Nieuwsbrief Hovo Rotterdam

Erasmus Academie

 

April 2020
 

Dr. Andreas Wismeijer over uw mentale weerbaarheid tijdens isolatie 

Bekijk hier de vlog van dr. Andreas Wismeijer vanuit huis. Hoe blijft u mentaal gezond in tijden van isolatie?
In deze vlog geeft Andreas Wismeijer u tips om mentaal fit te blijven in tijden van thuis isolatie. Het vloggen doet hij natuurlijk thuis, met hulp van zijn dochter én assistent.

In juni 2020 verzorgt hij voor Hovo Rotterdam een nieuwe korte cursus 'Hechting: Samen veilig - De duurzame emotionele relatie tussen kind en opvoeder'. Deze cursus zullen wij digitaal aanbieden. De datum wordt eind april bekend gemaakt! Hieronder kunt u alvast lezen waar deze cursus over gaat.

Dr. Andreas Wismeijer is psycholoog en als onderzoeker/docent verbonden aan Tilburg University en Nyenrode Business Universiteit. Hij is gepromoveerd op de psychologie van geheimen en gespecialiseerd in persoonlijkheid.
Lees meer over de themadag 'Hechting'

Gaat chloroquine ons redden? Dr. Ruud Licht legt het uit in zijn vlog

Bekijk hier de vlog van dr. Ruud Licht over chloroquine.
Houd onze nieuwsbrief in de gaten - dr. Ruud Licht blijft voor ons vloggen over het Corona virus. Zo kunt u nepnieuws van wetenschappelijke inzichten onderscheiden. 

Dr. Ruud Licht studeerde Medische Biologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna was hij onder andere verbonden aan de Radboud Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen en Erasmus Medisch Centrum via diverse onderzoeken naar stamcellen en stamceltherapie. Sinds enkele jaren geeft hij les aan diverse Hovo’s in het land en op middelbare scholen.

Bezoek vanuit huis twee bijzondere musea 

Docent kunstgeschiedenis Yvette de Groot neemt u in haar blog mee naar twee musea: Lenbachhaus en Plantin-Moretus. Deze twee musea hebben zich direct digitaal opengesteld voor haar publiek om bij te dragen aan bezinning. 
Kunst gaat niet enkel om de werken die worden gemaakt, maar net zo goed om de musea waar zij in hangen. Want zij maken zichtbaar wat de kracht van kunst is: ontroeren, verwonderen en overdenken.



Dr. Yvette de Groot studeerde kunstgeschiedenis en was van 1981-1991 werkzaam als adjunct-directeur van het historische Museum Flehite in Amersfoort. Daarna schreef zij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam een proefschrift over de eerste generatie vrouwelijke kunsthistorici in Nederland en de omringende landen. Sinds haar promotie in 2003 werkte zij als docent voor verschillende instellingen en begeleidt voor Labrys Reizen culturele groepsreizen.
Ga naar de blog van Yvette de Groot over Musea Plantin Moretus en Lenbachhaus

Nieuws

FAQ's rondom Corona en onderwijsvernieuwingen online 

Ongetwijfeld heeft u vragen in verband met ons onderwijs en het coronavirus
. Op onze nieuwe FAQ-pagina (Frequently Asked Questions - veelgestelde vragen) proberen wij veelgestelde vragen alvast te beantwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Mail ons dan op hovo@erasmusacademie.nl 
Bezoek onze FAQ-pagina
Vanaf 1 mei Milou Terpstra vervangend programma adviseur cursussen 

Velen van u hebben al kennis gemaakt met Milou Terpstra; zij is Hovo-docent hedendaagse kunst voor de cursus 'Kunst van nu in de Witte de With'. Ook onze docenten leren haar in deze tijd goed kennen; Milou coördineert al het digitale onderwijs dat wij nu aanbieden en begeleidt onze docenten hierin.

Vanaf 1 mei tot 1 oktober 2020 vervangt zij Wendy Jansen als programmamanager i.v.m. zwangerschapsverlof. 
Wie zijn wij? En wat zijn onze contactgegevens?
Geen papieren gids meer, maar wel een dynamisch aanbod op de website!

In eerdere nieuwsbrieven heeft u dit al kunnen lezen; wij drukken vanaf dit jaar geen papieren studiegidsen meer. Het einde van een tijdperk en het begin van een nieuw!

Wij hebben ervoor gekozen om geen papieren gids meer af te drukken omdat wij ons aanbod dynamisch en actueel willen houden. Bovendien schrijft 99,9% van u zich digitaal in; van de ca. 3000 inschrijvingen per jaar, zijn er nog enkele per post. Uiteraard zorgen wij ervoor dat onze cursisten zonder internet op de hoogte blijven van ons aanbod. 


U blijft op de hoogte van ons programma door onze nieuwsbrief, LinkedIn en Facebook-pagina!
Volg onze LinkedIn pagina en blijf op de hoogte!

Human score    Trustpilot Stars    number of reviews    Trustpilot Logo

Volg ons:
     
www.eur.nl/erasmusacademie






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Erasmus Academie · Burgemeester oudlaan 50 · Rotterdam, Zh 3062 PA · Netherlands