Bibliotheek Huis73 's-Hertogenbosch

Nieuwsbrief Huis73 | 2 mei 2024

newsletter@newslettercollector.com

 
img

Programma

img
lees meer >
img

Openingstijden

img
lees meer >
img

Cursussen, muzieklessen en workshops

img
lees meer >

Ontdek, geniet en groei tijdens de Groene Maand bij Bibliotheek Rosmalen

Van 1 tot en met 31 mei 2024 nodigen we jou uit bij Bibliotheek Rosmalen voor een maand vol groene ontdekkingen en plezier. Zo kan je tijdens de voorleesmomenten rekenen op veel ‘groene verhalen’ over de natuur en tonen we een expositie over Bijzondere Beesten in het bos. Maar dat is nog niet alles! We brengen ook leuke groene initiatieven naar Rosmalen. Kom langs bij het Naai- of Repair Café, ruil je boeken tijdens één van de twee Boekenruilmiddagen of kom alles te weten over het verduurzamen van je huis tijdens het Inloopspreekuur of de lezing van architect Robin Janicki.

Daarnaast hebben we ook een heleboel nieuws voor je in petto! Maak je eigen Bloembommetjes of leer tijdens een workshop hoe je zelf inkt kunt maken van bloemen. Ontdek hoe je stekjes kunt laten groeien en deel ze met anderen bij onze Stekjesbieb. Bezoek de familievoorstelling Bos vol geheimen of breng zelf een karakter tot leven tijdens de workshop Boek Theater. Boswachter Frans Kapteijns vertelt vol passie over de helende werking van de natuur en de IVN natuurgidsen nemen je mee voor een fijne wandeling om al het groen in Rosmalen van dichtbij te ervaren.
lees meer >
img

Werken bij Huis73

Oproepmedewerker horeca
Per direct, voor 24-36 uur per week
Locatie: 's-Hertogenbosch, Hinthamerstraat 74

We zijn op zoek naar een ervaren allround Medewerker Horeca die blij wordt van veel afwisseling! Een fijne, enthousiaste collega die een hart heeft voor kunst, cultuur en maatschappelijk betrokken is. Als Medewerker Horeca ben je hét visitekaartje van Huis73. Je straalt passie en gedrevenheid uit en je weet mensen te binden en te boeien door je gastvrije houding.

Community Librarian
Per 1 juli, voor 36 uur per week
Locatie: Bibliotheek Boxtel, Burgakker 4

Als Community Librarian ben je de spil van de bibliotheek. Jij weet als geen ander hoe je het gesprek met bezoekers aan moet gaan om erachter te komen waar behoefte aan is. Je hebt een ondernemende houding en bent flexibel, ruimdenkend en innovatief. Je vindt het fijn om met mensen te werken en draagt graag bij aan ieders ontwikkeling.
lees meer >
img

In alle rust studeren voor je eindexamen

Heb je moeite met concentreren tijdens het studeren of ben je snel afgeleid? Dan biedt Huis73 de oplossing: meld je aan voor StudyShare bij Bibliotheek Boxtel of reserveer een plekje tijdens één van de studeersessies in Bibliotheek Den Bosch

diverse data en tijden in mei | Bibliotheek Boxtel en Den Bosch | gratis
lees meer >
img

H73 Live! elke zaterdagmiddag bij Huis73!

Elke zaterdag weer een feestje op het podium en in de zaal.
16:00 - 18:00u | Huis73 Den Bosch, Hinthamerstraat 74 | gratis

4 mei: Dawn van der Zee
Dawn van der Zee is een singer-songwriter duo bestaande uit Imke Dekker en Kris van der Heijden. Ze mengen indie-pop, folk en alternative rock tot een intieme sfeer waarin je ogen sluiten en luisteren een aanrader is. Ze spelen covers die dicht bij hun hart liggen en eigen nummers die rauw en klein zijn, met sterke teksten en een warm geluid.

11 mei: Global Music Jam Session
Laat je tijdens deze Global Music Jam Session inspireren én uitdagen om mee te jammen met de avontuurlijke melodische klanken en ritmische grooves die zomaar spontaan op het podium ontstaan. Om 16:00 uur trapt de band af waarna gevorderde muzikanten zich bij de huisband kunnen aansluiten om samen te spelen.
lees meer >
img

Workshop Internetbankieren met Rabobank

In deze workshop behandelen docenten van SeniorWeb Boxtel de basisprincipes van het gebruiken van internetbankieren via de Rabobank-app op je tablet of smartphone. Deze workshop is uitsluitend bedoeld voor Rabobank klanten die hun bankzaken zelf digitaal willen gaan regelen.

di 7 mei | 10:00 - 12:00u | Bibliotheek Boxtel | gratis
lees meer >
img

Het Geheugenhuis: open middag nieuwe locatie

Kom de nieuwe locatie verkennen en ontdek wat het Geheugenhuis voor jou kan betekenen. In het Geheugenhuis vinden mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers een plek vol activiteiten en ondersteuning. Meer informatie over het Geheugenhuis vind je ook op onze website.

woe 15 mei |14:00 - 16:30u | Huis73 Bibliotheek, Hekellaan 2 Den Bosch | gratis
lees meer >
img

Theaterstuk Tula by Archell Thompson

In aanloop naar Keti Koti op 1 juli 2024 organiseert Comité Keti Koti Den Bosch in samenwerking met Huis73 maandelijks een bijeenkomst of lezing om je mee te nemen in de historie, de herkomst en gebruiken van de tot slaaf gemaakten in Suriname en Curaçao.

