Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 
28 februari 2022
Nieuwsbrief Inclusieve Stad
Voor professionals en anderen die geïnteresseerd zijn in het sociaal domein en de Inclusieve Stad
 

Marktconsultaties leiden tot ruimere planning Inkoop 2023

Met zo’n tachtig deelnemers per bijeenkomst zijn de marktconsultaties die begin februari plaatsvonden, goed bezocht. De marktconsultaties waren onderdeel van een week vol bijeenkomsten in het kader van de Inkoop jeugdhulp en Wmo 2023. De gesprekken met aanbieders tijdens de bijeenkomsten hebben geleid tot enkele aanpassingen binnen het inkooptraject. Zo komen er extra dialoogmomenten en wordt de planning verruimd.

De gemeenten in de regio Amersfoort hadden de bijeenkomsten georganiseerd ter voorbereiding op de aanbesteding van de nieuwe contracten voor de aanvullende specialistische hulp en ondersteuning in de regio. Het doel van de week: informatie delen en ophalen. Naast bijeenkomsten met aanbieders, vonden ook gesprekken plaats met lokale teams, huisartsen, jeugdartsen, SAVE en de gemeentelijke adviesraden. Lees meer>

 

De Pionier voelt als thuis

Ruim tweehonderd jongeren vormen sinds vorige zomer een gemengde community op de Kop van Isselt. In het tijdelijke woonproject De Pionier bouwen zij vanuit verschillende achtergronden aan een saamhorige gemeenschap. Bewoonster Bobby-Jo (25) maakt samen met sociaal beheerders Femke Verbruggen (Omnia Wonen) en Wendy Baak (Portaal) de tussenbalans op. ‘Leuk om te zien dat er vriendschappen ontstaan.’
Lees verder

De Oudertelefoon, voor alle ouders in Amersfoort

Ouders uit de gemeente Amersfoort kunnen hun hart luchten en problemen voorleggen bij de Oudertelefoon. Een gratis en anonieme telefoondienst en chatservice voor alle ouders en opvoeders.

Wanneer bel je de Oudertelefoon?
Je kunt met alle vragen die je als ouder of opvoeder hebt terecht bij de Oudertelefoon. Of je nu net een baby hebt gekregen en alles nog nieuw voor je is. Of dat je al jaren ervaring hebt met opvoeden, maar tegen problemen met je puber aan loopt.

Wie krijg je aan de lijn?
De getrainde vrijwilligers van de Oudertelefoon hebben een achtergrond in het onderwijs, de zorg, pedagogiek, psychologie en/of coaching. Verwacht geen hapklare antwoorden, maar vooral een luisterend oor. Samen proberen ze een passende oplossing te vinden voor de specifieke situatie.

Hoe kun je de Oudertelefoon bereiken?
Je kunt bellen op 085 130 4658 of met ze chatten. De Oudertelefoon is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 15.00 uur en van 20.00 tot 22.00 uur.

Meer informatie over de Oudertelefoon

Denktank Inclusieve Stad van start

De Denktank Inclusieve Stad neemt initiatief om sociale thema’s onder de aandacht te brengen en denkt mee over nieuw beleid en beslissingen die genomen moeten worden. 

We kijken met een trots gevoel terug op de afgelopen tijd. Rond de zestig Amersfoorters hebben zich aangemeld om vast of flexibel een rol te spelen in de Denktank Inclusieve Stad! We zijn erg blij met deze grote betrokkenheid en de mooie gesprekken die we de afgelopen tijd al met elkaar hebben gevoerd.
Per 1 februari 2022 zijn de leden van het kernteam benoemd door het college. Twaalf stadsgenoten staan in de startblokken om aan de slag te gaan.

Hoe nu verder
Deze eerste periode zal voor het kernteam vooral in het teken staan van opstarten en elkaar (nog beter) leren kennen. Het plan is om in het voorjaar een bijeenkomst te organiseren waarbij de flexibele schil en het kernteam elkaar kunnen ontmoeten.

We kijken ernaar uit om samen te werken aan een Amersfoort waar iedereen op zijn eigen manier mee kan doen en er passende hulp is als dat nodig is.

Meer informatie: Denktank Inclusieve Stad.

Digitale nieuwsbrieven

De gemeente Amersfoort brengt met regelmaat verschillende digitale nieuwsbrieven uit. Misschien is de nieuwsbrief Wonen en Zorg ook interessant voor u.
 
Voor vragen en meer informatie:

sociaaldomein@amersfoort.nl
en
Amersfoort werkt aan een inclusieve stad
 
Volg ons
F   T   Y   I