wij-zetten-alles-op-alles-voor-wie-kampt-met-gehoorverlies-banner

 

Nieuws & Inspiratie
Horen, Stilte en Evenwicht

 

52% van werknemers ervaart hinderlijk geluid op de werkvloer

Dat laten de eerste resultaten zien die op 5 juni 2024 gedeeld werden tijdens een conferentie voor genodigden. Lawaai op de werkvloer: van pratende en bellende collega's tot apparatuur dat geluid produceert. Iedereen hoort het en voor sommigen is het hinderlijk. Een gezonde geluidsomgeving helpt medewerkers vitaal en inzetbaar te houden. 

 

 

Onderzoek gehoorverlies

Anna Palmann is onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Zij richt zich op gehoorverlies en dialoog. Omdat zij de slechthorende gemeenschap in Nederland beter wil leren kennen heeft zij een vragenlijst ontwikkeld. In dit online onderzoek verzamelt ze informatie over het leven met auditieve verwerkingsproblemen of gehoorverlies. En ze wil graag weten welke uitdagingen jij ervaart bij het voeren van gesprekken en hoe deze te voorkomen of te verminderen zijn. Doe je mee?

Lees meer

Toegankelijke verkiezingen

Turkoois - een organisatie die andere bedrijven en overheden helpt om hun dienstverlening toegankelijk te maken voor mensen met een auditieve beperking - wil in kaart brengen hoe toegankelijk het volgen van de verkiezingen is voor hen.
Ze willen graag weten hoe jij daar over denkt. Met jouw hulp kunnen ze begrijpen welke problemen er zijn en hoe ze die kunnen oplossen. Je mag de vragenlijst invullen vanaf 18 jaar. Vul jij 'm in?

Lees meer
 

 

Naar een festival?
Voorkom gehoorschade

nvab-tips-gehoorschade-voorkomen
Drie tips

Wat als evenwicht niet vanzelfsprekend is?

baw-2
 
Meer informatie
 

 
word-lid-steun-jij-ons

Vijf redenen om lid te zijn:

  1. Hoormij∙NVVS verenigt, vertegenwoordigt en verbindt mensen met een gehoor- en/of evenwichtsaandoening
  2. Je versterkt je positie
  3. Je vergroot je kennis en netwerk
  4. Je ontvangt betrouwbare informatie en voorlichting
  5. Jouw stem wordt gehoord bij onderzoek en in contact met artsen en zorgprofessionals
Ik word lid
 

 

Kort nieuws

 

Emma at Work Zomer Event

Emma at Work organiseert 30 augustus 2024 een bijeenkomst voor jonge talenten die te maken hebben met een chronische ziekte of aandoening én bezig willen zijn met hun (werkende) toekomst. Dit bemiddelingsbureau dicht zo de kloof tussen hen en de maatschappij. Interesse?
Meld je aan!

Meer informatie

Voorlinden toegankelijk

Museum Voorlinden verzamelt, presenteert, bewaart, beheert, conserveert, restaureert en publiceert moderne en hedendaagse kunst. Speciaal voor mensen met gehoorverlies biedt Voorlinden een rondleiding door de tentoonstelling van Ron Mueck in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Ook een prikkelarm bezoek is mogelijk.

Lees verder
 

 
 
wij-zijn-verhuisd-hoormij

Wij zijn verhuisd

Het kantoor van Hoormij∙NVVS, dé patiëntenorganisatie voor mensen met een gehoor- en/of evenwichtsaandoening, is vanaf 16 juli 2024 gevestigd op een andere locatie. Het nieuwe adres is: Papiermolen 30, 3994 DK in Houten. Voor bijeenkomsten en vergaderingen kun je in de toekomst daar terecht. Bij bezoek is vooraf een afspraak maken gewenst.

 

 

Uitgelichte Webinars

 

Gehoorverlies & Hyperacusis

Als klinisch fysicus-audioloog en medisch adviseur van de commissie Tinnitus en Hyperacusis van Hoormij∙NVVS is Dyon Scheijen verheugd om een webinar te presenteren over de combinatie van gehoorverlies en hyperacusis (overgevoeligheid voor externe geluiden). Het doel is bij te dragen aan begrip voor deze (veel voorkomende, maar vaak onbekende) gehoorklacht. 

Aanmelden
webinar-gehoorverlies-en-hyperacusis-b-2
 

 
webinar-duizeligheidsklachten-bij-kinderen

Duizeligheid bij kinderen

Tijdens de Balance Awareness Week vraagt Hoormij·NVVS aandacht voor (h)erkenning van zowel de symptomen als de gevolgen van duizeligheid en evenwichtsaandoeningen. Net als bij volwassenen komt dit ook bij kinderen voor. Daarom organiseert de commissie Duizeligheid en Evenwicht een webinar voor ouders van wie hun kind duizelig-heidsklachten heeft. Spreker: KNO-arts dr. Josine Widdershoven (MUMC+).

Aanmelden
 

Agenda

 
pexels-viridiana-rivera-19797311-agenda-2024-b-2

Meer informatie?
Check de agenda

 

 

In de media

 

Negen vragen over tinnitus aan de KNO-arts

Zo’n 2 miljoen Nederlanders hebben tinnitus. Het kan op de achtergrond aanwezig zijn, maar zich ook manifesteren als een gekmakende herrie. KNO-arts Diane Smit is nauw betrokken bij het onderzoek naar de aandoening en geeft uitleg.

 
Lees het via Gezondheidsnet

UMC Utrecht doet tinnitus-onderzoek op Zwarte Cross

Onderzoekers van het UMC Utrecht zijn bij het Zwarte Cross-festival om onderzoek te doen naar het voorkomen van tinnitus. Volgens hoofdonderzoeker Inge Stegeman is er al veel aandacht voor het vinden van oplossingen voor tinnitus, maar moet er juist gekeken worden naar preventie. 

Lees meer via Algemeen Dagblad

Het kan zijn dat je een (gratis) account moet maken.

 

 

Vacatures

 
doneer-jouw-kennis-en-tijd-en-sluit-je-bij-ons-aan-blanco
 

Wie inspireer jij?

 

Deze nieuwsbrief informeert en inspireert mogelijk ook anderen. Ken jij iemand die dit interessant vindt? Attendeer ze erop via deze link.

De volgende nieuwsbrief verschijnt i.v.m. de zomervakantie over zes weken.

inspireer-je-vrienden
 

 
hoe-hoort-het-op-de-werkvloer
hoorwijzer-2