Op 17 mei speelt Archell Thompson, kunstenaar en storyteller, Tula in zijn gelijknamige theaterstuk. Hierin gaat de acteur in gesprek met het publiek, waardoor een interactieve voorstelling ontstaat.

vrij 17 mei | 19.20 -21.30u | Huis73 Den Bosch, Hinthamerstraat 74 | € 7,50
lees meer >
img

Ukelele workshop

De ukulele is een instrument dat in de muziekscene nog een niche plaats inneemt. Maar in o.a. de jazz, latin, gypsy kun je er fantastisch mee musiceren. Tijdens het Jazz Town festival kun je bij Huis73 je jazz-vaardigheden met de ukulele verder ontwikkelen in de workshop: Improviseren kun je leren.

za 18 mei | 10:00 - 12:00u | Huis73 Den Bosch, Hinthamerstraat 74 | €15
lees meer >
img

E-book workshop, lezen via de online bibliotheek

Ben je lid van de bibliotheek en wil je leren hoe je een e-book of luisterboek kunt lenen via de online bibliotheek? Dan is deze workshop een uitkomst, ook voor mensen die nog niet digitaal vaardig zijn.

di 21 mei | 15:00u | Bibliotheek Den Bosch, Hekellaan 2 | gratis
lees meer >
img

RUW | De pesticide problematiek

De effecten van pesticiden zijn al tientallen jaren onderschat. De EU en de Tweede Kamer zijn inmiddels wakker geworden en willen de inzet van pesticiden snel halveren. Boeren zitten intussen vol begrijpelijke frustratie. Bestrijdingsmiddelen zijn voor hen vaak economische noodzaak, terwijl juist hun gezondheid nog het meest te lijden heeft onder de middelen. Met politici, boeren, onderzoekers en bezorgde burgers zoeken we uit hoe we tot minder gebruik van bestrijdingsmiddelen kunnen komen zonder een hele sector aan zijn lot over te laten.

di 21 mei | HAS Green Academy | 19.30 – 21.15u | gratis, aanmelden via website
lees meer >
img

PRAAT: De kracht van de vrouw

Hoe komt het dat vrouwen nog altijd minder verdienen dan mannen? Waarom wordt een hartinfarct bij vrouwen minder snel ontdekt dan bij mannen? Waarom vinden mensen vrouwen vaak minder grappig dan mannen? Hoe komt het dat vrouwen minder vaak op topposities terecht komen? Tijdens deze PRAAT zoomen we volledig in op vrouwen. We praten onder andere met cabaretière, schrijfster en fulltime activiste Karin Bruers met gynaecologe en schrijfster Mieke Kerkhof.

woe 22 mei | 20:00 - 21:30u | Gemeenschapshuis De Rots, Boxtel | gratis
lees meer >
img

Talk + Maaksessie: Uitlegbare AI en Machine Learning

Dr.ir. Meike Nauta maakt inzichtelijk wat AI is en biedt ons een kijkje onder de motorkap. Haar expertise is Explainable AI, oftewel het unboxen van de black box. Nauta's onderzoekswerk is gepubliceerd bij internationale topconferenties en erkend met verschillende prijzen. Ze deelt valkuilen, best practices en concrete voorbeelden om AI succesvol in te zetten mét menselijke controle: ‘power to the people without losing the power of AI’. Daarna ga je zelf met een belangrijk principe achter AI aan de slag, namelijk Machine Learning. Chris Dorna laat je n.a.v. een simpel spel ontdekken hoe het werkt.

do 23 mei | 20:00 - 21:30u | Digitaal Atelier, Hinthamerstraat 74 | € 5
lees meer >
img

Auditie dag Playground Cabaret

De Playground Cabaret is een opleidingstraject voor iedereen die serieus aan de slag wil met zijn cabaretdroom. In dit zelf samen te stellen traject leer je in twee keer negen lesdagen de cabaretier die in jou zit (beter) kennen. Voorafgaand aan dit traject organiseert Playground op zondag 26 mei een auditie dag om te beoordelen of zowel de deelnemers als de organisatoren denken dat het traject geschikt is voor de deelnemers.

zo 26 mei | 11:00 - 14:00u | Huis73 - Bank van Leening | gratis
lees meer >
img

Praat mee!

Over kunst, cultuur en de bibliotheek raken wij nooit uitgepraat. Heb je vragen, suggesties, een opmerking of een compliment? Bel ons dan op 073-680 29 00, stuur een e-mail naar info@huis73.nl of bericht ons via whatsapp 06-15666324.
.