Bekijk deze e-mail online
 
  
» NU AANMELDEN: Webinar PDCA-aanpak van ongewenste omgangsvormen
» Hoog verzuim en kosten door psychosociale arbeidsbelasting (PSA)
» PSA en RI&E onderwerpen tijdens auditordagen gezond en veilig werken
» Webinar Risico-Inventarisatie & -Evaluatie
» Jaarverslag SCCM: Het aantal certificaten blijft groeien
» Test uw kennis van arbowet- en regelgeving
» Heeft u een interessant praktijkvoorbeeld voor in een best practice?

» Webinaragenda
» Nieuw op mijn.sccm
AANMELDEN KAN NOG: Webinar PDCA-aanpak van ongewenste omgangsvormen
Alie Kuiper gaat tijdens dit webinar in op het implementeren van beleid op het gebied van ongewenste omgangsvormen. Het installeren van een vertrouwenspersoon is een goed initiatief, maar slechts een deel van de oplossing. Het gaat om het voorkomen van ongewenste omgangsvormen.
» Meld u nu aan voor dit gratis webinar
Hoog verzuim en kosten door psychosociale arbeidsbelasting (PSA)
Wist u dat 64% van de jaarlijkse werkgerelateerde verzuimkosten in Nederland wordt veroorzaakt door PSA? Dit is bijna 2,8 miljard* per jaar! Gezien de hoogte van het verzuim en de verzuimkosten die hiermee gepaard gaan, zou PSA een belangrijk onderdeel van de RI&E moeten uitmaken. Dit is echter vaak niet het geval. Wilt u meer weten over het belang van PSA kijk dan het webinar terug dat wij in maart 2022 over dit onderwerp hebben georganiseerd.
» Kijk het webinar over het belang van PSA met ISO 45001 terug

Cijfers uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van 2020.
PSA en RI&E belangrijke onderwerpen tijdens auditordagen gezond en veilig werken
In februari zijn tijdens de auditordagen in het kader van ISO 45001 in totaal 62 auditoren in een digitale setting bij elkaar gekomen. Het hoofdonderwerp van de dagen was ISO 45001 en psychosociale arbeidsbelasting (PSA) en de RI&E. Twee belangrijke onderwerpen binnen ISO 45001. Bent u benieuwd welke cases de auditoren met elkaar hebben besproken en hoe je met deze onderwerpen om zou kunnen gaan?
» Download het verslag hier of zoek de cases op onderwerp terug in onze database. 

De presentatie die is gegeven tijdens de auditordagen, is ook gebruikt voor het webinar Het belang van PSA met ISO 45001. U kunt de presentatie hier downloaden.
In dit webinar geeft Corné Bulkmans, directeur van PHOV een toelichting op de eisen voor het uitvoeren van een RI&E en hoe je op een creatieve wijze tot een effectief instrument kunt komen.
» Aanmelden voor dit gratis webinar kan hier
Jaarverslag SCCM: Het aantal certificaten blijft groeien
Recent is het jaarverslag 2021 van SCCM gepubliceerd met een overzicht van de ontwikkelingen in 2021. Het aantal certificaten voor ISO 14001 blijft groeien.
» Lees hier de samenvatting van ons jaarverslag over 2021
Test uw kennis van arbowet- en regelgeving
Elk jaar tijdens de auditordagen van SCCM, maken de auditoren van certificatie-instellingen een toets wet- en regelgeving. Benieuwd welke vragen we gesteld hebben? Doe nu de test. U krijgt na het invullen van de vraag het goede antwoord te zien met daarbij een toelichting op het antwoord.
» Doe nu de test!
Heeft u een interessant praktijkvoorbeeld voor een best practice?
Aansluitend op de onderwerpen van ons webinarprogramma zijn we op zoek naar een organisatie die op een praktische manier maatregelen neemt om psychosociale arbeidsbelasting (PSA) en/of ongewenste omgangsvormen te beperken of bespreekbaar te maken. Heeft u een leuke praktijkcase die interessant is voor andere organisaties, laat het ons dan weten via info@sccm.nl. We maken er graag met u een best practice van. Uw tijdsbesteding blijft beperkt.
» Eerder gepubliceerde best practices vindt u hier
Onlangs toegevoegd op mijn.sccm
Wij passen veel documenten op mijn.sccm aan aan de Omgevingswet. Ook publiceren we regelmatig nieuwe documenten, zoals onderstaande branchedocumenten milieuwet- en regelgeving.
Om deze documenten te kunnen downloaden moet u zijn geregistreerd bij mijn.sccm. Bent u nog niet geregistreerd? Kijk hier of u in aanmerking komt voor registratie en hoe u zich kunt aanmelden.

Webinaragenda

Dit voorjaar organiseert nog drie interessante webinars.


PDCA-aanpak van ongewenste omgangsvormen


 



Risico-Inventarisatie & Evaluatie


Omgevingswet stand van zaken en Q&A
Ga naar de agenda

Kettingstraat 2, 2511 AN Den Haag - Postbus 13507, 2501 EM Den Haag
070 362 39 81 - info@sccm.nl

Afmelden - Wijzig uw gegevens - Contact