Nieuwsbrief

20 januari 2021

 
 

Tinnitus. Het stopt niet.
Het went nóóit.

 

Hoormij∙NVVS geeft tinnitus een gezicht met de beelden van fotograaf John Arkes

Hoe maak je het onzichtbare zichtbaar? Fotograaf John Arkes ging de uitdaging aan en maakte een serie portretten van mensen met oorsuizen. Hoormij·NVVS toont deze beelden van 1 tot en met 7 februari 2021– de Week van het Oorsuizen – tijdens de bewustwordingscampagne voor tinnitus. Het geluid dat alleen in je eigen hersenen bestaat, je gevangen houdt, 24/7. Er is geen ontsnapping. Geen stilte meer. Hoe leer je hiermee leven en hoe vertel je anderen wat jij altijd bij je draagt? Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben hiermee te maken. Belangrijkste doel van de Week van het Oorsuizen: tinnitus definitief op de kaart zetten en zorgen dat Hoormij·NVVS zich kan blijven richten op onderzoek, behandeling en perspectief voor tinnitus-patiënten. Lees verder >

 
 

henk-opnames-tinnitus

Voorbereidingen tinnitus-campagne in volle gang

Hoormij·NVVS geeft tinnitus een gezicht met de beelden van fotograaf John Arkes, maar lanceert ook vier korte filmpjes met daarin de tinnitus beleving van vier mensen. Waar de één er redelijk mee kan omgaan, gaat de ander door een ware hel. Zij doen allemaal dezelfde oproep: om tinnitus voortdurend onder de aandacht te brengen en een oorzaak en een medicijn te vinden. 

Lees meer
 

 

Webshop

Steun ons

 

Aanbieding: SleepingCare kussen

Het SleepingCare kussen heeft een ingebouwd speakersysteem waarmee je ontspannende muziek kunt beluisteren. Je streamt de muziek naar keuze via Bluetooth draadloos naar de speakers, waardoor je rustig in slaap kunt vallen.

Ik bestel het Sleeping Care kussen
 
sleepingcare-2-600x600

Word lid of donateur

Wil jij, net als Hoormij∙NVVS, een wereld achterlaten waarin stilte, horen en evenwicht vanzelfsprekend zijn? Steun ons dan. Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden het lidmaatschapsgeld (deels). Wij hebben jouw steun hard nodig. 

Ik word lid of donateur
 

Agenda

 

In verband met de Covid-maatregelen van de Rijksoverheid vinden er géén bijeenkomsten plaats. Waar mogelijk vinden er activiteiten digitaal plaats (via Zoom, WhatsApp of Skype bijvoorbeeld). 

Houd de agenda in de gaten voor de actuele stand van zaken. 

 
agenda-2020
 

 

Advertentie

 

NIEUW: Phonak Audéo Paradise!

De opvolger van de zeer succesvolle Phonak Marvel is nu beschikbaar: Phonak Paradise. Deze nieuwste generatie hoortoestellen is het summum van hoortechniek door de uitmuntende geluidsprestaties, groot gebruiksgemak en unieke samenwerking met smartphone, tablet en TV! Zo kunt u nu twee Bluetooth-apparaten tegelijk gebruiken zonder extra handeling en geven diverse nieuwe eigenschappen een nog beter spraakverstaan in rust en rumoer. Bestel nu de gratis digitale brochure.

Niets klinkt als het geluid van Paradise
 

phonak-paradise-afbeelding-20-jan

 

 

Voordelen Smartwatch voor slechthorenden

Alessandra Farris zag met eigen ogen wat de struikelblokken in het leven van mensen met een auditieve beperking zijn. Bijvoorbeeld dat je bijna vergeet dat er een ketel water op het vuur staat, met als gevolg dat die droog kookt of het missen van je pakket, omdat je de deurbel niet hoort. Door een tamelijk eenvoudige uitvinding lost zij dit op: Kitme.

