Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Nieuwsbrief Relevant februari 2023

In deze nieuwsbrief worden de volgende onderwerpen behandeld:

Jaarcongres Relevant 2023 een dag vol actualiteit en ontmoeting
Vacature Kwartiermaker
Vraagbaak Relevant FAQ's
Nieuwsartikelen
Jaarcongres Relevant 2023 een dag vol actualiteit en ontmoeting

Het Jaarcongres Relevant, hét congres voor iedereen die werkzaam is op gebied van Externe Veiligheid, vindt dit jaar plaats op dinsdag 28 maart in het Provinciehuis Overijssel in Zwolle. Dit jaar staat het congres in het teken van de risico's van de versnellende energietransitie. 

Meld u aan vóór 1 maart voor het vroegboektarief.

Ontmoet deze dag uw collega’s en experts afkomstig uit gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s, bedrijfsleven en adviesbureaus op het brede gebied van externe veiligheid en blijf op de hoogte van de recente ontwikkelingen!

Jaarlijks bezoeken zo'n 250 deelnemers, afkomstig uit gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s, bedrijfsleven en adviesbureaus, het congres voor verdieping en ontmoeting.

Tijdens het congres wisselen plenaire delen en deelsessies elkaar af. We zorgen voor een afwisselend programma die ingaat op de actualiteit rondom externe veiligheid en energietransitie met veel ruimte voor ontmoeting. Door deze opzet is het congres dé plek om inspiratie op te doen, bij te praten en samenwerkingspartners te ontmoeten.

De deelsessies zijn bekend.

U kunt zich aanmelden voor het congres via de website van de VVM.

Kijk hier voor meer informatie over deelsessies van het congres.

Vacature Kwartiermaker

VNG zoekt een Kwartiermaker Kennisinfrastructuur Omgevingsveiligheid.

De VNG nodigt u uit een offerte uit te brengen voor de functie van Kwartiermaker Kennisinfrastructuur Omgevingsveiligheid (KIS OV). Het betreft een tijdelijke opdracht op basis van inhuur (zzp’er, via een bureau, of detachering vanuit een andere organisatie), van gemiddeld 32 uur per week tot een maximum van in totaal 752 uur. Daarna is in overleg verlengen mogelijk.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

Als kwartiermaker ben je ten eerste verantwoordelijk voor de versterking van de kennisinfrastructuur omgevingsveiligheid. Dit doe je door te verkennen hoe met draagvlak van de stakeholders invulling gegeven kan worden aan het versterken van de kennisinfrastructuur. Vervolgens jaag je de versterking aan door uitvoering te geven aan een plan van aanpak voor de versterking van de kennisinfrastructuur. Het leggen van verbindingen tussen lokaal, regionaal en landelijk, het betrekken van een breder palet aan stakeholders en het verkennen van een efficiënte organisatiestructuur staan hierin centraal.

Bekijk hier de volledige beschrijving van de vacature!

Vraagbaak Relevant FAQ's

Heb je een vraag over externe veiligheid?

Een praktijkcasus waar je niet uit komt? Hiervoor is de Relevant Vraagbaak opgezet. De Vraagbaak biedt onder­steuning aan EV­deskundigenen ruimtelijke ordenaars bij de taakuitvoering op het gebied van externe veiligheid.

Via de Vraagbaak kun je vragen stellen over externe veiligheid. Het werkveld externe veiligheid is hiervoor ingedeeld in zeventien thema’s. Voor elk thema is een kennismakelaar aanwezig die met zijn of haar achterban de vraag zal beantwoorden. De vragen worden beantwoord met de grootste zorgvuldigheid in combinatie met een collegiale toets. De kennismakelaars zijn allemaal leden van het Landelijk Platform Veilige Leefomgeving.

Heeft u zelf een EV gerelateerde vraag, klik hier om de een vraag te stellen aan de vraagbaak of om alle FAQ's te bekijken.

Nieuwsartikelen

Er worden meerdere keren per maand nieuwsartikelen geplaatst op de relevant website. De meest recente nieuwsartikelen zijn op deze pagina te vinden.