med-el-elektromedizinische-geraete-deutschland-gmbh-landscape-hoormij-nieuwsbrief-media-1-2

 

Nieuws & Inspiratie
Horen, Stilte en Evenwicht

 

Baanbrekend: dove kinderen horen weer dankzij gentherapie

Vijf kinderen met een aangeboren doofheid weer te laten horen, dat is wetenschappers in China gelukt. Na gentherapie konden de kinderen voor het eerst in hun leven geluiden lokaliseren, woorden herkennen en dansen op muziek. Baanbrekend en veelbelovend onderzoek.

Lees verder
 
gen-therapie-china-kinderen

 

 

Misleiding

Recent ontving Hoormij∙NVVS een bericht over een voorval in Zeist. Een passant werd aangesproken door een jongen met een lijst van de Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden. De jongen sprak niet goed. Er werd gevraagd om het plaatsen van een handtekening, een postcode en contant geld. Achteraf leek dit de berichtgever op misleiding. En dat klopt, want onze patiëntenorganisatie vraagt niet op deze manier geld aan passanten op straat. Dit bedrag is niet bij ons terecht gekomen. Dus let op!

Lees meer

Tolkgebruikers opgelet!

Stichting Register Tolken Gebarentaal en Schrijftolken (RTGS) registreert in Nederland gekwalificeerde tolken gebarentaal en schrijftolken in een openbaar register. Tolken hebben op deze site een pagina waarop zij informatie over zichzelf kunnen vermelden. Denk aan waar ze ervaring mee hebben of ze kunnen zich een filmpje in NGT plaatsen. Dit helpt tolkgebruikers bij het vinden van een passende tolk bij een tolksituatie. Omdat ze deze pagina gaan aanpassen willen ze weten wat jij belangrijk vindt.

Ik vul de vragenlijst in
 

 
word-lid-steun-jij-ons

Vijf redenen om lid te zijn:

  • Hoormij∙NVVS verenigt, vertegenwoordigt en verbindt mensen met een gehoor- en/of evenwichtsaandoening
  • Je versterkt je positie
  • Je vergroot je kennis en netwerk
  • Je ontvangt betrouwbare informatie en voorlichting
  • Jouw stem wordt gehoord bij onderzoek en in contact met artsen en zorgprofessionals
Ik word lid
 

 

Sponsored

 

Partner Jelle: ‘Kari’s communicatie-problemen zijn zo goed als onbestaande. Integendeel, soms communiceert ze te veel ;-)!’ 'Kari’s degeneratieve gehoorverlies zorgde voor communicatieproblemen. Nu heeft Kari twee CI’s en haar zelfredzaamheid is enorm gegroeid. Wij zijn nog steeds heel blij met de stap die we naar cochleaire implantatie gezet hebben. Het heeft ons als koppel uitgedaagd, maar we hebben er veel voor in de plaats gekregen.’ Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een CI van Advanced Bionics? 

 

Kort nieuws

 

Deelnemers gezocht voor onderzoek tinnitus

Wetenschappers denken dat tinnitus komt door gebrek aan het stofje (GABA) dat boodschappen doorgeeft tussen zenuwcellen. Met diverse technieken willen ze onderzoeken of de hoeveelheid van dit stofje anders is bij mensen met en zonder tinnitus. Zo hopen ze duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van oorsuizen. Het UMCG doet hier onderzoek naar.

Meer informatie

Rijksmuseum - Prikkelarme avondopenstelling

Het Rijksmuseum organiseert één keer per maand een prikkelarme avondopenstelling, voor wie - vanwege overprikkeling - een bezoek tijdens reguliere openingstijden écht niet gaat. Op 14 september 2024 ligt de nadruk op de 17e en 18e eeuw. Ben de deze avond verhinderd? Op 23 november 2024 is er een prikkelarme avondopenstelling voor de tentoonstelling Aziatisch brons.

Reageer direct!
 

 
 
werktips

Tips: Minder horen én werk

Mis je werkinstructies of kan je niet volgen wat in een vergadering wordt gezegd? Word je moe van het luisteren, zie je op tegen (online) meetings en wat zeg je als je het niet verstaat? Hoe neem je collega’s mee? Wat als notuleren niet lukt? Deze tips helpen je!

Lees verder
 

 

Uitgelicht

 

Webinar:
Duizeligheid bij kinderen

Tijdens de Balance Awareness Week vraagt Hoormij·NVVS aandacht voor (h)erkenning van zowel de symptomen als de gevolgen van duizeligheid en evenwichtsaandoeningen. Eén op de vijf mensen krijgt hier ooit mee te maken. Net als bij volwassenen komt dit ook bij kinderen voor. Daarom organiseert de commissie Duizeligheid en Evenwicht een Webinar voor ouders van wie hun kind duizeligheidsklachten heeft. Spreker is KNO-arts dr. Josine Widdershoven van het MUMC+.

Meld je aan
 
webinar-duizeligheidsklachten-bij-kinderen
 

Agenda

 

 

 

pexels-viridiana-rivera-19797311-agenda-2024-b-2

Meer informatie?
Check de agenda

 

 

In de media

 

Limburg Doc: Oorverdovend

Wat gebeurt er als je als vijfjarige de juf ineens niet meer kunt verstaan? Hoe is het om naar de middelbare school te gaan en te merken dat je klasgenoten niet (willen) begrijpen waarom jij hoortoestellen draagt en je daarmee pesten? Wat doet het met je als de dromen en carrière die je na wilde jagen, ineens niet meer zo makkelijk te realiseren zijn? 'Oorverdovend' is een film over hoe Joost obstakels en angsten wist te overwinnen.

 

 
draaiduizelig-2

Een bril tegen duizeligheid

Ze was net aangekomen op haar vakantieadres in Italië, toen Guke Wevers (66) misselijk werd. Ze moest overgeven, werd duizelig en dat bleef dagen doorgaan. Ze beschrijft het medische traject waarin ze in verzeild raakte.

Lees het Haarlems Dagblad
 

Vacatures

 
vacature-1
 

Wie inspireer jij?

 

Deze nieuwsbrief informeert en inspireert mogelijk ook anderen. Ken jij iemand die dit interessant vindt? Attendeer ze erop via deze link.

De volgende nieuwsbrief verschijnt over twee weken.

inspireer-je-vrienden
 

 
hoe-hoort-het-op-de-werkvloer
hoorwijzer-2