Is de nieuwsbrief niet leesbaar? Klik dan hier voor de online versie.

Lieve Fans

De zomer is officieel begonnen en we hebben al een aantal heerlijke warme dagen achter de rug. Met ‘Onder Aan De Berg’ in Hellendoorn is op 24 mei ook mijn festivalseizoen van start gegaan en kijk ik uit naar de laatste drie festivals waar ik begin deze maand nog mag optreden. De jaarlijks door mijn fanclub georganiseerde workshop was ook een groot succes. Maar ook de allereerste Marco Meeting in mijn geliefde België heeft inmiddels plaatsgevonden. Dat was een geweldige dag vol bijzondere momenten, wensen die in vervulling gingen en prijzen die gewonnen werden. Verder is de expositie ‘Gezichten van Aruba’ officieel geopend, heb ik wederom samen met Tooske Ragas het programma 'Jij&Ik' voor War Child gepresenteerd en is er nog veel meer te vertellen. Lees je mee?
 

Kom je ook naar de Fanclubdag?

Net als ieder jaar organiseert ook dit jaar mijn Fanclub samen met mij weer een Fanclubdag. En ik kan je vertellen dat ik daar al erg naar uitkijk. De Fanclubdag zal op zondag 15 oktober 2017 gehouden worden in 'Hotel Zuiderduin' in Egmond aan Zee en met het thema Italië belooft het weer heel bijzonder te gaan worden. De voorbereidingen zijn dan ook in volle gang. Zo staan er weer leuke activiteiten op het programma, worden er fans verrast, hebben we bijzondere gasten, kun je leuke prijzen winnen en is er nieuwe merchandise te koop. Heb je je nog niet aangemeld en wil je de Fanclubdag niet missen? Neem dan een kijkje op mijn site voor alle informatie en geef je snel op! De Borsato Bingo voorafgaand aan de Fanclubdag is inmiddels uitverkocht, maar je kan je op de wachtlijst laten plaatsen.
 

27 jaar in het vak!

Op 7 april was het alweer 27 jaar geleden dat ik de Soundmixshow won met mijn vertolking van ‘At This Moment’ van Billy Vera. Wat gaat de tijd toch snel. Het lijkt nog maar zo kortgeleden dat ik mijn zilveren jubileum, op een geweldige manier, samen met jullie vierde met maar liefst twaalf uitverkochte concerten in Ziggo Dome. Als ik terugkijk op de voorbijgaande jaren, vervullen deze mij met een gevoel van dankbaarheid voor de waardering van jullie, mijn publiek, dat jullie na al die jaren nog steeds achter mij zijn blijven staan en ben ik trots op waar ik nu sta. Op muzikaal gebied zit ik niet stil, maar ook op een ander vakgebied zijn er uitdagingen op mijn pad gekomen. Ik ben nog lang niet klaar en hoop er nog veel mooie jaren samen met jullie aan toe te mogen voegen.
 

The Voice Kids

In april was de zinderende finale van The Voice Kids. De opening van de show begon spectaculair met het nummer ‘Chained To The Rythm’ van Katy Perry ft Skip Marley. De beelden die we te zien kregen waren in Disneyland Parijs opgenomen met alle kandidaten en het nummer werd live in de studio door de zes finale kandidaten gezongen. Thijs en Raya streden voor Team Ilse, Team Ali B. werd vertegenwoordigd door Iris en Anna en ik ging de finale in met Merle en Noa. Het was een spannende avond, alle kandidaten waren zó goed! Uiteindelijk ging Iris uit team Ali B. er met de winst vandoor. Van Anna uit Team Ali B. was ik zo onder de indruk dat ik haar spontaan uitnodigde voor Marco Borsato & Friends in Ziggo Dome, waar ze het publiek omvergeblazen heeft met haar prachtige stem. 
 

Geslaagde Workshop

Zaterdag 20 mei was het alweer de vierde keer dat mijn Fanclub een workshop organiseerde, welke deze keer werd gehouden in de Weistaar in Maarsbergen. Tijdens deze workshop gingen de deelnemers aan de slag om een superleuk fotoboekje te maken. Ondanks het overlijden van mijn schoonmoeder een dag eerder, wilde ik toch hier bij zijn en even wat liefde tanken bij mijn fans. Ik ben met iedereen op de foto gegaan, heb een praatje gemaakt en heb diverse items gesigneerd. Ik vond het ook erg leuk om te zien hoe creatief iedereen bezig was. Meer over deze workshop en de linkjes waar je de foto's kunt downloaden, vind je hier op mijn website. Er zijn door de werkgroep workshop heel wat uren aan voorbereiding ingestoken, maar ze kunnen terugkijken op een geslaagde middag.
 

Mijn Festivalzomer

De festivalzomer is van start gegaan en ik mocht met ‘Onder Aan De Berg’ in Hellendoorn het spits afbijten! Dit festival vond voor het eerst plaats, wat het extra bijzonder maakte. Helaas was het ook de dag dat we afscheid moesten nemen van mijn schoonmoeder Ria, waardoor deze dag werd overschaduwd door verdriet. Desondanks is het een hele mooie avond geworden. ‘Dochters’ heb ik opgedragen aan mijn Leontine en ook ‘Als Rennen Geen Zin Meer Heeft’ had een extra lading. Het publiek omarmde mij en ik voelde mij bevoorrecht met zoveel steun. Zeker toen mijn stem mij wat in de steek liet door alle emoties werd er door hen meegezongen. Mooi! Helaas moest ik ‘Pop On Top’ afzeggen wegens ziekte maar de andere festivals waren we weer van de partij. Ik kijk uit naar de laatste drie!
 

