Nieuwsbrief januari 2014

4 years ago


Text only:

NIEUWSBRIEF JANUARI 2014
Eindhoven Museum
Woord vooraf van directeur Luc Eekhout
Ons museum groeit!
Velen kennen ons als museum voor jong en oud en deze veelzijdigheid is onze kracht. Ons vrijwilligersprogramma wordt steeds aantrekkelijker om aan mee te doen. De - interessante - historie van Eindhoven komt ook meer aan bod. En we bewegen ons meer buiten ons erfgoedpark dankzij onze EMobiel. De geschiedenis leeft, Eindhoven Museum leeft. Op onze website kun je de veelzijdigheid van ons programma zien. Het nieuwe seizoen komt er aan!
Luc Eekhout
directeur
CultUurtje
Gratis lezingen
In de wintermaanden presenteert Eindhoven Museum weer het wekelijkse CultUurtje: lezingen op de zondagmiddag over onderwerpen uit de Eindhovense historie. Dankzij de Vrienden van EM zijn deze lezingen gratis toegankelijk.
LEES VERDER
NLdoet
Maak Eindhoven Museum klaar voor het seizoen!
Steek je graag je handen uit de mouwen en vind je het heerlijk om te klussen in de buitenlucht? Doe mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland en help op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart om Eindhoven Museum er weer spik en span uit te laten zien!
LEES VERDER
MuseumJeugdUniversiteit
Leuke en leerzame kindercolleges
Kinderen tussen de 8 en 12 jaar die graag meer willen weten dan de meester of juf: Opgelet!
In het voorjaar van 2014 wordt elke maand, van februari tot en met mei, weer een interessant en spannend college gegeven in één van de vier leukste musea van Eindhoven! De colleges worden op een woensdag gegeven van 14.00 tot 15.30 uur.
Wil jij graag alles weten? Schrijf je in voor de MuseumJeugdUniversiteit!
LEES VERDER
De start van het nieuwe seizoen in zicht!
30 maart: openingsevenement
Heb jij ook zo'n zin in het nieuwe seizoen bij Eindhoven Museum?
Op zondag 30 maart gaan de deuren weer open en vieren we de komst van de lente! Tijdens dit evenement heten we onze nieuwe varkentjes, geiten en kippen welkom en staan er weer leuke activiteiten op het programma.
Een weekend prehistorisch leven of leren smeden?
Nieuwe data workshops en weekenden
Ook dit jaar organiseren we weer leuke weekenden prehistorisch leven en workshops smeden! De weekenden zullen plaatsvinden op 10/11 mei en 6/7 september en de workshops staan gepland op 19, 20 en 21 september.
Interesse? Schrijf je alvast in voor een van deze spannende weekenden of workshops.
Vacatures
Eindhoven Museum zoekt jou!
Word jij onze nieuwe enthousiaste collega? Er zijn weer leuke betaalde, vrijwillige en stage vacatures! Kijk snel op onze website voor meer informatie.
LEES VERDER
Gedenksteen (1918)...
...weer zichtbaar voor publiek!
Na bijna 100 jaar kreeg de gedenksteen een prominente plek in de Catharinakerk in Eindhoven. Op 17 december werd de steen onthuld door wethouder Mary-Ann Schreurs en de directeur van Eindhoven Museum, Luc Eekhout.
LEES VERDER
Eindhoven Museum
Boutenslaan 161 B
5644 TV Eindhoven
(040) 252 22 81
Volg Eindhoven Museum
www.eindhovenmuseum.nl
Afmelden
Openluchtmuseum-eindhoven.nl

Categories: Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018