Bekijk deze e-mail online
 
  
» Beperkte milieubelasting, wat zegt de Omgevingswet?
» Informatieblad Toelichting invoering ISO 45001 en combinatie met
xxandere managementsystemen

» Webinar Circulaire economie, laatste ontwikkelingen in wetgeving en
xxspeciale aandacht voor kunststoffen

» Webinar Kwaliteit van milieu-informatie in relatie met veranderingen
xxin wet- en regelgeving

» Webinar Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS)

» Nieuw op mijn.sccm
Beperkte milieubelasting, wat zegt de Omgevingswet?
Op mijn.sccm hebben wij diverse documenten gepubliceerd over de Omgevingswet (Ow), die naar verwachting op 1 januari 2023 in werking treedt. Nieuw is een document over de Omgevingswet voor bedrijven en organisaties met een beperkte milieubelasting. Dit zijn de huidige categorie A-bedrijven. In dit document leggen we uit welke onderdelen van de Ow voor deze bedrijven van toepassing zijn. 
» Heeft u een account voor mijn.sccm, dan vindt u het document hier 
» Heeft u nog geen mijn.sscm-account, klik dan hier
Informatieblad Toelichting invoering ISO 45001 en combinatie met andere managementsystemen
We hebben het informatieblad Invoering ISO 45001 (voor gezond en veilig werken) vernieuwd en in het informatieblad de relatie met andere normen aangegeven. De relatie met ISO 14001, ISO 9001 en VCA worden in het informatieblad besproken. Ook geven we aandachtpunten aan als je een ISO 14001-managementsysteem wil gebruiken als basis voor het opzetten van een ISO 45001-managementsysteem. 
» U kunt het informatieblad hier downloaden
Op het terrein van circulaire economie gaan de ontwikkelingen snel. Om die reden is het informatieblad ‘Circulaire economie met ISO 14001’ uit 2019 geactualiseerd en uitgebreid met een hoofdstuk waarin verschillende aspecten van het circulair maken van kunststoffen worden belicht. Tanya Bakker, consultant op het terrein van circulaire economie, zal tijdens het webinar de laatste ontwikkelingen op het terrein van wet- en regelgeving bespreken en ingaan op het nieuwe hoofdstuk over kunststoffen. Met praktijkvoorbeelden zal zij laten zien welke invalshoeken er spelen bij het circulair maken van deze grondstof.
» Meld u hier aan voor dit webinar
Vorig jaar is de eerste versie van het informatieblad over de kwaliteit van milieu-informatie verschenen. Tijdens dit webinar geven we een toelichting op de tweede, geactualiseerde versie. Peter Slagter (gekwalificeerd ISO 14001-auditor en verificateur van CO2-emissieverslagen) en Frans Stuyt (directeur SCCM) gaan onder andere in op nieuwe EU-wetgeving met betrekking tot milieu-informatie en op milieu-informatie met betrekking tot het thema water.
» Meld u hier aan voor dit webinar
Steeds vaker horen we over stoffen die gevaarlijk zijn voor mens en milieu, omdat ze bijvoorbeeld kankerverwekkend zijn of zich ophopen in de voedselketen. Lonneke van Leeuwen, adviseur (internationaal) stoffenbeleid van het RIVM, legt in dit webinar uit wat ZZS zijn en waarom het belangrijk is om te weten of er in een bedrijf ZZS worden gebruikt. Welke eisen liggen vast in wet- en regelgeving en welke tools er zijn om ZZS te herkennen en aan de verplichtingen te voldoen.
» Meld u hier aan voor dit webinar
Onlangs toegevoegd op mijn.sccm
Recent zijn de overzichten wijzigingen wet- en regelgeving van het eerste half jaar 2022 gepubliceerd op mijn.sccm. 
Om deze documenten te kunnen downloaden moet u zijn geregistreerd bij mijn.sccm. Bent u nog niet geregistreerd? Kijk hier of u in aanmerking komt voor registratie en hoe u zich kunt aanmelden.

Webinaragenda

Dit najaar organiseert weer interessante webinars.


Webinar Circulaire economie, laatste ontwikkelingen en speciale aandacht voor kunststoffen


Webinar Kwaliteit van milieu informatie in relatie met veranderingen in wet- en regelgeving


Webinar Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS)

Ga naar de agenda

Kettingstraat 2, 2511 AN Den Haag - Postbus 13507, 2501 EM Den Haag
070 362 39 81 - info@sccm.nl

Afmelden - Wijzig uw gegevens - Contact