Bibliotheek Huis73

Nieuwsbrief Huis73

newsletter@newslettercollector.com

 
img

Programma

img
lees meer >
img

Workshops

img
lees meer >
img

Tegenlicht Meet Up: Wonen buiten de Box

Hoe wil jij wonen en wat komt er terecht van jouw woonwens? Midden in een wooncrisis met een enorme bouwopgave zoekt Tegenlicht naar alternatieven voor de woningmarkt. Ook Minitopia in Den Bosch komt aan bod in de aflevering en in samenwerking met Minitopia onderzoeken we tijdens deze Meet Up hoe we experimenten als Minitopia kunnen laten uitgroeien tot grootschalige woningbouwprojecten.

Dinsdag 6 april | online | 19.00 – 20.15 uur | gratis aanmelden
lees meer >
img

Studeren bij Huis73

Afgelopen week studeerden ruim 300 jongeren bij Huis73. We zijn blij dat we hen weer een plek kunnen bieden in een tijd dat ontmoeting niet vanzelfsprekend is. Wil je ook komen studeren? Reserveer een studieplek via de website.

En heb je even een studiebreak nodig? Kom dan langs bij onze creatieve #klooiplek op nr.74 in het Atrium. Hier kun je chillen, creatief zijn of even kletsen met de Studi073 crew.

We hebben ook handige studietools zoals: studieplanners, stiften en flashards. Of tips voor een leuk ommetje in de stad in je lunchpauze. Je bent van harte welkom!
lees meer >
img

Bekijk de lancering van het Digitaal Atelier terug

Afgelopen zaterdag lanceerden we via livestream het Digitaal Atelier van Huis73. Heb je de lancering gemist of wil je het graag nog eens terugkijken? Klik dan op deze link.

Het Digitaal Atelier is zowel een creatieve plek in Den Bosch als ook een activiteitenprogramma bij onze bibliotheken in de regio. Jong en oud kan hier in aanraking komen met nieuwe technologieën, zoals robotica, VR, creatief coderen, ontwerpprogramma’s en 3d-printen.

Daarnaast is het Digitaal Atelier een plek waar we de digitale wereld bevragen. Technologie en digitalisering veranderen ons leven in grote mate. Dit heeft gevolgen. Gaan we wel de goede kant op? Zijn we niet teveel overgeleverd aan Tech bedrijven? Begrijpen we het allemaal nog?
lees meer >
img

CoderDojo Online!

Tot de zomer is de CoderDojo online. Tijdens de CoderDojo leer je programmeren, ontwerpen en games bedenken, lekker makkelijk vanuit huis. Het leuke van de CoderDojo is dat je naast programmeren ook anderen ontmoet met dezelfde interesses. De CoderDojo is zowel geschikt voor kinderen die nog nooit hebben geprogrammeerd als voor kinderen die al meer ervaring hebben. Doe je mee?

Zaterdag 10 april | 10.00 - 11.30 uur | online | gratis aanmelden
lees meer >
img

Sanne Hoefmans door naar Provinciale finale Nationale Voorleeswedstrijd

Op zaterdag 27 maart won Sanne uit Liempde met 7 andere winnaars de provinciale halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De volgende stap is de provinciale finale. Hier wordt beslist wie Brabant mag vertegenwoordigen in de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Dit jaar werd de halve finale online georganiseerd. 61 halve finalisten streden om een plekje in de finale. Verspreid over verschillende break-outrooms gingen de voorleeskampioenen uit het basisonderwijs de strijd aan. Huis73 is trots dat voorleeskampioen Sanne door is naar de volgende ronde. Succes Sanne!
img

Maak je eigen raamsticker

Heb je altijd al eens een raamsticker willen ontwerpen? Zo'n tekst of illustratie waarbij je alleen de folie ziet? In deze workshop ga je onder begeleiding aan de slag. Wij snijden hem na afloop voor je uit en sturen deze op. Welke boodschap wil jij deze lente aan de wereld meegeven?

Zaterdag 17 april | 10.00 - 11.30 uur | online | €12,50
lees meer >
img

UitvindersLab | Klooien met licht

Zelf experimenteren, proberen en klooien aan je eigen keukentafel. Verwerk licht in je kleding! Klooi met LED, textiel, folies en batterijen en maak slimme lichtgevende wearables.

Bij Bibliotheek Vught haal je voorafgaand aan de workshop een doosje met bijzondere materialen op en ga je in de middag via een live-verbinding vanuit huis aan de slag met een eigen ontwerp. Dit doe je onder begeleiding van een workshopdocent. Het enige wat jij meeneemt naar de tafel zijn toffe ideeën, een schaar, restjes stof en een vrije plek op je t-shirt of tas.

Zaterdag 17 april | 14.00 - 15.00 uur | online | € 2,50
lees meer >
img

Jessica Durlacher en Jan Brokken te gast bij Zin op Zondag

Op zondag 18 april presenteren we weer een nieuwe Zin op Zondag; de literaire talkshow gepresenteerd door Marja Käss. Te gast: Jessica Durlacher (De Stem) en Jan Brokken (De tuinen van Buitenzorg).

Jessica Durlacher vertelt over ‘De Stem’ waarin een Somalische asielzoekster zich ontpopt tot een fenomenale zangeres. Tijdens haar optreden in een talentenshow verrast ze het miljoenenpubliek met een dramatisch gebaar dat tot een vloedgolf van bedreigingen leidt.

Jan Brokken gaat in ‘De tuinen van Buitenzorg’ op zoek naar de geschiedenis van zijn moeder, die in 1935 naar Nederlands-Indië verhuisde en in 1947 terugkeerde naar een verwoest Nederland.

De talkshow is deze keer alleen via livestream te volgen. Meld je snel aan want onder de eerste 25 kaartjeskopers wordt De Stem of De tuinen van Buitenzorg naar keuze verloot.

Zondag 18 april | 15.00 - 17.00 uur | online | €5,-
lees meer >
img

FamilieAtelier: PinholeCamera

Kom ook naar het FamilieAtelier en maak met behulp van een chips bus en een frisdrankblikje je eigen fototoestel. Vervolgens ga je op zoek naar iets waar je een foto van wilt maken. En ten slotte wordt deze foto ontwikkeld in een heuse pop-up doka (donkere kamer). Coronaproof programma!

Zondag 18 april | Den Bosch | 14.00 - 16.00 | €5,-
Zaterdag 15 mei | Rosmalen | 14.00 - 16.00 | €5,-

Het FamilieAtelier is een programma van het Digitaal Atelier. Check hier de agenda voor meer activiteiten.
lees meer >
.