wb-hq-nl-candidatemeeting-600x78px3-ci-information-meeting
 

Nieuws & Inspiratie
Horen, Stilte en Evenwicht

 

Gebaren geeft energie, óók voor slechthorenden

“Ik wil dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen met elkaar kan communiceren.” Bianca van der Horst vertelt hoe waanzinnig belangrijk het voor slechthorenden is om grenzen te stellen, voor zichzelf op te komen en te leren omgaan met grapjes die ze niet verstaan. Ze richtte ze de GebarenChallenge op, waar inmiddels 48.000 mensen aan deelnamen. En vertelt razend enthousiast - en aanstekelijk - over de voordelen en rust van NmG voor slechthorenden.

 

 

Waarom active noise cancelling hyperacusis kan veroorzaken

koptelefoon-test

Dankzij active noise cancellation (ANC) genieten veel mensen van stilte en rust op rumoerige plaatsen. Hulpmiddelen om geluid te dempen, zoals ANC hoofdtelefoons of oordopjes, kunnen overgevoeligheid aan geluid net in de hand werken en leiden tot hyperacusis. Dat schrijft Het Nieuwsblad, de Standaard en bevestigt audioloog Laure Jacquemin in De Wereld Vandaag op Radio 1.

Meer informatie
 

 

Wij geven om jou,
steun jij ons?

 
Word lid
5-redenen-om-lid-te-worden-hoormij
 

 

Kort nieuws

 

Gezocht: Secretaris voor Hoormij∙NVVS

Leven met een gehoor – en/of evenwichtsaandoening kan een strijd zijn. Hoormij·NVVS begrijpt dat en zet zich daar, samen met ruim 125 vrijwilligers en vijf parttime bureau-medewerkers voor in. Wil jij deel uitmaken van een dynamisch en betrokken organisatie? En je - als secretaris - inzetten voor onze achter-ban? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Reageer direct!
 
we-zoeken-een-secretaris-bestuur-hoormij
 

 

Plotsdoofheid voorteken van vaatproblemen?

Jaarlijks krijgen vijf tot twintig mensen (van de 100.000) te maken met plotsdoofheid. Soms door een infectie, een autoimmuunziekte, een trauma of medicijngebruik, maar meestal is de oorzaak onbekend. De huidige behandeling met corticosteroïden blijkt dan ook vaak niet effectief. Mogelijk is dat deel van de plotselinge doofheid te wijten is aan vaatproblemen.

Meer informatie

Stan van Kesteren: Beter communiceren dankzij AI

Stan van Kesteren deelt op basis van eigen ervaring en die van slechthorenden in zijn omgeving zijn visie, overpeinzingen en adviezen over leven en werken met gehoorverlies. Via de nieuwsbrief Succesvol Slechthorend kan je je door hem laten inspireren. Nu schrijft hij een column voor Hoormij∙NVVS: over betere communicatie dankzij AI.

Lees de column
 

 

Wendelina Timmerman: Totaal gemist

Wendelina Timmerman, oprichter van het bureau Hooridee en zelf slechthorend, deelt via haar columns voor Hoormij∙NVVS haar kennis, technieken en strategieën, zodat jij nog beter kan (samen)werken. Haar laatste column gaat over hoe je iets totaal kunt missen op de werkvloer én tips om dat te voorkomen.

Lees de column

Cholesteatoom kan bij iedereen voorkomen

Oorontstekingen komen veel voor, maar bij circa 9 op de 100.000 mensen is sprake van een cholesteatoom. “Dat zijn ongeveer 1500 mensen per jaar in Nederland”, zegt Paul Merkus, KNO-arts. Er is maar één remedie: opereren. Sommige mensen zijn er dan helemaal vanaf, bij anderen moet na een tijd opnieuw worden geopereerd.

Meer informatie
 

 
 
familie-gehoorverlies-kinderen-gezin

Omgaan met het gehoorverlies van je kind

Zodra gehoorverlies bij je kind is vastgesteld, is niets meer vanzelfsprekend. (H)erkenning van pijn, ongemak en emoties is één van de sleutels tot veerkracht en (zelf-) vertrouwen in de zoektocht naar hoe (als gezin) te leven met gehoorverlies.

Meer informatie
 

banner-geef-doneer-hoormij
 

Uitgelicht

 

Webinar: PPPD

PPPD is bij veel mensen onbekend, ook bij zorgprofessionals. Hierdoor vinden patiënten niet altijd gehoor en begrip voor hun klachten. Hoe is de bekendheid van PPPD te vergroten en wat is daarvoor nodig? Drie studenten van de opleiding Fysiotherapie & Ergotherapie van de HAN hebben deze vragen voorgelegd aan PPPD-patiënten en zorgprofessionals. De resultaten van dit onderzoek presenteren zij tijdens dit Webinar op 25 juni 2024. Kom jij ook?

Meer informatie
 
webinar-alle-dagen-duizelig-pppd
 

Agenda

 

 

 

pexels-viridiana-rivera-19797311-agenda-2024-b-2

Meer informatie?
Check de agenda

 

 

In de media

 

Slechthorend? Probeer deze smartphone functies eens

Je smartphone zit vol trucs die slechthorende en dove gebruikers helpen om audio op hun telefoon en geluiden in de echte wereld beter mee te krijgen. Nu+ zet er een paar op een rij.

Lees het artikel van NU+
 
smartphone-link-nu
 

 

Wie inspireer jij?

 

Deze nieuwsbrief informeert en inspireert mogelijk ook anderen. Ken jij iemand die dit interessant vindt? Attendeer ze erop via deze link.

De volgende nieuwsbrief verschijnt over twee weken.

inspireer-je-vrienden
 

 
hoe-hoort-het-op-de-werkvloer
hoorwijzer-2