med-el-elektromedizinische-geraete-deutschland-gmbh-landscape-hoormij-nieuwsbrief-media-1-2
 

Nieuws & Inspiratie
Horen, Stilte en Evenwicht

 

In Radar: te dure hoortoestellen

radar-print-screen
 
Bekijk het fragment van Radar

Stel: je wordt slechthorend en je hebt een hoortoestel nodig. Dan is er een kans dat je een hoortoestel krijgt aangemeten bij de audicien die de zorgverzekering niet vergoedt. De toestellen kunnen duizenden euro’s kosten en het is de vraag of je dat specifieke apparaat wel nodig hebt. Wat is er aan de hand? Radar zocht het uit. Ook vroeg Radar verschillende audiciens om reactie. Deze kun je hier lezen. 

 

 

Gehooraandoeningen moet je zelf maar oplossen

In de aanloop naar het benefiet-evenement om meer geld op te halen voor ooronderzoek richtte Rene van der Heijden, Judith Veen en Wil Verschoor zich tot de lezers van Trouw. Zij vragen zich af: Waarom doen we niet meer aan de oorzaken van gehoorproblematiek? Daar heeft iedereen baat bij.

 

 
advanced-leaderboard-banner-ab-naida-ci-m-nieuwsbrief-19-april
 

 

Hoormij∙NVVS is er voor jou

Wij streven ernaar dat goede (hoor- en evenwichts)zorg vanzelfsprekend is voor iedereen. Hoe? We bieden betrouwbare informatie, organiseren bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen en behartigen jouw belangen bij het ministerie van VWS, zorgverzekeraars, audiciens en audiologen. Waar dat kan, werken we aan preventie en we volgen de ontwikkelingen op het gebied van onderzoek. Voor joú en al die mensen die hiermee te maken hebben. 

 

 

Sponsored

 

‘Kari’s communicatieproble-men bestaan bijna niet meer'

'Integendeel, soms communiceert ze te veel ;-)!’, vertelt haar partner Jelle. ‘Kari’s degeneratieve gehoorverlies zorgde voor communicatieproblemen. Vandaag heeft Kari twee CI’s en haar zelfredzaamheid is enorm gegroeid. Wij zijn nog steeds heel blij met de stap die we naar cochleaire implantatie gezet hebben. Het heeft ons als koppel uitgedaagd, maar we hebben er veel voor in de plaats gekregen.’ Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een CI van Advanced Bionics?

 

Kort nieuws

 

Hoe ervaar jij reizen vanaf Schiphol?

Met jaarlijks 60 miljoen reizigers zijn de processen op Schiphol complex. Hoe stem je die het best af op de behoeften van al die passagiers? Via WA surveys, observaties en gesprekken maakt Beautiful Lives de hele (klant)reis en beleving inzichtelijk. Dat geeft Schiphol handvatten om verder te bouwen aan een waardevolle reizigersbeleving. Nu willen ze inzicht hoe jij (met je gehoor- en/of evenwichtsaandoening) reizen vanaf Schiphol ervaart. 

 

 

Sponsored

 

Genieten van muziek met een cochleair implantaat

Negen van de tien MED-EL CI-dragers, geven aan dat muziek via hun implantaat prettig klinkt. Deels is dit te danken aan het ontwerp van de cochleaire implantaten van MED-EL, die het natuurlijke gehoor zo goed mogelijk nabootsen. Maar ook oefening helpt: hoe vaker mensen met een CI naar muziek luisteren, des te meer ze het kunnen waarderen. Als jij een CI draagt, is het nooit te vroeg of te laat om te beginnen met muziektraining. We delen zes tips om u te helpen genieten van muziek met uw CI.

 

 

Motorrijder beschadigt gehoor in 15 minuten

Motorrijders die zonder gespecialiseerde oordoppen op de motor stappen, beschadigen binnen een kwartier permanent hun gehoor. Dat merken ze niet meteen, maar pas later in hun leven. Dit komt naar voren uit nieuw onderzoek, waaruit blijkt dat driekwart van de motorrijders niet voor gehoor-bescherming kiest als ze gaan rijden.

Lees verder

Tramadol kan oorsuizen veroorzaken of verergeren

Tijdens het gebruik van de zware pijnstiller tramadol kan oorsuizen ontstaan of erger worden. Bijwerkingen-centrum Lareb ontving hierover 24 meldingen. Bij de meeste patiënten die een melding hiervan deden ontstonden de klachten binnen één dag na het gebruik van tramadol. Wordt gestopt, dan gaan de klachten meestal snel over.

Meer informatie
 

 

Slechthorend? Maak het zichtbaar

Voor velen is slechthorendheid de dagelijkse realiteit, maar het gebrek aan zichtbaarheid maakt het moeilijk om begrip te krijgen en het gesprek aan te gaan. Dat is waar illustrator Geeske van Voorthuijsen en Janneke Roozen oprichter van Hoorstyle, hun krachten bundelden. Zij lanceren kleding waardoor jij op een positieve manier kenbaar kan maken dat je te maken hebt met een hoorbeperking. 

Neem snel een kijkje

Nieuwe wet voor een toegankelijker Nederland

De Europese Toegankelijkheidsakte is vanaf juni 2025 van kracht in de Europese Unie. De regering stelde voor om de Europese Toegankelijkheidsakte in Nederlandse wetten te verwerken en hiervoor verschillende ministeries en toezichthouders verantwoordelijk te maken. Op donderdag 14 maart 2024 nam de Tweede Kamer dit wetsvoorstel aan. Een belangrijke en grote stap naar een toegankelijk(er) Nederland.

Lees meer
 

 

Agenda

 

 

Meer informatie?
Check de agenda

 

In de media

 

Pharmaceutisch weekblad besteedt aandacht aan duizeligheid en vestibulaire migraine en gaat in gesprek met Marit van Raalten. Vitamine B2 helpt haar om de duizeligheid onder controle te houden. Het is onzichtbaar. 'Je ziet niks aan de buitenkant, wat tot onbegrip en vooroordelen leidt. Maar mensen met chronische duizeligheid en migraine, zoals Marit, worden hierdoor ernstig gehinderd in hun dagelijks leven.

 

 

‘Ik laat mijn leven niet bepalen door mijn duizeligheid’

Tim (19) uit Sittard kreeg vijf jaar geleden zijn eerste aanval van ernstige duizeligheid. Daarna volgden de heftige aanvallen zich snel op. Sinds KNO-arts Josine Widdershoven van het MosaKids Kinderziekenhuis bij Tim de diagnose ziekte van Ménière vaststelde, zijn die aanvallen voor Tim beter hanteerbaar en leert hij er steeds beter mee omgaan.

 

Wie inspireer jij?

 

Deze nieuwsbrief informeert en inspireert mogelijk ook anderen. Ken jij iemand die dit interessant vindt? Attendeer ze erop via deze link.

De volgende nieuwsbrief verschijnt over twee weken.

inspireer-je-vrienden
 

 
hoe-hoort-het-op-de-werkvloer
hoorwijzer-2