mee met de speurtocht of het draaischijf dobbelspel. Of rust uit in de Chuggington bioscoop.

Kijk voor alle informatie en de bereikbaarheid op de website. Klik hier om kaartjes met korting te kopen.

Tentoonstelling over Utrecht CS

In december wordt de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal Station geopend. Aanleiding voor Het Spoorwegmuseum om zich te verdiepen in de historie van dit belangrijke spoorknooppunt met de tentoonstelling 'Utrecht Centraal'.

In 1973 werd het stationsgebied geïntegreerd in het overdekte winkelconcept van Hoog Catharijne, de klassieke entree van het station verdween. Alleen oude Utrechters kunnen zich nog het prachtige stationsgebouw, een ontwerp van architect Sybold van Ravesteijn, herinneren. Maar ook langer geleden had Utrecht prachtige stationsgebouwen. De tentoonstelling vertelt met film, foto's en objecten de geschiedenis van Utrecht CS tussen 1843 en nu.

De opening van de tentoonstelling  op 2 november a.s. gaat gepaard met de presentatie van het boek 'Utrecht Centraal, het station in beeld 1843-2016'.

Tentoonstelling 'Utrecht Centraal': 2 november 2016 t/m 5 februari 2017

Het Spoorwegmuseum in top 5 toegankelijkheid

Vorige week werd door de Utrechtse wethouder Kees Diepeveen de top 5 van meest toegankelijke toeristische locaties in Utrecht bekend gemaakt. De top 5 is tot stand gekomen door onderzoek van Solgu (Stedelijk Overleg Lichamelijk Gehandicapten Utrecht), een test voor ondernemers en de ervaringen van experts (mensen met een beperking die hun vrije tijd in Utrecht besteden). Het Spoorwegmuseum is één van de 5 bedrijven met de beste beoordeling. De top 5 bestaat verder uit  de Domkerk, Stadsschouwburg, Hotel Mitland en de Bijenkorf.

De Gemeente Utrecht zet in op het bevorderen van de gastvrijheid in Utrecht, met name op het verbeteren van de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.  Daarom is er een speciale website gemaakt waar de toegankelijkheid van mensen met een beperking centraal staat: www.bezoek-utrecht.nl/toegankelijk

© 2016 Het Spoorwegmuseum - Alle rechten voorbehouden Afmelden | Naar Het Spoorwegmuseum

Uitschrijven
Powered door YMLP