Expositie 'Gezichten van Aruba'

Op 1 juni mocht ik samen met Raymond Rutting de expositie ‘Gezichten van Aruba’ openen. Dat vond ik best wel spannend, want dit was mijn eerste foto-expositie. Omdat ik heel graag zoveel mogelijk foto’s met verschillende technieken en objecten wilde laten zien, was het uitzoeken van de foto’s voor de expositie een enorme klus. Tijdens onze achtdaagse reis in februari hebben we zoveel prachtige plaatjes geschoten. Na de openingsspeeches en een druk op de rode knop werd de expositie officieel geopend. De expositie is tot eind augustus gratis te bewonderen in art’otel amsterdam. Er is ook een #selfie actie gaande, waarbij je een fotoboek kunt winnen met foto’s van Raymond en mij. Meer over de opening en deze actie kun je lezen op mijn website. Heb jij al een kijkje genomen bij de expositie?
 

'Jij&Ik' voor War Child

Dit jaar op 14 juni werd voor de derde keer het programma ‘Jij&Ik’ voor War Child live vanuit het Agoratheater in Lelystad uitgezonden. Samen met Tooske Ragas nam ik de presentatie van deze avond voor mijn rekening. Angela Groothuizen opende de show samen met de zes ouder- en kind koppels. De optredens van Fais & Michaela en van Racoon raakten een gevoelige snaar, maar ook de zes koppels gaven een bijzonder optreden en wat deden ze dat goed! Op het laatst was het nog even heel spannend, maar de uiteindelijke winnaars werden Stella en David. De indrukwekkende filmpjes waarmee we aandacht vroegen voor de kinderen in oorlogsgebieden waren binnengekomen, want er hebben zich maar liefst 4.378 nieuwe Friends aangemeld, een geweldig aantal! Deze uitzending kan je hier terugkijken.
 

Marco Meeting België

Ik wilde graag mijn enthousiaste Vlaamse fans eens tegemoetkomen door een Marco Meeting in Antwerpen te houden. Afgelopen 17 juni was het zover en wat was het bijzonder, wat heb ik veel blije fans mogen zien! Ik ben met iedereen op de foto gegaan maar ook met verrassend veel zwangere dames trouwens, het was met recht een vruchtbare dag, haha! Maar ook werd ik geïnterviewd door Tristan en Caithlyn, die goede vragen hadden bedacht zoals: "Waarom zing jij zo mooi?", werden er wensen vervuld en fans verrast. Zo kreeg Wesley een welverdiende wensdag, hij kwam met de limousine, mocht in het VIP vak bij het podium met zijn familie en won ook nog eens een aantal prachtige prijzen! Alles over deze geweldig leuke dag en alle foto`s die zijn gemaakt kun je hier terugvinden. 
 

Ziggo Dome vijf jaar

Het is alweer vijf jaar geleden dat ik Ziggo Dome mocht openen. Wat voelde ik me ontzettend vereerd om dit te mogen doen. Ongelofelijk hoe snel de tijd toch gaat, maar het betekende wel dat het nu feest was. En ik voelde me dan ook zeer vereerd dat Ziggo me gevraagd heeft hun vijfde verjaardag te komen vieren! Daar hoefde ik dus niet lang over na te denken. 23 en 24 juni stond ik met een aantal hele fijne vrienden in deze prachtige poptempel. Twee dagen in het teken van Marco Borsato & Friends! Wat hebben we dit gevierd met elkaar, ik heb zo genoten van jullie, mijn vrienden, en mijn bandje. Het dak ging eraf! Wat het voor mij extra bijzonder maakte was dat ik op 24 juni voor de 20ste keer dit podium betrad! Bedankt voor jullie onvoorwaardelijk liefde en steun, waardoor dit mogelijk is gemaakt!
 

Photohunt

Dat jullie sinds de start van de Photohunt, maanden geleden, nog steeds heel actief aan het foto jagen zijn, vind ik geweldig om te zien. Elke dag weer wordt er fanatiek geprobeerd om die hoogste score te behalen en daarmee de prijs in de wacht te slepen. Ik verbaas me steeds weer hoe snel jullie soms zijn. De opdrachten zijn heel divers en soms ook een enorme uitdaging, wat dan weer hilarische afbeeldingen oplevert. Inmiddels zijn de winnaars van de maanden aprilmei en juni bekend gemaakt. Heb jij je nog niet aangemeld voor de Photohunt, dan kan je dat via de Borsato App alsnog doen. Elke nieuwe maand gaat de teller weer op nul en maak je weer evenveel kans op de hoogste score. Meedoen is niet alleen heel erg leuk, ik kan jullie zo ook goed volgen en daar geniet ik weer heel erg van!
 

Tot slot

Het jaar is alweer voor de helft voorbij en er is in de afgelopen maanden heel veel gebeurd waar we op terug kunnen kijken, maar er is ook nog genoeg leuks in het vooruitzicht. Mijn festivalzomer is bijvoorbeeld nog niet voorbij en komend weekend hoop ik samen met mijn bandje Breda Live, Werchter Boutique en Rock Zottegem op zijn kop te zetten. Maar ook de Fanclubdag nadert met rasse schreden en de voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. In het najaar hoop ik ook meer nieuws te kunnen brengen over mijn nieuwe album en er is vast nog veel meer te vertellen. Het belooft in ieder geval een warme zomer te worden. Ik kijk er dan ook heel erg naar uit en ook naar de rest van dit jaar, jij ook? Ik wens je hele fijne zomermaanden en wie weet zie ik je nog op één van de festivals!
 
 

 

Groetjes,

Marco
 
 
 
 

  
 
Marco Borsato 07 juli 2017
Klik hier als je de nieuwsbrief van Marco Borsato niet meer wilt ontvangen.