Bekijk deze e-mail online
 
  
» Planning implementatie Omgevingswet
» Veel informatie over Omgevingswet op Mijn.sccm
» Webinar Omgevingswet stand van zaken en Q&A
» Hoe gaan auditors om met de Omgevingswet?
» Uw bedrijf in een best practice van SCCM?
» Webinars over RI&E en ongewenst gedrag terugkijken?

» Webinaragenda
» Nieuw op mijn.sccm
Planning implementatie Omgevingswet 
Het voorstel is dat de Omgevingswet op 1 januari 2023 in werking treedt. Vanaf een half jaar voor de implementatiedatum, vereist de ISO 14001-auditor van gecertificeerde organisaties een plan van aanpak om de wet te implementeren. Doel is zekerheid te krijgen dat het register wet- en regelgeving is aangepast op de ingangsdatum en dat de eigen beoordeling op het voldoen aan de eisen is uitgevoerd.
» Lees verder over de implementatie van de Omgevingswet
Veel informatie over Omgevingswet op Mijn.sccm
Heeft u als (bijna) gecertificeerde organisatie al toegang tot informatie over wet- en regelgeving op mijn.sccm? Op mijn.sccm vindt u veel interessante informatie over de invoering van de Omgevingswet. Bekijk onderstaande animatie waarin we uitleggen wat mijn.sccm te bieden heeft. Op www.sccm.nl/mijn-sccm staan voorbeelden van documenten, zoals het Informatieblad bruidsschat en omgevingsplan en het Branchedocument milieuwet- en regelgeving voor metaalbewerkingsbedrijven. 
Op 23 juni 2022 organiseren we ons vijfde webinar over de Omgevingswet. Tijdens dit webinar geen herhaling van de vorige webinars, want deze zijn allemaal terug te kijken via onze website. We praten u bij over de laatste ontwikkelingen, maar vullen het grootste deel van de tijd met het beantwoorden van uw vragen. We kunnen ons voorstellen dat er best wat vragen op u af komen als u eenmaal begint met de implementatie en we zullen deze vragen tijdens het webinar zo goed mogelijk beantwoorden. 
» Meld u hier aan voor het webinar Omgevingswet stand van zaken en Q&A
Hoe gaan auditors om met de Omgevingswet?
Of wat verwachten auditors van een organisatie op gebied van de energietransitie? Deze en meer onderwerpen worden behandeld tijdens de jaarlijks Auditordagen. Doel van deze dagen is het harmoniseren van de beoordeling van milieumanagementsystemen. Aan de hand van cases  worden bedrijfssituaties beoordeeld.  Via de cases krijgt u inzicht in de beoordelingswijze van een auditor en de eisen die zij aan organisaties stellen.
» Lees hier het verslag van de Auditordagen of zoek in de database op onderwerp
Uw bedrijf in een best practice?
Doet uw bedrijf iets op gebied van milieu of gezond en veilig werken waarvan anderen kunnen leren? Bent u in een valkuil gestapt waar u anderen voor wilt behoeden? Deel u dan uw verhaal met ons, zodat wij er een mooie best practice van kunnen maken.
» Kijk hier naar voorbeelden van eerder gemaakte best practices en meld hier uw onderwerp voor een best practice aan
Veel belangstelling voor webinars over RI&E en ongewenst gedrag
Op 2 juni jl. heeft Corné Bulkmans een webinar verzorgd met tips voor de uitvoering van een RI&E. Hij is ingegaan op de wijzigingen in de wetgeving over de toetsing van RI&E’s. Alie Kuiper heeft op 10 mei jl. tijdens een webinar duidelijk gemaakt hoe de plan-do-check cyclus uit ISO 45001 kan worden gebruikt om de risico’s en gevolgen van ongewenst gedrag binnen de organisatie aan te pakken. Voor beide webinars was veel belangstelling. 
» Kijk hier de webinars terug
Onlangs toegevoegd op mijn.sccm
Wij passen veel documenten op mijn.sccm aan aan de Omgevingswet. Ook publiceren we regelmatig nieuwe documenten, zoals onderstaande branchedocumenten milieuwet- en regelgeving.
Om deze documenten te kunnen downloaden moet u zijn geregistreerd bij mijn.sccm. Bent u nog niet geregistreerd? Kijk hier of u in aanmerking komt voor registratie en hoe u zich kunt aanmelden.

Webinaragenda

Dit voorjaar organiseert nog één interessant webinar.


Omgevingswet stand van zaken en Q&A

 

Ga naar de agenda

Kettingstraat 2, 2511 AN Den Haag - Postbus 13507, 2501 EM Den Haag
070 362 39 81 - info@sccm.nl

Afmelden - Wijzig uw gegevens - Contact