Happy new year

Hopelijk heb je de jaarwisseling een beetje overleefd. En hopelijk sta je alweer te springen om van 2018 een mooi jaar te maken. Toch willen we nog even terugkijken op afgelopen maand, want onze redactie heeft wederom niet stil gezeten.

Eindelijk weer eens winters weer

Afgelopen maand was het zo ver: een dikke laag sneeuw. Super leuk natuurlijk, maar niet als je gewoon naar school moet. Sommige scholen gaven hun leerlingen vrij terwijl anderen scholieren wel door het winterse weer heen naar school moesten. Lees hier wanneer je sneeuwvrij krijgt.

Trek eens wat fatsoenlijks aan!

De kerstgala's zijn afgelopen maand ook langsgekomen. Prachtig opgemaakte dames met beeldschone jurken. Om verliefd op te worden. Maar de jongens bakken er volgens Danny niks van. Lees hier zijn kritiek en tips om de herenoutfit te verbeteren.

Niet leuk maar wel nodig

In dit nieuwe jaar zal je vast onwijs vette, indrukwekkende of mooie momenten meemaken. Maar ook een tal van nieuwe schoolopdrachten zullen je tegemoet komen. Daar willen we je een handje bij helpen. Hier legt Sterre uit hoe je de beste uiteenzetting schrijft.

Voornemens voor 2018

In het nieuwe jaar heeft iedereen altijd verse vooruitstrevende voornemens. Daarvan is er vaak één 'Beter mijn best doen op school'. Leanne helpt je een handje met haar superhandige tips.

De liefde is nog steeds in the air. #liefdesbrief 9

Noah heeft inmiddels een psycholoog #depressiedagboek

 

Wij zijn op zoek naar jou!

Voor de eindexamenperiode in mei zijn wij op zoek naar eindexamenleerlingen die we na het maken van hun examen (voor een paar centen) even mogen bellen voor een korte reactie. Daarnaast zijn we ook op zoek naar examenvloggers hun reactie op het examen op beeld vastleggen. In deze bloedstollende periode is het namelijk belangrijk om voldoende stoom af te blazen. Dus dit is de ultieme kans! 

Klik hier om je aan te melden als examencorrespondent en klik hier als je wel examenvlogger wilt worden.

Jouw verhaal in de nieuwsbrief?

Op elke school gebeuren vette dingen. Een gruwelijk kerstgala, een uit de hand gelopen grap of een docent die je onterecht een slecht cijfer geeft (oke oke, minder vet). Laat het weten via oscar@scholieren.com en wie weet komt jouw verhaal in de volgende nieuwsbrief. 

En niet vergeten Scholieren.com te volgen op Youtube, Instagram, Facebook en doe ook maar Twitter.