Nieuwsbrief Hovo Rotterdam

Erasmus Academie

 

Mei 2020
 

Rondleiding door Milou Terpstra in het Museum Guggenheim Bilbao

Klik op het filmpje voor de rondleiding in het Guggenheim Bilbao (17.04 minuten). Opent in uw browser. 
In dit filmpje neemt docent en programmamanager van Hovo Rotterdam, Milou Terpstra MA u mee door het Guggenheim in Bilbao! 

Milou Terpstra verzorgt ieder semester de cursus 'Kunst van nu in het Witte de Withkwartier van Rotterdam'. 
In deze cursus wordt u - letterlijk - meegenomen in de wondere wereld van de kunst van nu. Hedendaagse kunst gaat over het leven in het hier en nu, maar ook over toekomstdromen en leren van het verleden. Toch is hedendaagse kunst soms ook moeilijk te (be)grijpen. Hoe moet u de kunstwerken nu interpreteren? Hoe kunt u zich ertoe verhouden?


Omdat u nu niet fysiek naar de tentoonstellingen van het Witte de Withkwartier kan, verzorgen wij digitale rondleidingen over de hele wereld door de beste musea met hedendaagse kunst!
 


Milou Terpstra MA is kunsthistoricus en is gespecialiseerd in hedendaagse kunst en kunsteducatie. Ze werkt als educatiemedewerker voor TENT, Erasmus Academie en A Tale of A Tub. Daarnaast  is ze programmamanager van de cursussen bij Erasmus Academie.

Docent prof.dr. Meine Pieter van Dijk in Trouw - 'Corona vormt bedreiging voor leiderschap China'

Afgelopen semester gaf prof.dr. Meine Pieter van Dijk de cursus 'China - vriend of vijand' aan meer dan vijftig cursisten. Hij schreef er een gelijknamig boek over waarvan iedereen een exemplaar ontving.Deze maand vertelde hij in Trouw over wat we van zijn inzichten kunnen leren. Hoe legt de Corona-crisis de sterke en zwakke kanten van China's politiek en economie bloot?
Lees het artikel in Trouw over prof.dr. Meine Pieter van Dijk

DIGITAL SUMMERLAB CURSUS - China, vriend of vijand?

Tijdens het Digital SummerLab 2020 geeft prof.dr. Meine Pieter van Dijk samen met prof dr. Jos de Mul een tweedaagse cursus die de onderliggende factoren blootlegt die hebben geleid tot de reactie van China op de corona-crisis en ons laat zien wat we daardoor over China hebben geleerd.

Prof.dr. Meine Pieter van Dijk is econoom en emeritus hoogleraar water services management bij UNESCO-IHE in Delft en emeritus hoogleraar urban management bij het ISS van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is tevens werkzaam als hoogleraar entrepreneurship bij de Maastricht School of Management en visiting professor bij de Beijing University of Civil engineering and Architecture (BUCEA).

Lees meer over de digitale cursus van prof.dr. Meine Pieter van Dijk

Hoe verbeteren we de (slimme) stad in coronatijden?

Het Leiden-Delft-Erasmus Centre for BOLD Cities doet onderzoek naar de rol van data in de stad – hoe kunnen we die zo goed mogelijk inzetten om het leven in onze steden vooruit te helpen? In samenwerking met burgers en gemeenten neemt het onderzoekscentrum de ‘slimme stad’ onder de loep. Onderzoekers Emiel Rijshouwer (Erasmus Universiteit) en Els Leclercq (TU Delft) deden dat recentelijk door te kijken naar verbetermogelijkheden voor onze almaar toenemende online bestellingen.
Ga naar het artikel van Emiel Rijshouwer (EUR), Els Leclercq (TU Delft) en Luuk Schokker

DIGITAL SUMMERLAB CURSUS - Hoe manage je privacy in een smart city?

Tijdens het Digital SummerLab 2020 verzorgen onderzoekers Freek de Haan en Vivien Butot (EUR), aangesloten bij het Centre for BOLD Cities, een digitale cursus over een andere kant van de slimme stad: technologisch ondersteund veiligheidsbeleid. Hoe brengen we veiligheid en rechtvaardigheid in balans in de slimme stad? Een belangrijke vraag, zeker nu we geconfronteerd worden met de mogelijkheid van een Corona-app.

Freek de Haan MSc studeerde en doceerde sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is nu postdoctoraal researcher bij RSM (Rotterdam School of Management).

Lees meer over de digitale cursus van Freek de Haan MSc en Vivien Butot MSc

Nieuws

Vanaf donderdag 7 mei komt het programma van het Digital SummerLab 2020 online!

Vanaf donderdag kun ut het gehele programma inzien en zich inschrijven voor onze digitale courses en webinars! Webinars zijn grotere digitale, live hoorcolleges. Online courses zijn kleinschaliger en interactiever waarbij u wordt uitgedaagd om kennis te verbinden aan uw eigen (werk)ervaring. 

U blijft op de hoogte van ons SummerLab programma door onze nieuwsbrief, LinkedIn en Facebook-pagina!
Volg onze LinkedIn pagina en blijf op de hoogte!
FAQ's rondom Corona en onderwijsvernieuwingen online 

Ongetwijfeld heeft u vragen in verband met ons onderwijs en het coronavirus
. Op onze nieuwe FAQ-pagina (Frequently Asked Questions - veelgestelde vragen) proberen wij veelgestelde vragen alvast te beantwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Mail ons dan op hovo@erasmusacademie.nl 
Bezoek onze FAQ-pagina

Human score    Trustpilot Stars    number of reviews    Trustpilot Logo

Volg ons:
     
www.eur.nl/erasmusacademie






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Erasmus Academie · Burgemeester oudlaan 50 · Rotterdam, Zh 3062 PA · Netherlands