Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 
Juli 2021
Nieuwsbrief Inclusieve Stad
Voor professionals werkzaam in het sociaal domein
 
Op weg naar taakgerichte inkoop vanaf 2023

De regio Amersfoort is bezig met de voorbereidingen van inkoop van Specialistische jeugdhulp, Wmo begeleiding en respijtverblijf inclusief beschermd wonen en maatschappelijke opvang/vrouwenopvang. Het voornemen is om de inkoop volgens de taakgerichte variant uit te voeren. Verschillende partijen zijn in juni geïnformeerd over wat dit betekent en wat de regio hier mee wil bereiken. 
Lees verder

 
Oudertelefoon - voor alle ouders in Amersfoort

Sinds deze maand kunnen ouders uit Amersfoort hun hart luchten en problemen voorleggen bij de Oudertelefoon. Een gratis en anonieme telefoondienst en chatservice voor alle ouders en opvoeders. De oudertelefoon is in eerste instantie tot juli 2022 beschikbaar om te kijken of ouders er gebruik van maken, en of het hen helpt.

Wie krijg je aan de lijn?
De getrainde vrijwilligers van de Oudertelefoon hebben een achtergrond in het onderwijs, de zorg, pedagogiek, psychologie en/of coaching. Verwacht geen hapklare antwoorden, maar vooral een luisterend oor. Samen proberen ze een passende oplossing te vinden voor de specifieke situatie.

Wanneer bel je de Oudertelefoon?
Je kunt met alle vragen die je als ouder of opvoeder hebt terecht bij de Oudertelefoon. Of je nu net een baby hebt gekregen en alles nog nieuw voor je is. Of dat je al jaren ervaring hebt met opvoeden, maar tegen problemen met je puber aan loopt.

Activiteiten voor jongeren in de vakantie

Deze zomer is gevuld met (gratis) activiteiten voor Amersfoorters van 12 t/m 18 jaar. Van concerten tot urbansportsdagen en van een Fortnite toernooi tot het zelf leren maken van een speelfilm. Het volledige programma voor de zomervakantie staat op www.cityofa.nl en is ook te volgen op Instagram (@city_of_a).

Goed idee?
Hebben jongeren zelf een goed idee voor een leuke activiteit? Dan kunnen ze dat laten weten met een DM op Instagram of mail naar jongeren@amersfoort.nl.

City of A
City of A is een platform voor Amersfoortse jongeren waarin de gemeente samenwerkt met Bibliotheek Eemland, Indebuurt033, NEOS en SRO. Met onze activiteiten willen we jongeren van 12 t/m 18 jaar een zinvolle vrijetijdsbesteding bieden. Dat doen we door hen elkaar te laten ontmoeten, plezier met elkaar te hebben en ze de kans te bieden nieuwe hobby’s en talenten te ontdekken.

Leesvoer

De afgelopen weken zijn er verschillende interessante artikelen online verschenen die het lezen waard zijn, en die wij graag met jullie delen:

JeWoontZelf; Goed voorbereid zelfstandig wonen
POH-Jeugd biedt de helpende hand: 'Goed kijken naar wat juist wél kan'
Inclusiecoaches in Amersfoort aan de slag om het wijkgesprek te voeren | Kennisplatform Integratie & Samenleving (kis.nl)

 
Voor vragen en meer informatie:

sociaaldomein@amersfoort.nl
en
www.amersfoort.nl/sociaaldomein
 
Volg ons
F   T   Y   I