NIEUWSBRIEF

januari 2021
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie


MEER DAN 1.000 KAARTEN VERSTUURD VOOR DE #JIJTELTMEE KAARTENACTIE
 

De #jijteltmee campagne is opgestart vanwege het coronavirus. Wanneer het moeilijker is om (direct) contact te hebben, is het juist van belang om andere manieren te vinden om verbonden te voelen. Daarom zijn er meer dan 1.000 kaarten verstuurd aan mensen die opgegeven hadden om een persoonlijk kaartje verdienen te ontvangen. 

Art.1 MN heeft om deze reden tijdens de feestdagen een hart onder de riem gestoken voor de meest kwetsbaren, diegene die tijdens de feestdagen mogelijk alleen moesten zijn. 

Lees meer >

REGENBOOGPLUIM 2021 VOOR ONZE DIRECTEUR BERNICE 


Laura, de voorzitter van COC Midden-Nederland, heeft de regenboogpluim uitgereikt aan Bernice. De regenboogpluim wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich in het bijzonder inzet voor de belangen van LHBTQI+ personen in de regio Midden-Nederland. Wat een eer! We zullen ons blijven inzetten voor de LHBTQI+ gemeenschap. 

Veel dank COC MNL! 
PINKPANEL 2020/2021

PinkPanel is een jaarlijks onderzoek naar de veiligheidsgevoelens en discriminatie-ervaringen van LHBTQI+ personen. Een onveilig gevoel kan bijdragen aan langdurige stress en sociale isolatie. Dit willen wij vanuit Art.1 MN voorkomen. 

Hier kan de enquête ingevuld worden >

Dus hoe meer mensen de enquête invullen, hoe beter wij de veiligheidsbehoeften kunnen signaleren zodat dit hoog op de politieke agenda komt te staan! 

Lees meer >
WIJ ZOEKEN NIEUWE COLLEGA'S

Lijkt het jou leuk om voor Art.1 MN te werken? Misschien word jij wel onze spiksplinternieuwe collega! We hebben maar liefst twee vacatures open staan: Medewerker communicatie en evenementen voor 32 uur per week en Office Manager voor 20 uur per week. Bekijk snel de vacatures via onderstaande link!

Lees meer >
VOORBEELD DAT PASSEND ONDERWIJS WERKT 

Veerle heeft haar havo-diploma aan het Gerrit Rietveld College in Utrecht dit jaar gehaald. In verband met haar doofheid, waren er wat aanpassingen nodig. Door een gebarentolk, contact met haar leeftijdsgenoten en vervangende opdrachten voelde ze zich snel thuis. 

Helaas is passend onderwijs, zoals bij Veerle, nog niet vanzelfsprekend.

Lees het artikel >

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

CAMPAGNE #IKLACHNIET TEGEN RACISTISCHE GRAPJES


In februari 2020 verscheen er een racistisch carnavalslied dat kwetsend was voor mensen met een Oost- en Zuidoost-Aziatische achtergrond. Mensen waren boos en hebben zich in grote getale bij ons gemeld. Opnieuw een nare ontwikkeling die wel heeft geleid tot bewustwording en voor ons nieuwe samenwerkingspartners.

De Aziatische gemeenschappen in Nederland gaan al langdurig gebukt onder 'grapjes'. Met de campagne #iklachniet werd hier aandacht voor gevraagd. Ook steunen wij met de landelijke vereniging Discriminatie.nl de Artikel 12-procedure tegen de makers van het carnavalslied.

Lees meer >
COLLEGA MICHEL OVER STIJGING DISCRIMINATIE MELDINGEN 2020

Na de anti-racismeprotesten en de invoering van de coronamaatregelen, steeg het aantal meldingen van discriminatie. Elke mogelijke facet van discriminatie is volgens Michel dit jaar voorbij gekomen. 


Lees meer >

DISCRIMINATIE IN DE WONINGMARKT 



Uit verkennende gesprekken met makelaars, bemiddelaars en brancheorganisaties blijkt dat er discriminatiegevallen bekend zijn op de huurwoningmarkt van Amersfoort. Uitsluiting op basis van etnische achtergrond is hier een voorbeeld van.

Lees meer >

REGENBOOGFIETSPAD ALS SYMBOOL DIVERSITEIT UTRECHT SCIENCE PARK 


Een student en gemeenteraadslid pleiten voor een kleurrijk symbool op Science Park Utrecht (USP), dat verwijst naar inclusie en diversiteit. Eén van de ideeën is een regenboogfietspad, maar dan wel in de kleuren van de Progress Pride-vlag.

Lees het artikel >
MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING

AGENDA


01/02/2021: Wereld hidjab dag
12/02/2021: Lunar New Year
19/02/2021: Internationale dag tegen homofobie
20/20/2021: in het voetbal  
20/02/2021: Internationale dag sociale
20/20/2021: rechtvaardigheid 
22/02/2021: Europese dag van het slachtoffer
25/02/2021: Herdenking februaristaking
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN

VACATURES


Medewerker communicatie en evenementen (32 uur p/w)
Office manager (20 uur p/w)

 
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2021 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp