Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 
7 juni 2023
Nieuwsbrief Inclusieve Stad
Voor professionals en anderen die geïnteresseerd zijn in het sociaal domein en de Inclusieve Stad
 

MetMaya biedt specialistische jeugdhulp in de regio Amersfoort vanaf 2024

Dichterbij huis passende hulp en ondersteuning krijgen. Betere samenwerking tussen hulpverleners, vaste gezichten en voorkomen van uithuisplaatsingen. In de regio Amersfoort is dat de ambitie voor kinderen, jongeren en gezinnen. Vanaf 1 januari 2024 realiseren de gemeenten deze ambitie met MetMaya. Deze jeugdhulporganisatie verzorgt de komende negen jaar alle specialistische jeugdhulp in de regio. Donderdag 1 juni tekenden de gemeenten in de regio Amersfoort de overeenkomst. Lees verder.

 
Website met informatie over jeugdhulp vanaf 2024

Vanaf 2024 wordt in de regio Amersfoort de specialistische jeugdhulp anders georganiseerd. De impact voor cliënten houden we zo klein mogelijk. Cliënten die nu jeugdhulp krijgen, kunnen hun traject zo veel mogelijk afronden bij hun huidige jeugdhulporganisatie, ook na 1 januari 2024. Per 1 januari 2024 starten nieuwe cliënten bij MetMaya. Op deze website lees je meer over de veranderingen en vind je informatie speciaal voor cliënten, lokale partners, verwijzers en jeugdhulpverleners. Jeugdhulpaanbieders en verwijzers ontvingen vorige week ook een brief.

Gratis kennissessie op 12 juni voor een diverse en inclusieve bedrijfscultuur!

Organisaties presteren beter en zijn innovatiever met medewerkers met verschillende culturele en etnische achtergronden. Ook helpt het bij het oplossen van tekorten op de arbeidsmarkt.

De gemeente Amersfoort stimuleert een inclusieve en diverse maatschappij. Daarom organiseert zij samen met Impact033 een kennissessie over de kracht van inclusief ondernemen. Gatra Peshtaz is expert diversiteit en inclusie en vertelt vanuit haar ervaring met cultuurverandering. Peter Hobbelen, CEO van Confed, laat zien hoe dit Amersfoortse bedrijf met vestigingen in het buitenland actief werkt aan een diverse en inclusieve bedrijfscultuur. Welke kansen zijn er voor organisaties?

Aanmelden
De gratis kennissessie is op 12 juni van 16 - 18 uur bij Peer! | Maanlander14A  | Amersfoort-Noord.Graag uiterlijk 9 juni aanmelden door naam, bedrijfsnaam, emailadres en telefoonnummer te mailen naar hallo@impact033.nl. Tot maandag!

Integreren: niet piekeren maar doorzetten - net als hardlopen

"Hardlopen gaf me de kracht om door te gaan, toen ik 5 jaar lang in azc Amersfoort bang was om teruggestuurd te worden."
Surendra liep de Marathon Rotterdam in 2 uur en 54 minuten en gaat zondag de halve marathon in Amersfoort lopen.

Inmiddels heeft het gezin een status en vinden ze steeds meer hun plek in onze stad. “Piekeren helpt niet, gewoon beginnen en doorzetten wel; net als met hardlopen.” En dus werkten hij en zijn vrouw Deepa al in Hart van Vathorst als vrijwilligers om mensen, taal en cultuur te leren kennen. Nu oriënteren ze zich met dezelfde instelling op opleiding en werk.

Lees meer over Surendra, Deepa en hun kinderen.

Digitale nieuwsbrieven
De gemeente Amersfoort brengt met regelmaat verschillende digitale nieuwsbrieven uit. Misschien is de nieuwsbrief Wonen en Zorg ook interessant voor u.
 
Voor vragen en meer informatie:

sociaaldomein@amersfoort.nl
en
Amersfoort werkt aan een inclusieve stad
 
Volg ons
F   T   Y   I