Bibliotheek Huis73

Nieuwsbrief Huis73 29 april

newsletter@newslettercollector.com

 
img

Zin op Zondag op de Vlaamse tour

Literaire talkshow met deze maand: Lize Spit en Peter Terrin
Na de succesvolle all-livestream editie van afgelopen maand is ook de komende Zin op Zondag vanwege de corona-maatregelen thuis via de livestream te volgen. Huis73 en Adr. Heinen gaan op de Vlaamse tour deze keer, want op zondag 16 mei zijn Lize Spit en Peter Terrin te gast. In deze enerverende talkshow met aanstormend literair talent én bekende schrijvers ontvangt programmamaker en presentator Marja Käss iedere maand twee verrassende schrijvers. Deze keer vertelt de jonge Vlaamse Lize Spit over haar nieuwste boek Ik ben er niet en gaat de Vlaming Peter Terrin in op zijn in januari verschenen boek Al het blauw.

Vanwege de corona-maatregelen is de talkshow alleen bij te wonen via een livestream. Koop je kaartje snel want onder de eerste 50 kaartjeskopers wordt het boek Ik ben er niet of Al het blauw naar keuze verloot.

Zondag 16 mei | 15.00 – 17.00 uur | Talkshow bij Huis73 (zonder publiek) | €5,- (livestream)
lees meer >
img

PRAAT! zoekt jou!

In de loop van 2021 starten Bibliotheek Boxtel en Omroep Dommelland samen met het programma PRAAT! waarin het actuele gesprek in Boxtel centraal staat. Maatschappelijke, sociale en culturele thema’s in Boxtel komen daarin aan bod.

We zijn daarvoor op zoek naar enthousiaste redactieleden, snelle regelaars en talentvolle cameramensen. Lijkt je dit wat? Lees dan snel verder!
lees meer >
img

Verhaaltjestijd 2+ ONLINE

Elke woensdag- en vrijdagochtend lezen we aan onze kleine fans online voor via Zoom. Niet in de bibliotheek, maar rechtstreeks in jouw woonkamer! We maken er een online-feestje van met een mooi verhaaltje, leuke interactie en natuurlijk ook muziek! Doe je mee?

elke woensdag & vrijdag | 10.15 - 10.45 uur | gratis via website
lees meer >
img

Reserveer een muziekstudio

Bespeel je een instrument, maar klagen de buren dat je teveel herrie maakt? Scholieren en studenten tot 27 jaar kunnen gratis een muziekstudio reserveren bij Huis73 in Den Bosch! Zo kun je lekker oefenen zonder je zorgen te maken.

Reserveer snel jouw studio!.

Foto: Angeline Swinkels muziekstudio
lees meer >
img

Babybieb Online

De bibliotheek is ook voor baby’s! Een gezellig moment voor jou en je baby vol met bruikbare tips, de mooiste babyboekjes en leuke activiteiten. De BabyBiEB is voor baby's vanaf ca. 4 maanden tot het moment dat je kind zelfstandig loopt.

Elke maandag en donderdag van 11.00 tot 11.30 uur gaan we in een rustig tempo aan de slag met allerlei materialen, liedjes en natuurlijk boekjes. Een gezellig moment voor jou en je baby, de mooiste babyboekjes en leuke activiteiten.

Doe je mee?

elke maandag & donderdag | 11.00 - 11.30 uur | Online | gratis
lees meer >
img

StudyShare: studeren zonder afleiding

Heb je moeite met concentreren tijdens het studeren of ben je snel afgeleid? Dan is StudyShare dé oplossing voor jou. Van 1 t/m 21 mei is er bij Huis73 iedere ochtend een StudyShare sessie.

Kom studeren volgens de beproefde Pomodoro-methode: drie blokken van 45 minuten non-stop leren in stilte met daartussen verplicht 15 minuten pauze. Afleiding krijgt geen kans, je kunt zelfs je mobieltje in bewaring geven. De toegang is gratis!

Reserveer je plekje online
lees meer >
img

Kom uit je creatieve winterslaap!

Vanaf 1 mei begint Huis73 met het gratis creatieve Work-Out programma waar je aan de slag gaat met fotografie, muziek, kleding, yoga en nog veel meer.

Heb je zin om iets leuks te doen? Meld je dan aan voor onze gratis creatieve Work-Outs waar je dingen gaat uitproberen en ontdekken. Aanklooien mag en falen bestaat niet! Het programma bestaat uit verschillende eenmalige creatieve activiteiten voor jongeren van 12 tot en met 27 jaar. Je kunt aan zoveel activiteiten meedoen als je zelf wilt!

Heb je zelf nog een tof idee dat je graag zou willen doen of organiseren? Deel deze ideeën vooral met ons! Dan gaan we samen aan de slag om jouw idee werkelijkheid te laten worden.

Klik hier om te zien welke creatieve Work-Outs er zijn en schrijf je meteen gratis in! https://www.huis73.nl/jongeren.html
lees meer >
img

Creatieve workshops in de Schutskamp

Het Cruyff Court De Schutskamp aan de Kooikersweg in West staat enkele dagen in de meivakantie in het teken van cultuur. Kinderen en jongeren kunnen meedoen aan allerlei culturele activiteiten.

Cultuur@Cruyffcourts start op dinsdag 4 mei met de workshops zang, rap en schilderen met licht. Op woensdag 5 mei zijn er workshops dans en hip-hop. Om ook de sportieve kinderen niet te vergeten is er op beide dagen een rugby clinic. De workshops zijn voor kinderen van 8-15 jaar en helemaal gratis. Binnenkort worden de workshops die na de meivakantie plaatsvinden bekend gemaakt.

In 's-Hertogenbosch is dit leuke event lokaal mogelijk gemaakt door een samenwerking met Huis73 en een financiële bijdrage vanuit de Van Kempen Foundation.
lees meer >
img

Skeer The Movement Breakdance

Skeer The Movement Breakdance en meer in de meivakantie In de meivakantie gaat Skeer The Movement van start. Op 3,4,6 en 7 mei organiseren we activiteiten zoals Breakdance en Tricking maar ook YOU-FO, Padel en Skateboarden.

Kijk voor voor een overzicht van alle activiteiten en om aan te melden op: www.powerup073.nl/skeertm

Skeer TM is een samenwerking van PowerUp073, Dukebox en Huis73. Vanaf 20 mei starten workshops in het thema Image&Art.
lees meer >
img

Kluun bij Literair Café Veldhoven

Niemand minder dan Raymond van de Klundert (Tilburg, 1964), beter bekend als Kluun, is op vrijdag 21 mei te gast bij Literair Café Veldhoven.

In Theater de Schalm wordt Kluun geïnterviewd door de 28-jarige Mark van der Linden, bibliotheekmedewerker en eigenaar van De Literaire Speelgoedwinkel. Het interview wordt live uitgezonden en is gratis te bekijken.

Zaterdag 21 mei | 20.00 - 20.30 uur | online | gratis
lees meer >

Praat mee!

Over kunst, cultuur en de bibliotheek raken wij nooit uitgepraat. Heb je vragen, suggesties, een opmerking of een compliment? Bel ons dan op 073-680 29 00, stuur e-mail naar info@huis73.nl of bericht ons via whatsapp 06-15666324.
.