Lees verder
 
kitme

Effect van CI op tinnitus en gehoorverlies

Patiënten met zeer ernstig gehoorverlies aan beide oren én tinnitus zijn mogelijk te helpen met een cochleair implantaat (CI). Een CI wordt door middel van een operatie geplaatst. In het proefschrift onderzocht Francka Kloostra welke patiënten met ernstig gehoorverlies en tinnitus (wel of niet) baat hebben bij een dergelijk implantaat.

Lees verder
 

 

Tips voor hoortoesteldragers om muziekbeleving te optimaliseren

Tijdens de netwerkbijeenkomst 'muziek en gehoor – van binnen en van buiten' van Slechthorend Amsterdam heeft audioloog van LUMC Jan de Laat een aantal tips gegeven voor hoortoestelinstellingen die van belang zijn om muziekbeleving te optimaliseren. Zijn advies is dat iedere audicien dit kan instellen op basis van deze tips. 

Naar de tips
 

muzieknoot-tinnitus
 

Klachten over je audicien of hooroplossing? Meld het!

 
 
klacht-kritiek

Hoormij∙NVVS behartigt de belangen van mensen met een gehooraandoening op diverse manieren. Eén daarvan is het lidmaatschap van de geschillencommissie van het audicienregister (StAR). Een juridisch deskundige – en tevens ervaringsdeskundige - heeft hier vanuit Hoormij∙NVVS zitting in. Voel je je niet goed behandeld door je audicien? Twijfel je aan de geboden hooroplossing of lijken de kosten te hoog? Neem contact op met de geschillencommissie van de StAR. Hier vind je een voorbeeld van een behandelde klacht.

Meer informatie
 

 

Duizeligheid & Evenwicht

 

Deborah in tv-programma 'Je zal het maar hebben' -
over de ziekte van Ménière

 

Deborah was tot twee jaar geleden een gezonde jonge vrouw die samen met haar gezin volop van het leven genoot. Maar haar leven veranderde drastisch toen bleek dat ze de ziekte van Ménière had. Deborah: "Het is een gevoel ik alsof elke dag met een kater door het leven ga. Ik moet mijn levensstijl aanpassen." Ze vertelt haar verhaal in het programma van BNNVARA: Je zal het maar hebben. Dit was op 19 januari te zien van 21.20 uur - 21.50 uur. Terugkijken kan via NPOStart. 

 

 

In de media

 
apple-volume-verlaagd

Zo beschermt Apple je gehoor

In het bezit van een iPhone? Zo ja, heb je gemerkt dat het volume van je iPhone tijdens een intense luistersessie ineens enorm dipt? Wellicht staat het geluid dan toch iets te hard, want dan kickt vanaf iOS 14.2 automatisch de koptelefoonveiligheid in.

Lees verder via iCreate
 

 

Bestuurslid Hoormij·NVVS, specialisme Communicatie gezocht

Het aantal mensen met tinnitus, een gehoor- en evenwichtsbeperking neemt toe. Maar dit leidt niet tot een toename van het aantal leden of donateurs. Ook is er een ambitie om het dienstenpakket richting de doelgroepen uit te breiden, maar daarvoor zijn extra inkomsten nodig zoals fondsen en subsidies. Die deskundigheid ontbreekt in het huidige Hoormij·NVVS bestuur. Kom jij ons team (vrijwillig) versterken?

Lees verder
vacature-1
 
vrijwilliger

Vacatures

Vrijwilligers van Hoormij∙NVVS zijn van onschatbare waarde: de ervaringskennis en betrokkenheid die zij meedragen, geeft de meerwaarde aan alles dat onze organisatie biedt. We zijn constant op zoek naar mensen die zich vrijwillig willen inzetten voor mensen met een gehooraandoening. 

Actuele vacatures
 

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt...

3 februari 2021

 

Kijk op www.stichtinghoormij.nl voor meer informatie, bijeenkomsten en aandoeningen. Nóg meer nieuws? Word lid en ontvang vier keer per jaar het Hoormij magazine met achtergronden en interviews.

 

Interessante websites

 
ervaringrijknl
hoorwijzer-2