Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 
November 2020
Nieuwsbrief Inclusieve Stad
Voor professionals werkzaam in het sociaal domein
 

Ben jij erbij? Nationale Onderwijsweek in Amersfoort

Amersfoort is Nationale Onderwijsstad 2021-2022 en daarmee de locatie voor de Nationale Onderwijsweek van maandag 4 t/m vrijdag 8 oktober. Er ligt een prachtig programma met inspirerende workshops, boeiende kennissessies en uitdagende activiteiten voor iedereen werkzaam in of betrokken bij het onderwijs.

Aanmelden voor één van de (online) activiteiten kan nog steeds. 
Heb je je al ingeschreven en ben je enthousiast over het programma? Deel het dan met collega’s en laat ons weten waar je bij bent op LinkedIn met #NOW2021 en #AmersfoortOnderwijsstad.

Programma Nationale Onderwijsweek

 
Dementievriendelijke wijk Kattenbroek
Meer aandacht en begrip voor mensen met dementie in de wijk. Dat wil een groep bewoners in Kattenbroek voor elkaar krijgen. Daarom zijn zij gestart met het project Dementievriendelijke wijk Kattenbroek. Zodat mensen in de wijk dementie gaan herkennen, maar ook weten hoe ze iemand kunnen helpen, oog hebben voor wat mensen met dementie nog wél kunnen en het onderwerp bespreekbaar kunnen maken.

Trainingen en activiteiten over dementie
Dementievriendelijke wijk Kattenbroek is een project van ONE (Omzien naar Elkaar in Kattenbroek). Zij bieden trainingen aan voor winkelmedewerkers, vrijwilligers, wijkagenten , beveiligers, BOA’s, medewerkers openbare voorzieningen en organisaties in de wijk. Daarnaast organiseren zij verschillende activiteiten om mensen over de dementievriendelijke wijk te informeren.

ONE werkt hierin samen met Indebuurt033, Gemeente Amersfoort, de Stichting Alzheimer Nederland, De Stichting Samendementievriendelijke (verantwoordelijk voor de trainingen), de Stichting BIAN (Bewoner Initiatieven Amersfoort Noord), Gezondheidscentrum Kattenbroek en Gezonde wijk Kattenbroek.

Meer informatie

Regionaal mobiliteitsteam helpt mensen (weer) aan werk
Mensen die sinds de coronacrisis hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken en moeite hebben om zelf nieuw werk te vinden, kunnen terecht bij het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT). Het team helpt werkzoekenden uit de gemeenten Amersfoort, Leusden, Nijkerk, Woudenberg, Baarn, Bunschoten en Soest gericht aan het werk met intensieve begeleiding.

Ondersteuning op maat
Het RMT biedt ondersteuning op maat, waarbij het niet uitmaakt of iemand al een uitkering of nog een baan heeft of zich verder wil oriënteren en ontwikkelen bij (dreigend) baanverlies. Denk hierbij aan loopbaanadviezen, coaching, (om)scholing en scholing via praktijkleren in het mbo. Hierbij is speciale aandacht voor zzp’ers, mensen uit de Banenafspraak en jongeren. Ook voor bedrijven is er ondersteuning: bijvoorbeeld om personeel van werk naar werk te begeleiden, of bij de uitdaging om voldoende gekwalificeerd personeel binnen te halen.

Meer informatie

Leesvoer

 
Voor vragen en meer informatie:

sociaaldomein@amersfoort.nl
en
www.amersfoort.nl/sociaaldomein
 
Volg ons
F   T   Y   I