wij-zetten-alles-op-alles-voor-wie-kampt-met-gehoorverlies-banner

 

Nieuws & Inspiratie
Horen, Stilte en Evenwicht

 

Evenwichtspatiënten verdienen steun

Hoormij∙NVVS vraagt tijdens de Balance Awareness Week (BAW) van 15 tot 21 september 2024 aandacht voor (h)erkenning van zowel de symptomen als de gevolgen van evenwichtsaandoeningen. Hoofdpijn, duizeligheid, suizende oren, visuele overprikkeling; zomaar wat klachten die te maken hebben met een evenwichtsaandoening. Hoormij∙NVVS biedt voorlichting, de mogelijkheid om lotgenoten te ontmoeten en handvatten voor het stellen van de juiste diagnose.

Lees verder

evenwichtspatienten-verdienen-steun-2-2024
 

 

Nen-norm

Per 1 januari 2025 geldt een nieuwe landelijke norm om gebouwen en bedrijven toegankelijker te maken. Deze NEN-norm is echter vrijblijvend en stelt honderden eisen aan nieuw te bouwen gebouwen. Is het een papieren tijger of een revolutie voor de twee miljoen Nederlanders met een beperking? 

Lees meer

Patiënten Volg Programma

Studenten geneeskunde krijgen tijdens de opleiding tot arts een onderwijs onderdeel dat het Patiënten Volg Programma (PVP) heet. Hierbij leren de studenten wat het betekent om chronisch ziek te zijn. Docenten kunnen dat vertellen, maar veel beter is het als de patiënt dat zelf doet. Meld jij je aan?

Lees meer
 

 
sportakkoord

Is sporten voor jou vanzelfsprekend?

De partners van het Sportakkoord II zijn bezig met een landelijke strategie voor sporten voor mensen met een handicap. Het Mulier Instituut heeft een korte peiling ontwikkeld over wat er nodig is om sport voor mensen met een handicap vanzelfsprekend te maken. Wat denk jij dat er nodig is?

Meer informatie
 

 
cover-hoormij-magazine-2-2024

Hoormij Magazine

Als je informatie hebt over je gehoor- en/of evenwichtsaandoening, kun je betere keuzes maken en ermee omgaan op een manier die bij jou past. Ontdek de kracht van (h)erkenning en jouw mogelijkheden. In Hoormij Magazine van september 2024 kom je meer te weten over de (h)erkenning en behandeling van de veel voorkomende evenwichts-aandoening: Triple P-D en de ervaringen en behandeling van een andere: BPPD. Hoe leer je leven met beperkingen? Hoe krijg je grip op een overgevoelig brein? Wat kan wel? Hoormij∙NVVS zet alles op alles om jou te informeren en ondersteunen. Word lid en ontvang Hoormij Magazine.

Lees meer
Ik word lid
 

 

Kort nieuws

 

Collega met gehoorverlies, waar let je op?

Werkpad ondersteunt mensen die moeite hebben met zien, horen, taal of communicatie, bij hun zoektocht naar een baan. Recent ontwikkelde ze een poster i.s.m. met Deelkracht en Kentalis. Heb te maken met een slechthorende of dove collega? Kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Ontdek welke dat zijn en doe er je voordeel mee.

De tips

Lenire toestel brengt rust in hersenen tinnituspatiënt

Een team KNO-artsen in Gent heeft een methode gevonden om tinnitus te behandelen. Het team onderzocht de effecten van 'bimodale stimulatie' met het Lenire-toestel (Neuromod Devices). Het toestel stuurt elektrische signalen en geluidssignalen naar de hersenen. Het doel is om het gebied van de hersenen waar tinnitus wordt opgewerkt opnieuw tot rust te brengen. 

Lees verder
 

 

Uitgelichte bijeenkomsten

 

Online in gesprek over duizeligheid en evenwicht

Heb je te maken met duizeligheid of evenwichtsproblematiek? Dan kan dat een (flinke) uitdaging zijn. Hoe blijf je in balans met alle activiteiten op je werk of privé? Wil je in gesprek met anderen die hier ook mee te maken hebben? Schrijf je dan in voor deze gespreksgroep. 

Ik meld me aan voor 17 september
gespreksgroep-duizeligheid-en-evenwicht-online
 

 
webinar-duizeligheidsklachten-bij-kinderen

Duizeligheid bij kinderen

Tijdens de Balance Awareness Week vraagt Hoormij·NVVS aandacht voor (h)erkenning van zowel de symptomen als de gevolgen van duizeligheid en evenwichtsaandoeningen. Net als bij volwassenen komt dit ook bij kinderen voor. Daarom organiseert de commissie Duizeligheid en Evenwicht een webinar voor ouders van wie hun kind duizelig-heidsklachten heeft. Spreker: KNO-arts dr. Josine Widdershoven (MUMC+).

Aanmelden
 

Agenda

 

 

pexels-viridiana-rivera-19797311-agenda-2024-b-2

Meer informatie?
Check de agenda

 

 

In de media

 

ACTA ontvangt subsidie voor onderzoek oorsuizen

ACTA-wetenschapper Annemarie van der Wal ontvangt een subsidie van $25.000 voor haar onderzoek naar een screeningsinstrument voor behandelaars van patiënten met oorsuizen (tinnitus).

Lees het via ACTA
acta
 

Vacatures

 
doneer-jouw-kennis-en-tijd-en-sluit-je-bij-ons-aan-blanco
 

 

Hoormij⋅NVVS is verhuisd

Het kantoor van Hoormij∙NVVS is vanaf 16 juli 2024 gevestigd op een andere locatie. Het nieuwe adres is: Papiermolen 30, 3994 DK in Houten. Voor bijeenkomsten en vergaderingen kun je daar terecht. Bij bezoek is het vooraf maken van een afspraak gewenst.

wij-zijn-verhuisd-hoormij
 

 

Wie inspireer jij?

 

Deze nieuwsbrief informeert en inspireert mogelijk ook anderen. Ken jij iemand die dit interessant vindt? Attendeer ze erop via deze link.

De volgende nieuwsbrief verschijnt over twee weken.

inspireer-je-vrienden
 

 
hoe-hoort-het-op-de-werkvloer
hoorwijzer-2